Πέντε ολόφρεσκα μπαράκια στο κέντρο, τη Γλυφάδα, το Χαλάνδρι και τα Μελίσσια φιλοξενούν τα πρώτα χειμωνιάτικα ξενύχτια μας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
της Ηρώς Κουνάδη
Καλά κοκτέιλ, κεφάτες μουσικές, ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις για να μην κατέβει το αλκοόλ ξεροσφύρι, το πανταχού παρόν βιομηχανικό desing να ανακατεύεται με χειροποίητη διακόσμηση, και τα καφεδάκια να σερβίρονται από νωρίς. Πέντε νέα μπαράκια στην Αθήνα, από το κέντρο ως τη Γλυφάδα, το Χαλάνδρι και τα Μελίσσια, που θα συζητηθούν πολύ φέτος τον χειμώνα.
Το ολοκαίνουριο μπαρ του Γιάννη Κοροβέση είναι το νέο αγαπημένο talk of the town, είναι σικάτο και κομψό, έχει ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα ‘60s και αδυναμία στο σέρι και το βερμούτ. Παίζει ωραίες soul και jazz μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, σερβίρει κοκτέιλ σαν το Milky Way, με signature blend ρουμιού Appleton, Amaro di Angostura, γάλα αμυγδάλου και σιρόπι πικραμύγδαλο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 6€, τα δε ποτά από 7€.
Οι coffee addicts σημειώστε ότι εδώ θα βρείτε και καλό καφέ όλη μέρα κι όλη νύχτα. Έχει, τέλος, κι ένα μενού από ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά tapas, το οποίο επιμελείται ο Μιχάλης Νουρλόγλου.
Allora Φιλικής Εταιρείας 12, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8945554
Το νέο σούπερ στιλάτο μπαρ της Γλυφάδας ήρθε να ταράξει τα νερά της γειτονιάς του πριν από λίγες μέρες. Διακόσμηση “tropical chic”, σούπερ κοκτέιλ και upbeat μουσικές που δημιουργούν ατμόσφαιρα πάρτι φτιάχνουν το τρίπτυχο της ταυτότητάς του. Στα δυνατά σημεία και το μενού του φαγητού, που περιλαμβάνει προτάσεις όπως το Bao Bun Pork, ψωμάκι στον ατμό με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και λουκάνικο (στα 4,50€) ή τα τραγανά χωνάκια με γαρίδες και κρέμα αβοκάντο (στα 8€). Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 19.00 το απόγευμα. Για το ομολογουμένως δύσκολο παρκάρισμα στην περιοχή δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: To ALLORA διαθέτει δικό του δωρεάν υπόγειο χώρο parking.
Είναι μπαρ, είναι και εστιατόριο, βρίσκεται στην up and coming πιάτσα των Μελισσίων, και δανείζεται το όνομά του από το κάσκαρα, ένα ρόφημα από τη Νικαράγουα που φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, και περιγράφεται συχνά ως "τσάι φτιαγμένο από καφέ" –και αποτελεί βεβαίως τη βάση για το ομώνυμο κοκτέιλ του μελισσιώτικου Cascara. Ο χώρος κινείται σε vintage μονοπάτια, με πολλές ταξιδιάρικες αναφορές, πολύ φυσικό φως και πολύ πράσινο να δένει αρμονικά το εσωτερικό και το εξωτερικό –για να μην νιώθουμε εγκλωβισμένοι στους τέσσερις τοίχους τώρα που χειμωνιάζει. Όσο για το εστιατόριο; Την επιμέλεια της κουζίνας εδώ έχει αναλάβει ο Άρης Τσανακλίδης, προτείνοντας πιάτα που παντρεύουν την ελληνική παράδοση με τις κουζίνες της Ασίας και της Αμερικής.
Marke Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 27-29, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8945332
Άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα μήνα, για να κακομάθει τα πλήθη του νότου με καλό καφέ από νωρίς και ακόμα καλύτερα κοκτέιλ αργότερα. Το ξύλο και το μέταλλο κυριαρχούν στη διακόσμηση του χώρου, με τις απαραίτητες βιομηχανικές πινελιές να δίνουν το στίγμα της εποχής. Αν πεινάσετε, «παίζουν» και ωραιότατα πλατό τυριών και finger food που σετάρονται με εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Η δε πλαϊνή αυλίτσα κάτι μας λέει πως το καλοκαίρι θα έχει μεγάλο σουξέ. Σημειώστε, τέλος, και τα Ώπα Σάνδεϋ πάρτι που παίζουν κάθε Κυριακή με ελληνικές μουσικές και αστείρευτο κέφι και διάθεση για χαβαλέ, από νωρίς-νωρίς: στις 17.00 το απόγευμα.
Μαξιλάρα Αγίας Παρασκευής 47, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6800940
Μετρά μερικούς μήνες στην πάντα ζωντανή πιάτσα του Χαλανδρίου –άνοιξε τις πόρτες της στα τέλη Αυγούστου. Το έχουμε ήδη αγαπήσει, για την χειροποίητη διακόσμηση, το πάτωμα-σκακιέρα, την μπάρα που είναι φτιαγμένη από χρωματιστά κιβώτια και τα καναπεδάκια από παλέτες.
Ολοζώντανο και πολύχρωμο, μας σερβίρει από το πρωί ωραίο καφεδάκι, και όσο μεσημεριάζει το «γυρνάει» στα ρακόμελα, τα οινόμελα και τα καθαρά ποτά (οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7€) για το βράδυ. Φτιάχνει και κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα για όσους πηγαίνουν στα μπαρ πεινασμένοι.