Τύποι μηνυμάτων και τι λένε για την προσωπικότητά του/ης

Ήρθε η ώρα να σου δώσουμε μερικές απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιουργούνται κάθε φορά που ξεκινάς το chat με κάποιον/α.
Τύποι μηνυμάτων και τι λένε για την προσωπικότητά του/ης
Ναι, η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο που αναλύει συμπεριφορές και μοτίβα μηνυμάτων. Άλλωστε η ανταλλαγή μηνυμάτων αυτή τη στιγμή είναι  η πιο δημοφιλής μέθοδος επικοινωνίας. Είναι κάτι σαν τη γλώσσα του σώματος. Ο τρόπος που σου στέλνει κάποιος/α μήνυμα, μπορεί να μαρτυρά πολλά για τις προθέσεις του.

Εδώ δε θα αναλύσουμε την κάθε λέξη ξεχωριστά από αυτά που σου στέλνει –εξάλλου δεν έχουμε ιδέα τι σου στέλνει. Θα αναλύσουμε όμως το μοτίβο και τη συχνότητα με την οποία σ’ τα στέλνει.

Ένα και τέρμα

Υποθέτουμε ότι θα έχεις πέσει στην περίπτωση του να σου στέλνει κάποιος/α ένα μήνυμα, εσύ να απαντάς και μετά εκείνος/η να εξαφανίζεται. Είχε ποτέ αυτό αίσιο τέλος; Δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να σου στέλνει επειδή βαριέται ή επειδή θέλει διαρκώς προσοχή.

Αν μιλάς με ένα τέτοιο άτομο και συμβαίνει αυτό συνέχεια –γιατί οκέι, κάποιες φορές ίσως απλά να μην έχει τον χρόνο να απαντήσει- τότε έχεις να κάνεις με κάποιον/α που απλά θέλει να παίξει. Και που είναι πιθανό να μη βρεθείτε ποτέ.

Ο/Η κατά συρροή αποστολέας

Όταν κάποιος/α στέλνει απανωτά μηνύματα, οι ερμηνείες αυτής της συμπεριφοράς είναι πολλές. Σημαίνει ότι μπορεί να νιώθει μόνος/η. Μπορεί να σημαίνει ότι σε γουστάρει πολύ. Μπορεί να σημαίνει ότι είναι πιο ενοχλητικός/η και από την εταιρεία κινητής σου. Αν είναι διακριτικός/ή και δε σου στέλνει τις ώρες που βρίσκεσαι στη δουλειά σου, και ξεκινάει και με ένα «τι κάνεις» τότε απλώς είναι ευγενικός/ή και απολαμβάνει την παρέα σου.

Αυτός/ή που δε θα δεις ποτέ από κοντά

Όταν βγαίνεις με κάποιον/α, η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος να γνωριστείτε καλύτερα. Ωστόσο, αν έχει περάσει ένα τρίμηνο και έχετε μήνυ εκεί, τότε μάλλον δε θα βγείτε ποτέ.

Οι τρεις πιο πιθανοί λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι ότι είτε έχει θέματα αυτοπεποίθησης, είτε έχει σχέση, είτε βαριέται υπερβολικά.

Ο πέφτουλας-γύπας

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κυρίως άντρες. Είναι αυτοί που στέλνουν συνέχεια κομπλιμέντα, τύπου «Τι κάνεις όμορφη;», «Μήπως έχεις κορονοϊό; Αρρώστησα μόλις σε είδα».

Στην αρχή είναι κολακευτικό να σου λένε συνέχεια πόσο όμορφη είσαι, αλλά μετά από λίγο γίνεται κουραστικό. Από εμάς είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Αν το κάνει με τόση ευκολία, το πιο πιθανό είναι ότι στέλνει τα ίδια και σε πολλές άλλες.

Ο/Η περιστασιακός/ή

Πόσο εξοργιστικό είναι να στέλνεις σε κάποιον/α, να έχετε καλή επικοινωνία και μετά να εξαφανίζεται; Αν η περίπτωση σου υπάγεται στο «σου στέλνω ανά τρεις ημέρες», συγγνώμη που θα το ακούσεις από εμάς, αλλά: δε φταίει ούτε κάτι που είπες, ούτε κάτι που πόσταρες (εκτός κι αν εκφράζεσαι με μίσος στις δημοσιεύσεις σου), ο λόγος είναι ότι δε σε γουστάρει. Δε θέλει μεν να σε αγνοήσει εντελώς για να σε κρατήσει καβάτζα, αλλά δε δίνει και την αμέριστη προσοχή σου.

Ο/Η «δεν στέλνω»

Αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να αναφέρουμε καν αυτήν την περίπτωση, επειδή κάποιοι πατάνε like, αλλά όταν στέλνεις εσύ δεν απαντάνε καν, ίσως τελικά και να αξίζει η αναφορά. Συγγνώμη που και αυτό θα το ακούσεις από εμάς, αλλά αν του/της στέλνεις και δεν απαντά, είσαι ο/η κατά συρροή αποστολέας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v