Αν φερόμασταν σαν ενήλικες μετά από έναν χωρισμό, δεν θα είχε νοστιμιά η ζωή. Κάνουμε τις ανοησίες μας, περνάει ο καιρός και μετά τα θυμόμαστε και γελάμε.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Είναι κάτι νύχτες που πέφτεις για ύπνο και πριν αποκοιμηθείς περνάει από το μυαλό σου ένα λεπτομερέστατο χρονολόγιο ντροπιαστικών στιγμών που βίωσες στη ζωή σου. Ενίοτε θα ξυπνήσουν και θύμησες χωρισμού ή ακόμα χειρότερα, αναμνήσεις από ανοησίες που έκανες για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.
Και όταν βρίσκεις τα λογικά σου, αυτές οι ανοησίες σου φαίνονται πολύ περίεργες. Κάτι πολύ παράξενο κι ανεξήγητο συμβαίνει μετά από έναν χωρισμό. Ακόμη κι αν ήσουν εσύ αυτός-ή αποφάσισες να χωρίσεις, μία χαζομάρα θα την κάνεις. Κάτι, έτσι λίγο για γελοιοποιηθείς, να έχεις μια ιστορία να διηγηθείς μετά, όταν θα ξαναερωτευτείς κι όλα θα σου φαίνονται μακρινό παρελθόν.
Ξεκινάμε:
Γιατί κάνουμε κάποια τεράστια αλλαγή πάνω μας; Αλλαγές στα μαλλιά μας, αλλαγές στο ντύσιμο, ένας αέρας αλλαγής πνέει μετά τον χωρισμό. Πολλές γυναίκες κουρεύουν τα μαλλιά τους, συνήθως αφέλειες, ή κάνουν ένα έξαλλο ροζάκι. Κάποιοι άντρες αποφασίζουν να χτυπήσουν ένα τατού, συγγνώμη άντρες αλλά είστε πολλοί οι ένοχοι εδώ, ή κάποιοι αρκετά ερωτοχτυπημένοι κάνουν και λίγο σολάριουμ για να φαίνονται περισσότερο φέτες στην παραλία.
Γιατί πίνουμε δίχως αύριο; Οκέι, το ποτό μας βοηθά να ξεχάσουμε, αλλά μετά από έναν χωρισμό γίνεται κάπως σαν δεύτερο επάγγελμα. Με το ρολόι, κάθε μέρα μετά τη δουλειά, ακολουθεί μία έξοδος «για καφέ» και ο καφές σαν το νερό στο θαύμα του Χριστού μετατρέπεται σε κρασί. Η Κυριακή είναι η μέρα του «δεν ξαναπίνω, αλήθεια» και μετά από δύο μέρες αναίσχυντα σπας τον όρκο σου και «γιορτάζεις» την ελευθερία σου.
Γιατί κοιμόμαστε με το λάθος άτομο; Είτε είναι ένας πρώην, είτε κάποιος που ξέρουμε ότι μας θέλει από παλιά και δεν πρέπει με τίποτα να του δώσουμε ελπίδες, είτε οποιοσδήποτε που απαγορεύεται να δούμε (ξανά) ερωτικά.
Και, δυστυχώς, είναι αρκετά πιθανό αυτό να επαναληφθεί και δύο και τρεις φορές. Τότε είναι που χρειάζεσαι έναν φίλο καλό να σου πει «Δεν πειράζει, δεν θα σε κρίνω. Όλα καλά θα πάνε, φυσάς κοριτσάρα/αγορίνα».
Ερωτεύεσαι ό,τι κινείται. Είναι η ξαφνική έλλειψη ωκυτοκίνης; Μας πιάνουν στερητικά επειδή δεν μοιραζόμαστε πλέον με κάποιον το κρεβάτι; Τι φταίει; Για ποιον λόγο γινόμαστε πρεζάκια του έρωτα όταν μας χωρίζουν;
Ξεκινάμε ένα ηλίθιο χόμπι. Και όχι δεν εννοούμε ότι το αλκοόλ είναι χόμπι. Τώρα θα μας πεις ότι δεν υπάρχει ηλίθιο χόμπι και θα σου πούμε «όντως, δεν υπάρχει γενικά ηλίθιο χόμπι, υπάρχουν χόμπι όμως που δεν μας ταιριάζουν, κι αν ήμασταν στα συγκαλά μας, δεν θα μας περνούσε καν η ιδέα να τα δοκιμάσουμε». Το πιο λυπηρό στην επιλογή χόμπι είναι ότι πολλές φορές αυτό που θα διαλέξουμε να μας απασχολήσει για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι κάτι που άρεσε στον/ην πρώην. Συνήθως η παράνοια σταματά αφού ανεβάσουμε 1-2 ποστ στο Instagram και κάνουμε 10-15 στόρι.
Εξετάζουμε τα σόσιαλ τους σαν να πρόκειται να εξιχνιάσουμε έγκλημα. Και νιώθουμε ένοχοι γι’ αυτό. Το κάνουμε πάντα κρυφά, κι όταν μας ρωτάνε οι φίλοι (οι οποίοι προφανώς ξέρουν τι κάναμε εκεί) λέμε ότι βλέπουμε memes.
Βρίσκουμε συγκινητική μία κάλτσα. Ξεκινάμε τη μέρα μας και ακολουθούμε την κλασική μας ρουτίνα. Στη φάση του ντυσίματος, πάμε να ανοίξουμε το συρτάρι να πάρουμε καθαρές κάλτσες, και πέφτουμε πάνω σε κάτι κάλτσες που αγοράσαμε μαζί. Κι αυτό μπορεί να μας καταστρέψει την ημέρα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με πιάτα, τάπερ, σεντόνια, την πίτσα στην κατάψυξη που έπαιρνες επειδή του-ης άρεσε. Καταραμένο σπίτι, γεμάτο παγίδες είσαι.