5 ερωτήσεις που θα σου πουν αν η σχέση σας είναι σοβαρή
Αν θέλεις να είσαι σίγουρη πως το πάτε σοβαρά, κάνε αυτές τις πέντε ερωτήσεις στον εαυτό σου.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Είστε μαζί για λίγο (ή πολύ) καιρό, και τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν όμορφα. Μπορεί να έχετε δοκιμάσει να μείνετε μαζί, έχετε γνωρίσει ο ένας τις οικογένειες του άλλου—έχετε μια τέλεια σχέση. Αυτό όμως που θα σε βεβαιώσει ότι η σχέση σας είναι όντως σοβαρή, και πως η λέξη “μέλλον” για εσάς έπαψε πια να σημαίνει απλά τους επόμενους μήνες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις.
1. Θέλω να κάνω συμβιβασμούς; Το ‘χουμε ξαναπεί. Σχέση σοβαρή χωρίς συμβιβασμούς δεν γίνεται. Πρέπει και οι δύο σύντροφοι να “θυσιάσουν” πράγματα για το καλό της σχέσης τους, και πρέπει αυτοί οι συμβιβασμοί να γίνουν με καλή θέληση. Αν δεχτείς να μείνεις σε μια σχέση και να στερείσαι κάποια πράγματα που θα μπορούσες να απολαμβάνεις ανενόχλητα αν ήσουν single, και στο πίσω μέρος του μυαλού σου νιώθεις άσχημα για αυτό, κρατάς κακία, τότε μάλλον οι σχέσεις δεν είναι (ακόμα) για ‘σένα.
2. Με βοηθάει να νιώσω καλύτερα όταν δεν είμαι καλά; Όλοι έχουμε τις low μέρες μας, και χρειαζόμαστε υποστήριξη. Σου παρέχει ο σύντροφός σου αυτή την υποστήριξη; Προσπαθεί να καταλάβει τα προβλήματά σου; Και, την ίδια στιγμή, κάνεις κι εσύ το ίδιο για αυτόν; Μια σχέση δεν πρόκειται να πάει μπροστά αν δεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και αγάπη, και πολλές φορές θα χρειαστεί να κάτσεις και να ακούσεις τον σύντροφό σου να γκρινιάζει για πράγματα που τον ενοχλούν και να γίνεις το στήριγμά του.
3. Μπορώ να δω το μέλλον μου μαζί του; Σκέψου το μέλλον σου. Ούτε στα πολύ κοντινά, αλλά ούτε και μακριά. Μπορείς, ας πούμε, να φανταστείς ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι στην ζωή σου σε τρία χρόνια από τώρα; Και πού πιστεύεις ότι θα βρίσκεται τότε η σχέση σας;
4. Μπορώ να παραβλέψω τα ελαττώματά του; Όλοι έχουμε ελαττώματα. Και εσύ έχεις, και ο σύντροφός σου έχει. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτά τα ελαττώματα μπορούν να μπουν εμπόδιο στη σχέση σας. Και κατά πόσο και οι δυο σας είστε διατεθειμένοι να μιλήσετε ανοιχτά για αυτά, να αντιμετωπίσετε κάθε πιθανό πρόβλημα που θα προκύψει αλλά και να προσπαθήσετε να βελτιωθείτε και να γίνεται καλύτεροι ο ένας για τον άλλο.
5. Χαίρομαι με την χαρά του; Αν η ευτυχία και τα κατορθώματα του συντρόφου σου δεν γεμίζουν κι εσένα χαρά, και το αντίστροφο, τότε ποιο είναι το νόημα;