Ο ήλιος καίει και τώρα είναι μία καλή ευκαιρία για να μάθεις πώς να φτιάχνεις το δικό σου σπιτικό αντηλιακό, με αγνά υλικά.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Έχετε συνηθίσει τις συνταγές για φαγητά πάσης φύσεως από εμάς. Τώρα ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις μια διαφορετική… συνταγή.
Δεν τρώγεται, θα σου προσφέρει όμως την απαραίτητη προστασία που χρειάζεται το δέρμα σου από τον ήλιο. Ω ναι, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου, χειροποίητο αντηλιακό τώρα που ο ήλιος καίει και η επιδερμίδα σου το έχει ανάγκη.
Χρησιμοποιώντας ένα διπλό σκεύος (μπεν-μαρί) λιώνεις το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο και το κερί, μέχρι να υγροποιηθούν. Αφαιρείς το μείγμα από τη φωτιά και ανακατεύεις μέσα το οξείδιο του ψευδαργύρου σε σκόνη.
Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει, μέχρι το χρώμα του να γίνει οπάκ, και μετά το ανακατεύεις μέχρι η σύστασή του να γίνει κρεμώδης. Το αφήνεις στο ψυγείο. Το λάδι καρύδας και το βούτυρο καριτέ έχουν από φυσικού τους έναν δείκτη προστασίας 4 με 6, και το οξείδιο του ψευδαργύρου θα ανεβάσει τον δείκτη προστασίας του μείγματος περίπου στο 20.
Αν θες, μπορείτε να ενσωματώσεις και κάποιο αιθέριο έλαιο για δώσεις άρωμα, απλά απόφυγε τα έλαια εσπεριδοειδών, καθώς μπορούν να κάνουν το δέρμα ακόμα πιο ευαίσθητο.