Μην καταστρέφεις τη σχέση σου

Αν η σχέση σου επιβίωσε τις εβδομάδες εγκλεισμού, μην την καταστρέψεις για ανοησίες.
Μην καταστρέφεις τη σχέση σου
Είσαι σίγουρος ότι αυτό που καταστρέφει μία σχέση είναι κατ’ αρχήν η απιστία και η αδιαφορία. Πολλές φορές όμως τα ζευγάρια οδηγούνται σε αδιέξοδο όχι επειδή μπήκε κάποιο τρίτο πρόσωπο στη ζωή τους, αλλά επειδή η σχέση βάλτωσε.

Πρέπει να προσπαθείς καθημερινά για κρατήσεις μία σχέση. Και πρέπει να αποφεύγεις τα λάθη που θα πληγώσουν και θα απομακρύνουν τον σύντροφό σου.

Καλή η ρουτίνα, αλλά…

Σας φαίνεται πολύ δελεαστικό να βλέπετε κάθε βράδυ σειρές και ταινίες στην τηλεόραση έχοντας αγκαλιά δύο πιτόγυρα και ένα κιλό παγωτό.  Όταν αυτό συμβαίνει σε τακτική βάση πώς λέγεται; Ρουτίνα. Και τι κάνει η ρουτίνα; Βαλτώνει κάπως τη σχέση.

Η επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων δεν επιτυγχάνεται με μαραθώνιους ταινιών -μακάρι να γινόταν αυτό. Καλό είναι να διευρύνετε τη γκάμα δραστηριοτήτων σας. Περπατήστε κι εσείς στο πάρκο με μία μπίρα στο χέρι όπως τον παλιό καλό καιρό ή βγείτε στο μπαλκόνι, πιείτε λίγο τσίπουρο, βάλτε νοσταλγική μουσική και αγναντέψτε τη δύση του ηλίου.

Τα αθώα ψεματάκια

Τον πρώτο καιρό της σχέσης, σκέφτεσαι ότι ένα τόσο δα ψεματάκι δεν θα καταστρέψει τη σχέση σας. Κάποιες φορές όμως παρασύρεσαι από το πόσο εύκολα μπορεί να λυθεί μία παρεξήγηση με ένα μικρό ψεματάκι, καταφεύγεις ξανά σε αυτό και τελικά δεν συζητάς ποτέ και συνεπώς δεν εντοπίζεις ποτέ την πηγή του προβλήματος.

Συμβιβάζεσαι συνέχεια

Σε μία σχέση οι άνθρωποι πρέπει να είναι ισότιμοι για να υπάρχει ισορροπία. Δε γίνεται να πέφτει το βάρος της σχέσης μόνο στον έναν ή μόνο στον άλλο. Εάν εσύ κάνεις συνέχεια το χατίρι του συντρόφου σου, αντί να συζητήσεις τα θέλω σου, ίσως επειδή θέλεις να αποφύγεις τη σύγκρουση, αυτό θα σε κουράσει. Θα σε κουράσει και μετά θα ξεσπάσεις, ενώ θα μπορούσες να το έχεις συζητήσει νωρίτερα.

 Όταν δεν λες στον σύντροφό σου ότι δεν συμπαθείς τους γονείς του

Αλίμονο αν πεθερικά, νύφες και γαμπροί είχαν την τέλεια σχέση. Δεν ζούμε σε κάποια ουτοπία για να έχουμε τέτοιες προσδοκίες. Ωστόσο, το αν οι γονείς σου συμπαθούν τους γονείς του συντρόφου σου, είναι δικό τους θέμα. Αν όμως εσύ τους αντιπαθείς, πρέπει να το συζητήσεις με τη σχέση σου. Το ιδανικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου και να αναλάβεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί στο γιατί δεν τα βρίσκετε.

Από ευγνωμοσύνη πώς πάμε;

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο έχουμε την τάση να θεωρούμε και το έτερον ήμισυ και τις χάρες που μας κάνει δεδομένα. Δεν λέμε πια ευχαριστώ, δεν εκτιμούμε πια αυτά που μας προσφέρει. Ένα απλό και λιτό «ευχαριστώ» είναι ένας καλός τρόπος να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου.

Η ζήλια με μέτρο

Η υπερβολική ζήλια καταστρέφει τη σχέση -δεν το ακούς πρώτη φορά. Όσο κολακευτικό κι αν το βρίσκει ο σύντροφός σου, μετά από κάποιο διάστημα (εξαρτάται από τις αντοχές του) θα αγανακτήσει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μην ξεχνάς ότι η ζήλια πηγάζει από ανασφάλειες, κι όσο πιο ανασφαλής δείχνεις, τόσο λιγότερο γοητευτικός είσαι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v