Πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να μιλάτε μέσω μηνυμάτων
Ορισμένα θέματα καλό είναι να μη τα συζητάτε μέσω μηνυμάτων. Διάβασε ποια είναι αυτά.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το κινητό έχει γίνει πια η επέκταση του χεριού μας, ανεξαρτήτως την ηλικία μας. Πληρώνουμε μέσω τηλεφώνου, παραγγέλνουμε φαγητό, παίζουμε -περνάμε πολύ χρόνο μπροστά από την οθόνη του κινητού μας. Οι σχέσεις όμως δεν είναι κάτι το διαδικαστικό και ορισμένα πράγματα καλό είναι να μην εκφράζονται γραπτώς.
Οτιδήποτε έχει να κάνει με χρήματα
Ξεκινάμε από το πιο βασικό: δε μιλάς μέσω μηνυμάτων για χρήματα. Αν δεν είστε μαζί εδώ και χρόνια, καλό είναι να αφήνετε οποιαδήποτε συζήτηση έχει να κάνει με λεφτά για τετ-α-τετ. Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και καλό είναι ο-η σύντροφός σου να βλέπει τη γλώσσα του σώματός σου.
Το πρόβλημα με τη συμπεριφορά του-ης
Έστω ότι το βράδυ που πέρασε ήταν λίγο απότομος-η, είχε λίγα νεύρα, γενικά δεν ήταν ο εαυτός του-ης. Είσαι σίγουρος-η ότι θέλεις να ρωτήσεις τι συνέβη μέσω μηνυμάτων; Είναι πολύ πιθανό να λάβεις μία απάντηση όπως «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, μια χαρά ήμουν» ή «Ήταν η ιδέα σου». Ακόμη κι αν είναι ειλικρινής απέναντι σου θα μπλεχτείτε και ίσως να μην καταλήξετε πουθενά. Από κοντά καλύτερα.
Ευαίσθητες πληροφορίες
Δεν είστε πολύ καιρό μαζί και αποφάσισες να μοιραστείς κάποιον κωδικό ή να εξομολογηθείς κάποιο επτασφράγιστο μυστικό σου μέσω μηνυμάτων; Ίσως είναι καλύτερα να κρατηθείς. Οι άνθρωποι όταν πληγώνονται γίνονται κακοί και εσύ δεν ξέρεις αν θα τον-ην παντρευτείς ή αν θα τον-ην πληγώσεις.
Οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεξ (εκτός του sexting)
Αναρωτιέσαι αν του-ης άρεσε αυτό που δοκιμάσατε το προηγούμενο βράδυ ή αν θέλει να δοκιμάσετε, οτιδήποτε. Καλύτερα να δοκιμάσεις να το ξανακάνεις και να κόψεις αντιδράσεις -ή να ρωτήσεις την επίμαχη στιγμή- αντί να τον-ην φέρεις σε δύσκολη θέση.
Για αυτό που τσακωθήκατε
Δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε όσο πιο αντιληπτό γίνεται∙ είναι κανόνας να μην ξεκινάς/συνεχίζεις τσακωμούς μέσω μηνυμάτων. Δεν ξέρεις το ύφος του άλλου, αν λέει κάτι ουδέτερα ή αρνητικά. Δεν ξέρεις αν δεν απαντάει επειδή μιλάει με τον-ην προϊστάμενό του-ης ή επειδή έχει νευριάσει υπερβολικά. Γιατί να το τραβάς αυτό; Κάνε υπομονή μέχρι να τα πείτε από κοντά.
Για ζήλειες
«Πού είσαι;», «Με ποιους είσαι;», «Γιατί άργησες να μου απαντήσεις» είναι ερωτήσεις τις οποίες κάποιος μπορεί εύκολα είτε να αποφύγει, είτε να απαντήσει ψευδώς. Άσε τις ζήλειες από κοντά και δες κι αυτό. https://www.in2life.gr/relations/couples/article/638329/pote-leei-psemata-h-glossa-toy-somatos.html
Για χωρισμό
Και έναν μήνα να βγαίνετε, καλό είναι να μην διακόπτεις όποια σχέση έχετε μέσω μηνυμάτων∙ κι αυτό συμπεριλαμβάνει και το να απαντάς μονολεκτικά και μετά να αρχίζει σιγά σιγά να εξαφανίζεσαι. Βρες το θάρρος να το κάνεις από κοντά.
Συγγνώμες
Όπως δεν τσακώνεσαι μέσω μηνυμάτων, έτσι δεν ζητάς και συγγνώμη. Η συγγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής, να δείχνεις μεταμέλεια και ιδανικά αφού δεις τον άλλο να μαλακώνει, να τον παίρνεις μία αγκαλιά.
Οτιδήποτε χρειάζεται άμεση απάντηση
Έστω ότι τον-ην περιμένεις σπίτι σου, θέλεις να παραγγείλεις σουβλάκια κι αναρωτιέσαι αν πεινάει και εκείνος-η. Μη στέλνεις μήνυμα. Πάρε τηλέφωνο αλλιώς θα πεινάσεις και θα κατηγορήσεις μεσ’ τα νεύρα σου το έτερον ήμισυ γι’ αυτό.