Ενεργειακή φτώχεια και στους οίκους ανοχής που κλείνουν τα φώτα

Η ενεργειακή κρίση πλήττει σημαντικά και τους οίκους ανοχής που αναγκάζονται να σβήσουν τα κόκκινα φωτάκια, αλλά και τον κλιματισμό.
Ενεργειακή φτώχεια και στους οίκους ανοχής που κλείνουν τα φώτα
Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου δεν κατάφερε να μείνει αλώβητο στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει το μπάτζετ των Ελλήνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εσπρέσσο, οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη παίρνουν ριζικά μέτρα για να μειώσουν τα έξοδα, καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος είναι πλέον δυσβάσταχτοι και τα λουκέτα θέμα χρόνου.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (ΣΕΠΕ) Έλλη Κανελλοπούλου, προ της πανδημίας οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα κλιματιστικά, κάτι που έχει σταματήσει πλέον.

«Ο λογαριασμός ρεύματος για έναν μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε, όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί κλείνουν πλέον τα κλιματιστικά όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή ως ότου δροσιστούν τα δωμάτια. Παλαιότερα, βέβαια, δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα» ανέφερε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, η ακρίβεια οδηγεί σε λουκέτα, τα λουκέτα στην άνθηση της παράνομης εργασίας και η μαύρη αγορά στην κατάρρευση του κλάδου.

«Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι που ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», επεσήμανε τονίζοντας πως : «Τίθεται ζήτημα επιβίωσης πια. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι “δεν βγαίνουμε”».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v