Αν δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να στείλεις, ξεκίνα με τα βασικά. Τι να μη στείλεις σε κάποιον που μόλις γίνατε φίλοι στα σόσιαλ.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Χρόνια τώρα το παιχνίδι του φλερτ έχει μεταφερθεί στο διαδικτυακό τερέν. Στις σκοτεινές ώρες τούτες που ζούμε τώρα, η ανάγκη για ταλέντο στο γράψιμο είναι πιο επιτακτική από ποτέ όσον αφορά το φλερτ.
Δυστυχώς, κι αν είσαι ο μετρ της πένας, δεν υπάρχει τρόπος γραψίματος που να χαίρει καθολικής αποδοχής. Κι ενώ οι άνθρωποι κυρίως ξέρουν τι θέλουν, αυτό που ξέρουν πολύ καλά, είναι τι δεν θέλουν.
«Γειααα /Hey»: Το γνωστό γεια/γεια σου/Hello/Hey είναι μία από τις πιο κλισέ ατάκες που λέει κάποιος για να ξεκινήσει το φλερτ. Δυστυχώς, είναι εντελώς βαρετή και δεν δίνει απόδοση 20 σε όποιον καταφέρει και πάρει απάντηση.
Αυτοκόλλητα: Αυτοκόλλητα στο Messenger, αυτή η μάστιγα. Όταν στέλνεις αυτοκόλλητο σε μία άγνωστη/ο, δεν μπορείς να ξέρεις ποια τα γούστα αυτού του ανθρώπου. Δεν είναι απιθανό αυτός ο άνθρωπος α) Να σιχαίνεται τέτοιου είδους επικοινωνία και β) Να απορήσει με τη βλακεία που του έστειλες. Άσε που δε λες απολύτως τίποτα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να απαντήσει με ένα αυτοκόλλητο κι εκεί να τελειώσει η συνομιλία σας. Μη στείλεις δεύτερο αυτοκόλλητο, για το θεό.
«[Πρόσθεσε όνομα εδώ];»: Ήρθε η ώρα κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους. Όταν δε γνωρίζουμε κάποιον προσωπικά ή τουλάχιστον όταν δεν έχουμε μιλήσει αρκετές φορές με κάποιον, δεν χρησιμοποιούμε εκφράσεις που λέμε σε άτομα με τα οποία έχουμε οικειότητα. Είναι τρομακτικό.
«Ωραία πόδια, θέλω να τα φωτογραφίσω»: Αυτό το μήνυμα οφείλουμε να σε πληροφορήσουμε ότι πιθανώς να το έχουν λάβει –χωρίς υπερβολή- σχεδόν όλες οι γυναίκες με λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό μέσο.
Εμείς δεν έχουμε τίποτα με την ποδολαγνία, άπαξ και υπάρχει συναίνεση, τίποτα δεν είναι ανώμαλο. Ωστόσο, φίλε ποδολάγνε, επειδή το βίτσιο σου δεν αφορά στήθος ή οπίσθια ή μπούτι, δε σημαίνει ότι δεν είναι σεξουαλικό βίτσιο. Εσύ το ξέρεις καλύτερα κιόλας. Γι’ αυτό μην παρενοχλείς άγνωστες στο facebook.
«Τι ωραίο κορίτσι/αγόρι είσαι εσύ»: Τα κομπλιμέντα είναι καλοδεχούμενα, αλλά για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Κράτα τα προσχήματα, περίμενε λίγο να ανταλλάξετε δύο κουβέντες πρώτα. Μη γίνεσαι λιγούρι.
«Χρόνια πολλά/ καλό Πάσχα/καλή χρονιά»: Το παρόν μήνυμα αφορά κυρίως τις ευχές που δίνονται στις εθνικές αργίες. Δεν είναι παράλογο να βρήκες αφορμή, λόγω γενεθλίων ή ονομαστικής γιορτής, να στείλεις ένα χρόνια πολλά. Είναι ευγενικό κι αν πεις και κάτι πρωτότυπο, ίσως την επόμενη ημέρα να λάβεις απάντηση. Αλλά την Πρωτοχρονιά να πεις σε έναν άγνωστο Καλή χρονιά; Ή Καλή ανάσταση τη Μεγάλη Εβδομάδα; Έτσι στο άκυρο;
«Νομίζω ότι σε είδα… [πρόσθεσε τοποθεσία]»:
Εσύ μπορεί να σκέφτηκες ίσως το να του/ης πεις ότι τον/ην είδες σε μία από τις εκδηλώσεις που πάτησε attend, είναι καλή αφορμή για συζήτηση, οφείλουμε να σου πούμε ότι δεν ανακάλυψες τον τροχό με αυτό το μήνυμα. Το αντίθετο πέτυχες. Αν στείλεις σε έναν άγνωστο ένα τέτοιο μήνυμα, δύο πράγματα μπορεί να συμπεράνει: α) ότι έχεις παρακολουθήσει εκτενώς το προφίλ του/ης, οπότε έχεις αποτυπώσει στη μνήμη σου ξεκάθαρα το πρόσωπό του/ης και ταυτόχρονα θυμάσαι και πώς την/ον λένε, ώστε να την/ον βρεις και να στείλεις μήνυμα και β) ότι τον/ην είδες σε ένα μπαρ, για παράδειγμα, και έπειτα έψαξες ολόκληρο το ελληνικό Facebook για να τον/ην βρεις και να του/ης μιλήσεις. Σοκ;