Τα αγαπημένα επιτραπέζια των παιδικών μας χρόνων

Τα Πιγκουινάκια, το Μάντεψε Ποιος, τα Μυστήρια στο Πεκίνο και άλλα αγαπημένα επιτραπέζια που παίζουμε στα ‘80s και τα ‘90s – μαζί με τις καλτ διαφημίσεις τους.
Τα αγαπημένα επιτραπέζια των παιδικών μας χρόνων
Ανεβαίνατε κι εσείς στον Πύργο των Φαντασμάτων τρέμοντας μη σας… πάρει η μπάλα; Χτίζατε ξενοδοχεία-ουρανοξύστες, ρωτούσατε αν ο «ένοχος» φοράει γυαλιά και ζητούσατε τη βοήθεια του Σοφού για να λύσετε μυστήρια στο Πεκίνο; Τότε μεγαλώσατε κι εσείς, όπως κι εμείς, στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, παίζοντας με τα θρυλικά, ρετρό πλέον επιτραπέζια εκείνης της εποχής. Θυμηθείτε τα μαζί μας.

Αγωνία

Το jingle «αγωνία-αγωνία-χοπ-χοπ-χοπ» ακόμα ηχεί στα αυτιά μας, σε αυτό το παιχνίδι στο οποίο καλούμασταν να συγκεντρώσουμε τα τέσσερα πιόνια μας στη «φωλιά» μας πριν τους άλλους παίκτες.

Πιγκουίνοι

Απλά πράγματα: Πιγκουινάκια σκαρφαλώνουν στις σκάλες και κατεβαίνουν από την τσουλήθρα. Κι όμως, αυτό το λιτό παιχνίδι είναι μία από τις πιο γλυκές μας ‘80s αναμνήσεις.

Μάντεψε Ποιος

Φοράει γυαλιά; Έχει μουστάκι; Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, μαζί με τα «καρτελάκια» με τις φιγούρες που είχαμε μπροστά μας μέχρι να καταλήξουμε στον «ένοχο».

Hotel

Με εξωτικά μέρη, ξενοδοχεία-ουρανοξύστες και συναρμολογήσεις μεγαθηρίων είχαμε να κάνουμε σε αυτό το θρυλικό επιτραπέζιο με την παραπάνω καλτ διαφήμιση-σαπουνόπερα.

Ναυμαχία

Η κλασική ιδέα – μάντεψε σε ποια τετραγωνάκια κρύβεται ο στόλος του αντιπάλου – έθρεψε γενιές και γενιές παιδιών, που το έπαιζαν μαζί με τους γονείς τους. Ήταν άλλωστε ένα από τα αγαπημένα «για-όλη-την-οικογένεια» παιχνίδια των ‘90s και... προς τα πίσω.

Μυστήρια στο Πεκίνο

Κάποιο τρομερό μυστήριο εκτυλίσσεται στο Πεκίνο. Και εμείς, τρέχαμε στον «σοφό» για συμβουλές, διαβάζαμε κάρτες με τα ειδικά «3D» γυαλιά (wow!) και προσπαθούσαμε να λύσουμε το μυστήριο στην Άπω Ανατολή.

Ghost Castle

Από τα πιο «σκοτεινά», spooky παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων, ο «Πύργος των Φαντασμάτων» μας καλούσε να περάσουμε από στοιχειωμένα κάστρα και φρικιαστικούς τοίχους και τελικά να ανέβουμε στο ψηλότερο σημείο του πύργου χωρίς να πέσουμε.

Pictionary

Όπως μας δείχνει και ο Γιάννης Ζουγανέλης σε αυτή τη συλλεκτική διαφήμιση του 1991, το Pictionary μας καλούσε να περιγράψουμε τη ζητούμενη λέξη στους συμπαίκτες μας… ζωγραφίζοντας - κάτι σαν Taboo, αλλά με σχέδια αντί για λέξεις.

Hero Quest

Ένας βάρβαρος, ένας νάνος, ένα στοιχειό και ένας μάγος αντιμετωπίζουν διάφορα τέρατα και απέθαντα πλάσματα, σε ένα ακόμη «σκιαχτικό» παιχνίδι με… μπουντρούμια και πλακίδια για «μεγάλα παιδιά», από 10 ετών και πάνω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v