Πέντε στάσεις γεμάτες διαλεχτά υλικά και «γκουρμέ» συνταγές, που ετοιμάζουν τα κορυφαία σάντουιτς της Αθήνας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ξεχάστε τα βρόμικα. Ξεχάστε τις καντίνες. Ξεχάστε γενικά όσα ξέρατε για τα σάντουιτς, αν δεν έχετε δοκιμάσει να φάτε σε κάποιο από τα πέντε σαντουιτσάδικα που ακολουθούν. Δώστε τους μια ευκαιρία και αφήστε τους να σας (καλο)μάθουν πώς… γεμίζει σωστά ένα ψωμάκι.
Ο σαντουιτσο-θρύλος του Κουκακίου ετοιμάζει υπέροχες σαντουιτσάρες εδώ και τρεις δεκαετίες, τις οποίες απολαμβάνουμε αυστηρά μεσημεριανές ώρες. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φρεσκοψημένα ψωμάκια (φρατζολάκια, λαγάνες, τσιαπάτα, ντίνκελ - από αλεύρι ζέας - κ.α.), αλλά και σε υλικά, από ελληνικά όπως νησιωτικά τυριά μέχρι διεθνή κι αγαπημένα, όπως γερμανικό λουκάνικο, σκανδιναβικό σολομό και ισπανικό τσορίθο.
San Francisco Κεραμεικού 99, Μεταξουργείο, τηλ: 2155512845
Ένα με απ’ όλα. Η συνήθεια που έγινε… ιεροτελεστία στο «αναψυκτήριον» του Μεταξουργείου δεν έχει απογοητεύσει κανέναν: Τα σάντουιτς με τα κεφτεδάκια, το μπέικον, το μπούτι μόσχου ή τη γαλοπούλα με την πάπρικα τους φίλους των κρεατικών, ενώ αυτά με τα εκλεκτά ψητά τυριά και τα λαχανικά τους vegetarian. Στο «απ’ όλα», έχετε υπ’ όψιν σας, περιλαμβάνονται μαρούλι, πίκλες, πιπεριά τουρσί, κρεμμύδι, ντομάτα και σάλτσα Σαν Φρανσίσκο.
Από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ λειτουργεί στο κέντρο αυτό το καθαρόαιμο σαντουιτσάδικο με την τεράστια ποικιλία. Το ψωμάκι είναι ζυμωτό και αφράτο, οι πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς και η ποικιλία ατελείωτη: Από παστράμι γαλοπούλας και παστουρμαδέλα μέχρι ψητό χοιρινό με γραβιέρα Τήνου, καρπάτσιο Entrecote με λευκή τρούφα, ελληνικά και ιταλικά τυριά και οκτώ διαφορετικές σος. Δείτε τον κατάλογο εδώ.
Τι δοκιμάζουμε εδώ; Κλασικά σαντουιτσάκια, ψαροσάντουιτς αλλά και γλυκές γεύσεις. Από τα αγαπημένα μας σε κάθε κατηγορία, το Italiano με κεφτεδάκια με σάλτσα, τυρί melt, πίκλες, κρεμμύδι και ντιζονέζ, το Pink Fish με σολομό καπνιστό, τυρί κρέμα, αβοκάντο, ρόκα, κρεμμύδι, αρωματικά και βινεγκρέτ και το Americano με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα – όλα τους με λευκό χωριάτικο ψωμάκι με προζύμι ή ψωμί ολικής άλεσης ψημένο στο γκριλ. Οι τιμές για τα αλμυρά σάντουιτς κυμαίνονται μεταξύ 2,80 και 6€, αναλόγως υλικών - δείτε τον κατάλογο εδώ.
Αφού το πρώτο κατάστημα, αυτό κάτω από τον Πύργο των Αθηνών, μας καλόμαθε, το New York Sandwiches έκανε απόβαση και στο κέντρο, μια ανάσα από το Σύνταγμα, για να μας συστήσει στην κουλτούρα του νεοϋορκέζικου… sandwiching. Δεν θα χάσετε αν επιλέξετε οποιοδήποτε από τα Bronx Sandwiches (θα βρείτε με πεπερόνι, γαλοπούλα, κοτόπουλο, μαινιτάρια, βοδινό deli και μοσχάρι γάλακτος σε πολλά διαφορετικά ψωμάκια), θα μπείτε στον spicy κόσμο του Pastrami με οκτώ διαφορετικές «συνταγές», θα τσιμπολογήσετε με τα νόστιμα bagels (με σολομό, γαλοπούλα, τυρί, βοδινό ή φυστικοβούτυρο) και τα Σαββατοκύριακα θα αράξετε για brunch με επιλεγμένα πιάτα και ζουμερά burgers. Δείτε το μενού εδώ.