Παιχνίδια για παιδιά που ακονίζουν το μυαλό

Ωραία τα εντυπωσιακά παιχνίδια με τους υπερήρωες και τα έντονα χρώματα, αλλά είναι σίγουρα  ιδανικό δώρο για ένα παιδί;
Παιχνίδια για παιδιά που ακονίζουν το μυαλό
Ναι, μπορεί τώρα το ανήλικο παιδί σας να ζητάει με περίσσια επιμονή ένα καινούριο παιχνίδι, και η δική σας υπομονή να εξαντλείται, αλλά είναι σοφή η απόφαση να ενδώσετε στα παρακάλιά του; Εμπρός στην ευτυχία του παιδιού σας δεν υπάρχει τίποτα άλλο σημαντικότερο, ωστόσο ίσως είναι προτιμότερο να «επενδύσετε» στη μελλοντική ευτυχία ενός πρακτικού ενήλικα, παρά σε μία εφήμερη. 

Cluedo / Cluedo junior

Γνωστό παιχνίδι μυστηρίου για παιδιά 8 ετών και άνω το οποίο έχει χαρίσει άπειρες συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους εδώ και δεκαετίες. Ως συνήθως, οι παίκτες βρίσκονται καλεσμένοι σε μια έπαυλη και ο οικοδεσπότης δολοφονείται. Τότε, καλούνται να γίνουν ντέτεκτιβ και να ανακαλύψουν τον δολοφόνο ανάμεσά τους. Βγαίνει και σε έκδοση για μικρότερα παιδιά (5 ετών και άνω), το Cluedo Junior, στο οποίο οι μικροί ντετέκτιβ δεν αναζητούν κάποιον δολοφόνο, αλλά τον λιχούδη που κατασπάραξε ολόκληρη την τούρτα. Τιμή: 24 ευρώ. 

When I dream

Στο παιχνίδι «Όταν ονειρεύομαι», για παιδιά από 8 ετών και άνω, ένας παίκτης υποδύεται τον ρόλο του «ονειροπαρμένου» και οι υπόλοιποι χωρίζονται σε δύο ομάδες, σε «καλά» και «κακά» πνεύματα. Την ώρα που ο ονειροπαρμένος «κοιμάται και ονειρεύεται», καλείται να μαντέψει το όνειρο που τα πνεύματα του περιγράφουν με μία μόνο λέξη. Τα «καλά» προσπαθούν να τον καθοδηγήσουν και τα «κακά» να τον παραπλανήσουν. Όποια ομάδα τα καταφέρει, παίρνει τον πόντο και το επόμενο όνειρο αρχίζει. Τιμή: 32,98 ευρώ 

The Mind

Το The Mind δεν είναι μονάχα ένα παιχνίδι. Είναι ένα πείραμα, ένα ταξίδι, μια ομαδική εμπειρία στην οποία δεν ανταλλάζεις απλώς πληροφορίες με τους υπόλοιπους αλλά πρέπει να γίνετε «ένα» προκειμένου να περάσετε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Το μυστικό του είναι η ανάπτυξη της αρμονικής συνεργασίας και της συλλογικής αίσθησης ότι «τώρα είναι η στιγμή». Για παιδιά από οκτώ ετών και άνω. Θα το βρείτε εδώ. Τιμή: 12 ευρώ 

Το Γκάμπι της Βασίλισσας

Η ικανότητα μία εκ των σημαντικότερων χαρακτήρων σειράς του 2021, είναι να προβλέπει την εξέλιξη της παρτίδας στο ταβάνι του δωματίου της ώστε να εξουδετερώσει όλα τα πιόνια των αντιπάλων της και να σταθεί επάξια απέναντι στους κορυφαίους σκακιστές της εποχής.

Σε αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι στόχος του παίκτη είναι να μαζέψει όσα περισσότερα κομμάτια μπορεί από τη σκακιέρα, ώστε να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και να κερδίσει την παρτίδα. Σε κάθε γύρο, μπορείς να μετακινήσει το «Γκάμπι» σαν να είναι ένα διαφορετικό σκακιστικό κομμάτι. Οι κινήσεις πρέπει να έχουν προσχεδιαστεί, όπως ακριβώς έκανε η Beth, ώστε ο παίκτης να πετύχει το «ρουά-ματ» και να νικήσει το παιχνίδι! Για παιδιά από 12 ετών και άνω. Τιμή: 25 ευρώ.

Ενσύρματος Ρομποτικός Βραχίονας

Για έναν προέφηβο άνω των 10 ετών η ρομποτική φαντάζει κάτι μαγικό. Ειδικά όταν είναι εκείνος το άτομο που θα συναρμολογήσει ένα-ένα τα μικρά κομμάτια ενός τηλεκατευθυνόμενου αντικειμένου. Με αυτό το παιχνίδι, το παιδί μαθαίνει βασικές τεχνολογίες της ρομποτικής με τον ρομποτικό βραχίονα που μπορεί να σηκώσει μέχρι και 100 γραμμάρια! Τιμή: 44,90 ευρώ.

DIY Gamer Kit (με αρντουίνο)
Λένε ότι είναι προτιμότερο να μάθεις έναν άνθρωπο να ψαρεύει από το να του χαρίσεις ένα ψάρι. ΣΕ αυτή τη φιλοσοφία πάτησε και το Gamer Kit. Με αυτό το εντυπωσιακό Gaming kit, το παιδί σας θα φτιάξει από το μηδέν μόνο του τα παιχνίδια που θέλει να παίξει ή θα προγραμματίσει το Φιδάκι και άλλα κλασικά games σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες. Τιμή: 99 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v