Τι συμβαίνει όταν το ταίρι σου θέλει τον χώρο του; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις;
Παλαιότερο των 360 ημερών
Όταν ένας άνθρωπος σου λέει ότι θέλει διάλειμμα, μπορεί να μην ηχεί σαν μελωδία στο αυτί σου, εσύ πρέπει να το δεις σαν ευκαιρία. Ευκαιρία για να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη σχέση σου, για να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη όταν τα ξαναβρείτε ή... για την επόμενη σχέση.
Γιατί όμως κάποιος να ζητήσει διάλειμμα; Δύο είναι τα τινά. Είτε σταματά να είναι ερωτευμένος επειδή οι σύντροφος του/ης είναι προσκολλημένος/η πάνω του/ης και η ζωή του/ης χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από τη σχέση. Είτε γιατί έκανες κάπου λάθος.
Συμβουλή 1η: Άρχισε να βλέπεις ότι αυτή η κατάσταση συνέβη για το καλό σου
Ίσως ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά πρέπει να σταματήσεις να θεωρείς ότι ο/η σύντροφός σου κατέστρεψε τη ζωή σου, επειδή απλώς θέλει ένα διάλειμμα. Κανείς δεν θέλει το κακό σου, πόσο μάλλον ο/η σύντροφός σου.
Eσύ πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου· ενήλικας είσαι άλλωστε. Κι ο μόνος τρόπος για να τον/ην προστατεύσεις είναι να ασχοληθείς με αυτόν. Πρέπει να επενδύσεις στη δική σου ευτυχία, βάζοντας σε προτεραιότητα την προσωπική σου εξέλιξη. Αυτό θα λειτουργήσει θετικά και για εσένα και για τη σχέση σου, γιατί θα καταφέρεις να του/ης κινήσεις την περιέργεια και το ενδιαφέρον. Όταν αποβάλλεις τη νοοτροπία του θύματος, θα νιώσεις αυτοπεποίθηση, συναίσθημα που μας κάνει όλους πιο ελκυστικούς.
Συμβουλή 2η: Αν θέλει τον χώρο του/ης, σεβάσου το
Όταν κάποιος/α ζητάει χώρο, σημαίνει ότι έχει την ανάγκη να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του/της. Και εσύ δες το σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρετε το πόσο δεμένοι είστε.
Μην στείλεις μήνυμα, μην πάρεις τηλέφωνο. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα των δικών φόβων τους. «Κι αν με τεστάρει;», «Κι αν ξενερώσει επειδή έμεινα αμέτοχος/η», είναι κάποιες από τις πρώτες σκέψεις που έρχονται συνήθως στο μυαλό.
Η αλήθεια όμως είναι μία. Αν σε παρατήσει επειδή δεν τον/ην διεκδίκησες, ενώ σου ζήτησε το χώρο του/της, τότε δεν κάνει για εσένα ή δεν κάνει γενικά για σχέση.
Σίγουρα, θα βγει με τους φίλους του/της, ίσως φλερτάρει κιόλας. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστείς εσύ. Πρέπει να δείξεις, αλλά και να νιώσεις ότι δεν εξαρτάται η ζωή σου και η ψυχολογία σου από εκείνον/η. Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να φανείς ψύχραιμος.
Συμβουλή 3η: Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου
Κι όταν λέμε τον έλεγχο, εννοούμε να ελέγξεις τον εαυτό σου. Αν σεβαστείς αυτό που σου ζήτησε, συγκρατηθείς και δεν επικοινωνήσεις, θα κάνεις πιθανότατα αυτό που δεν περίμενε.
Γενικά, αν όταν μαλώνετε, εσύ είσαι αυτός που επιδιώκει να μιλήσετε, τότε με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις το πάνω χέρι. Κι αυτή η ανισορροπία με τη σειρά της θα δημιουργήσει μυστήριο.
Ο/η σύντροφός σου, πιθανώς, θελήσει να μάθει τι άλλαξε στη ζωή σου και σε ώθησε να έχεις αυτή την (απρόβλεπτη) συμπεριφορά. Αν δημιουργήσεις μυστήριο λογικά θα ανάψει η φλόγα που είχε στην αρχή η σχέση σας.
Δεν αποκλείουμε, λοιπόν, την πιθανότητα να επικοινωνήσει. Σίγουρα όχι τις πρώτες μέρες, αλλά λογικά θα πάρει την πρωτοβουλία και θα επικοινωνήσει. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, απάντησε κοφτά, μέχρι είσαι σίγουρος/η αν θέλει κάτι περισσότερο από την προσοχή σου.