Μάζεψε την παρέα στο σπίτι όποιου έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι, πάρε ένα σέικερ, και τα υπόλοιπα… άφησέ τα πάνω μας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Θα απαρνηθούμε για λίγο τα αγαπημένα μας αθηναϊκά κοκτεϊλάδικα, για τα μάτια των σπιτικών κοκτέιλ, που όπως και να το κάνεις, έχουν άλλη χάρη. Μάζεψε την παρέα στο μπαλκόνι, βάλε τις αγαπημένες σας μουσικές, και διάλεξε: Θα πειραματιστείτε με τις δικές σας δημιουργίες στην κουζίνα; Θα παραγγείλετε κοκτέιλ απέξω; Ή θα κάνετε έναν συνδυασμό αυτών των δύο;
Do it yourself με τα υλικά στην πόρτα σου
Η Drinkworks αναλαμβάνει να σου φέρει στο σπίτι όλα τα υλικά, αξεσουάρ και τις συνταγές που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μόνος/η σου τα τελειότερα κοκτέιλ. Η διαδικασία είναι απλή: Μπαίνεις εδώ, διαλέγεις τα κοκτέιλ που θέλεις να φτιάξεις (από απλά Μοχίτο και Μαργαρίτες μέχρι signature με δικές τους, πρωτότυπες συνταγές) κάνεις την παραγγελία και σου τα φέρνουν σπίτι, Δευτέρα ως Πέμπτη 12.00-17.00, Παρασκευή και Σάββατο 21.00-23.45 και Κυριακή 19.00-23.00. Οι τιμές ξεκινούν από 11€ για δύο κοκτέιλ, 28€ για επτά, και 49€ για 14 κοκτέιλ –γενικώς, συμφέρει να φτιάξεις περισσότερα. Παραγγελίες στο 210 6818524 ή μέσω efood.
Βαριέμαι να κόβω λάιμ, έτοιμα κοκτέιλ δεν έχουμε;
Αν έχουμε λέει! Ένα από τα ελάχιστα καλά που άφησαν πίσω τους τα απανωτά λοκντάουν ήταν τα κοκτέιλ που έρχονται στην πόρτα του σπιτιού μας μέσα από τις γνωστές και αγαπημένες εφαρμογές delivery, Wolt και efood. Εδώ και εδώ σου έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις διευθύνσεις.
Οικονομία, παιδιά, θέλω να το κάνω τελείως μόνος/η μου
Καταλαβαίνουμε, οι καιροί είναι δύσκολοι, και με ένα μπουκάλι ρούμι (ή τζιν, ή τεκίλα) και λίγα υλικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας απλές συνταγές για να ξεκινήσεις.
Εκτέλεση: Γεμίζουμε με πάγο τα ποτήρια. Μοιράζουμε τη βότκα, το triple sec, τον χυμό λάιμ, τον χυμό cranberries και τον χυμό grapefruit στα ποτήρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.
Υλικά: 50 ml Campari, 25 ml τζιν, 5 ml σιρόπι Ζάχαρης, 5 ml χυμό λάιμ, 25 ml χυμό φράουλας
Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ με πάγο ρίχνουμε το τζίν, το Campari και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε καλά. Παίρνουμε ένα ποτήρι του Μαρτίνι, περνάμε με μια φέτα λάιμ το χείλος του ποτηριού και το ακουμπάμε σε ζάχαρη. Ρίχνουμε στο ποτήρι το χυμό λάιμ και τον χυμό φράουλας στο ποτήρι και μετά σουρώνουμε από πάνω τους το περιεχόμενο του σέικερ. Ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού.