Οι δέκα πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές συμβουλές για να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε το στρες.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το στρες είναι ο πιο ύπουλος εχθρός της καθημερινότητάς μας. Τρυπώνει σε κάθε ευκαιρία, με τη μορφή προβλημάτων, πιεστικών διοριών, καυγάδων, φόβων… Μην το αφήνετε όμως να σας καταβάλει. Ιδού δέκα από τις πιο ουσιαστικές συμβουλές για να μπορέσετε να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε το άγχος σας.
Ρωτήστε τον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε σχετικά με τις πηγές του στρες Βρείτε τους λόγους που αγχώνεστε και σκεφτείτε τρόπους που θα μπορούσατε να λύσετε τα προβλήματα αυτά. Και εφαρμόστε τους.
Διατηρήστε αισιόδοξη στάση Αποδεχθείτε ότι δεν μπορείτε πάντα να ελέγχετε τις καταστάσεις. Μπορείτε όμως πάντα να ελέγχετε τον τρόπο που τις διαχειρίζεστε – κι αυτός θα πρέπει να είναι… με το ποτήρι μισογεμάτο.
Μην τα κρατάτε μέσα σας Εκφραστείτε, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, μιλήστε για τα αισθήματα και τα πιστεύω σας, αντί να συσσωρεύετε ένταση που μεταμορφώνεται σε στρες.
Μάθετε να εφαρμόζετε τεχνικές χαλάρωσης Δοκιμάστε ασκήσεις αναπνοών, διαλογισμό, γιόγκα ή ό,τι άλλο διαπιστώσετε ότι σας βοηθά να διαχειρίζεστε το άγχος σας.
Ποντάρετε στην τακτική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή Η καθιστική ζωή και η υπερβολική ζάχαρη δεν λύνει τα προβλήματά σας. Αντίθετα, σας «βυθίζουν» ολοένα και περισσότερο σε αυτά.
Διαχειριστείτε σοφά τον χρόνο σας Το μεγαλύτερο μέρος του στρες προέρχεται από διορίες και βιασύνες, απλώς και μόνο επειδή δεν είχατε σκεφτεί εξ αρχής ένα σχέδιο για να βάλετε σε μια τάξη τις υποχρεώσεις σας.
Μάθετε να λέτε και «όχι» Δεν μπορείτε να τα προλάβετε όλα, ούτε να τα φέρετε όλα εις πέρας. Μην βάζετε… πολλά καρπούζια κάτω από την μασχάλη σας, γιατί είναι βέβαιο ότι θα αγχωθείτε να τα κουβαλήσετε όλα – όσο βέβαιο ότι τελικά δεν θα τα καταφέρετε.
Βρείτε χρόνο για αυτούς που αγαπάτε …και σας αγαπούν. Η φιλική ατμόσφαιρα και τα θετικά συναισθήματα είναι από τα μεγαλύτερα «αγχολυτικά».
Κοιμηθείτε καλά Η ξεκούραση του μυαλού και του σώματος είναι «βάλσαμο» για την ψυχική υγεία. Μην καταπονείτε τον οργανισμό σας.
Ζητήστε βοήθεια Αν δυσκολεύεστε, μετά από όλα τα παραπάνω, να διαχειριστείτε το άγχος σας, ξεπεράστε το «ταμπού» και επισκεφθείτε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τους λόγους που υποφέρετε.