Βαρεθήκατε να τρώτε συνέχεια σκέτο κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο; Δείτε μερικά νόστιμα συνοδευτικά που θα απογειώσουν τη γευστική εμπειρία.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το κρέας είναι νόστιμο κι από μόνο του, το ίδιο και το ψάρι και το κοτόπουλο (με τα απαραίτητα μπαχάρια πάντα). Όμως τι κάνουμε αν βαρεθήκαμε να τα τρώμε συνεχώς σκέτα;
Δείτε μερικά νόστιμα και υγιεινά συνοδευτικά που «παντρεύονται» άψογα με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο.
Πατάτες ψητές σαν… τηγανιτές Ιδανικές για κρέας, αλλά και κοτόπουλο, έχουν τη γεύση του τηγανιού – χωρίς τις θερμίδες του.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτά ραβδάκια, όπως κάνουμε όταν τις ετοιμάζουμε για τηγάνι. Τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τις πατατούλες. Τις περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, και σε 30-40 λεπτά είναι έτοιμες. Συνταγή από εδώ.
Σαλάτα coleslaw Δροσερή και θρεπτική σαλάτα, που ταιριάζει άψογα στα κρεατικά.
Υλικά: ½ λάχανο άσπρο πολύ ψιλοκομμένο, ½ λάχανο κόκκινο πολύ ψιλοκομμένο, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες, 2-3 καρότα τριμμένα, ¾ φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό 2%, ¼ φλιτζανιού κέτσαπ, ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα light, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξίδι
Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας) και λίγο ξίδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγη ώρα (περίπου 10 λεπτά) να ποτιστούν από το ξύδι (ανακατεύετε άλλες 2-3 φορές εντωμεταξύ). Αν βγάλουν ζουμάκι το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κέτσαπ και τη μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε με αυτή την σος την σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.
Πατατοσαλάτα Σούπερ συνοδευτικό για πιάτα με ψάρι.
Υλικά: 2 κ.σ. κάππαρη, 10 μαύρες ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι, 120μλ ελαιόλαδο, 4 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 κ.σ. ξύδι, 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας, 4 φιλέτα ατζούγιας, 1 κιλό πατάτες για βράσιμο, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. άνηθο, 3 κ.σ μαϊντανό, 3 κ.σ. σχινόπρασο ή το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, 2 πιπεριές κόκκινες από βάζο
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Πλένουμε καλά τις πατάτες από έξω, κατά προτίμηση με ένα βουρτσάκι.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε και αρκετό αλάτι και βράζουμε μέχρι να είναι τρυφερές όταν τις τρυπήσουμε με μαχαίρι, περίπου 35 λεπτά, αν και ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους. Χύνουμε το νερό στο νεροχύτη, και πιάνοντας την κάθε πατάτα με ένα γάντι κουζίνας (πολύ βολικά αυτά της σιλικόνης), ξεφλουδίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι. Κόβουμε την κάθε πατάτα σε κομμάτια 2 περίπου εκατοστών. Βάζουμε τα κομμάτια πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τον μαϊντανό, το σχινόπρασο και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε προσεκτικά και απολαμβάνουμε με το ψαράκι μας. Συνταγή από εδώ.
Ψητά Λαχανικά με μπαλσάμικο Ταιριάζουν άψογα με κρέας, αλλά μπορείτε να τα συνδυάσετε με κοτόπουλο και ψάρι.
Εκτέλεση: Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη, τα βάζουμε στο ταψί, στη λαδόκολλα με την μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με τη σως, αφού έχουμε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. Συνταγή από εδώ.