Έχετε διάθεση για κάτι διαφορετικό; Έχουμε έξι τέλειες συνταγές για να φτιάξετε υπέροχο αρωματικό ζεστό κρασί.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το απόλυτο ρόφημα των γιορτών, θα σας ζεστάνει (πολύ) θα σας μεθύσει (λίγο) και θα πλημμυρίσει το σπίτι με το υπέροχο άρωμά του. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, υπάρχουν παραπάνω από ένας τρόποι να το φτιάξετε. Μερικούς από τους καλύτερους συγκεντρώσαμε παρακάτω, με βάση αυτό εδώ το σούπερ εύχρηστο διάγραμμα το οποίο τυπωμένο γίνεται και το τέλειο αφισάκι για την πόρτα του ψυγείου σας, μέρες που είναι.
(*) Η εκτέλεση για όλα τα ζεστά κρασιά είναι ίδια, τα υλικά αλλάζουν μόνο σε κάθε περίπτωση: Βάζουμε κρασί, χυμό, αλκοόλ και αρωματικά σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει, για 20 έως 30 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήσουμε στη φωτιά, τόσο πιο δυνατή θα είναι η γεύση των αρωματικών και των μπαχαρικών μας.
#1: Το κλασικό
2 μπουκάλια Merlot (κόκκινο κρασί), ¼ φλ. Μπράντι, ½ φλ. ζάχαρη, 1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες (με τη φλούδα του), 2 ξυλάκια κανέλας, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους