Σου λέει την αλήθεια, ή σε κοροϊδεύει κατάμουτρα; Αν ακούσεις κάτι από τα παρακάτω, τότε σίγουρα συμβαίνει το δεύτερο…
Παλαιότερο των 360 ημερών
Υπάρχουν ορισμένες φράσεις που σου χτυπάνε καμπανάκια στο κεφάλι. Κόκκινος συναγερμός, κάτι δεν πάει καλά. Εντάξει, δεν θέλουμε να γίνουμε απόλυτοι, αλλά “φύλαγε τα ρούχα σου…” δεν λένε; Αν όντως σε κοροϊδεύει, όχι μόνο δεν σε σέβεται, αλλά υποτιμά και την νοημοσύνη σου. Και αυτές είναι οι φράσεις που θα ακούσεις να σου λέει πιο συχνά…
Θα είμαι (πάλι) στη δουλειά μέχρι αργά Ναι, αν ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή τρέχει ένα τεράστιο project που συμμετέχει και είναι πνιγμένος, τότε λογικά σου λέει την αλήθεια. Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό, τότε μήπως κάτι δεν πάει καλά; Το ότι η δικαιολογία της δουλειάς είναι μακράν η πιο συνηθισμένη για όσους απιστούν ή απλά προσπαθούν να σε αποφύγουν, δεν βοηθάει την κατάσταση.
Γενικά δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα δημόσια Εντάξει, να δεχτούμε ότι δεν θέλει να σε αρπάξει και να χώσει την γλώσσα του μέσα στο στόμα σου στη μέση του δρόμου. Σεβαστό, από όλους μας. Αν όμως αρνείται να δείξει το παραμικρό σημάδι ότι δεν είστε απλά δυο άνθρωποι που τυχαίνει να περπατούν πλάι-πλάι, τότε μπορεί να σου κρύβει κάτι, ή να προσπαθεί με τρόπο να σε απομακρύνει.
Έκλεισε από μπαταρία Για όνομα του Θεού, έχουμε 2016. Είναι πρακτικά αδύνατο να σου κλείσει το κινητό από μπαταρία πλέον. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να σου έχει στείλει ένα μήνυμα ότι το κινητό του κοντεύει να κλείσει. Το ίδιο συμβαίνει και με το “Το είχα στο αθόρυβο/στο αυτοκίνητο/στην τσέπη του παλτού”. Κανένας άνθρωπος που δεν έχει Αλτσχάιμερ δεν ξεχνάει ένα smartphone στο αυτοκίνητο.
Είναι από την δουλειά Ή από την μάνα του. Τότε γιατί νιώθει την ανάγκη να πάει στο άλλο δωμάτιο για να απαντήσει; Τι μυστικά του κράτους μπορεί να ανταλλάσσουν με την μάνα του που εσύ δεν μπορείς να ακούσεις; Αν γενικότερα η σχέση του με το κινητό του είναι την μια στιγμή “το ξέχασα στο αμάξι” και την επόμενη “αυτό είναι το κινητό μου και δεν θα το αγγίξεις”, ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά.