5 μπαρ για να κάτσεις μέσα και να ακούσεις καλή μουσική

Από τα Εξάρχεια στου Ψυρρή και από εκεί στο Παγκράτι και την Καρύτση, πιάνουμε θέση σε πέντε κουλ μπάρες και ακούμε τις καλύτερες μουσικές της πόλης.

5 μπαρ για να κάτσεις μέσα και να ακούσεις καλή μουσική

Αν έπρεπε να βρούμε έναν λόγο να χαιρόμαστε που οι νύχτες ελαφρώς ψυχραίνουν, αυτός θα ήταν σίγουρα το πόσο μας έχει λείψει να πιάνουμε θέση στην μπάρα και να τα λέμε με τους φίλους μας ακούγοντας ωραίες μουσικές, αντί για το βουητό του δρόμου. Γιατί δε λέμε, πάντα ωραία τα τραπεζάκια έξω, αλλά η μουσική τα φτάνει –όταν τα φτάνει– στην καλύτερη ως μακρινός βόμβος. Αγνόησε λοιπόν τους 30 βαθμούς που έχει έξω τα μεσημέρια, πες στον εαυτό σου πως είναι φθινόπωρο, και έλα να μας βρεις στις παρακάτω μπάρες να ακούσουμε μαζί μουσικάρες.

Bourbon
Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0882 4805


Φωτό: Paris Panik | Google Maps

Ατμοσφαιρικό και παρεΐστικο, με τραπεζάκια στο πατάρι του και μεγάλη μπάρα στον «κάτω» χώρο, στον οποίο βρίσκεσαι κατεβαίνοντας λίγα σκαλάκια από την είσοδο στο πεζοδρόμιο της Καλλιδρομίου, το Bourbon έχει πρώτα απ’ όλα σούπερ τιμές (από 6€ ξεκινούν τα απλά ποτά) και ωραία ποικιλία σε ρούμι και ουίσκι. Το πραγματικά δυνατό του χαρτί όμως είναι οι μουσικές του: Το περασμένο Σάββατο που ήμασταν εκεί έπαιζε Nick Cave, PJ Harvey, Joy Division και Dead Kennedys, κι αν θέλεις να μας πεις μπούμερς που γουστάρουμε τις μουσικές που ακούγαμε όταν ήμασταν μικροί, θα το δεχτούμε.

Ale Blues
Πλατεία Καρύτση 10, τηλ. 21 0324 5705

Στην αναγεννημένη, που λέγαμε και πέρυσι, Πλατεία Καρύτση, το Ale Blues στέκει ακλόνητο, ένα από τα μπαράκια της παλιάς φρουράς που άντεξαν στον χρόνο και οδεύει ολοταχώς προς το να γίνει κλασική αξία. Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, βγαλμένο από τα στενά της Νέας Ορλεάνης, παίζει –αν δεν το μάντεψες από το όνομα– συναρπαστική τζαζ και μπλουζ, στην ένταση εκείνη που το κάνει ιδανικό για πρώτο (και δεύτερο και τρίτο) ραντεβού. Έχει καθαρά ποτά στα 7€, και ωραία κλασικά κοκτέιλ από 8€.

Bad Tooth
Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 21 3090 7714

Σταθερή αξία σε κάθε μας λίστα με μπαρ που παίζουν ωραία μουσική –αν μας διαβάζεις χρόνια ξέρεις πόσο αγαπάμε το Bad Tooth. Επανάληψη εν τάχει για τους καινούριους: Μονίμως κεφάτο και μονίμως γεμάτο, κάνει πράξη την απάντηση στη λαϊκή απαίτηση ΠΑΙΧΤΕ ΠΑΝΚ και παίζει όντως πανκ, δε λέει όμως όχι και σε ροκ, ροκενρόλ και ολίγη από χιπχόπ ενίοτε. Φιλοξενεί συχνά λάιβ που γεμίζουν το μαγαζί μαζί με τους γύρω δρόμους, και σερβίρει καθαρά, γενναιόδωρα ποτά στα 7-8€, κλασικά κοκτέιλ (Zombie, Mai Tai και πάει λέγοντας) και μεγάλη ποικιλία από μπύρες, οι οποίες ξεκινούν από 4€.

Silver Spurs
Ευφράνορος 22-24, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 7262

All day café & rock bar γράφει η ταμπέλα του, για να ξέρεις με την πρώτη ματιά τι να περιμένεις: Πιάνεις σκαμπό στην ξύλινη μπάρα, ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια του, και ακούς αυστηρά και μόνο ροκ μουσικάρες, χαζεύοντας τα βινύλια που στολίζουν τους τοίχους, τα καδράκια με εμβληματικές μορφές της ροκ σκηνής, τις αφίσες από παλιά λάιβ, και την γιγάντια τοιχογραφία-αναφορά στο The Wall των Pink Floyd. Συχνά πυκνά φιλοξενεί και λάιβ, μείνε συντονισμένος/η στη σελίδα τους στο Facebook. Σερβίρει καθαρά ποτά σε σούπερ τιμές, από 6€.

Beatniks Road Bar
Κωλέττη 14, τηλ.: 215 5252880

Κλασικό, λαοφιλές εξαρχειώτικο στέκι που το κρατά αληθινό απέναντι στην επέλαση των μπραντσάδικων, το Beatniks έχει σχεδόν κάθε μέρα κι από έναν καλεσμένο DJ, να παίζει από blues και rock’n’roll μέχρι 60s garage και punk από βινύλια. Πιάνεις σκαμπό στην μπάρα και μπορείς σχεδόν να φανταστείς κάτι τύπους σαν τον Κέρουακ ή σαν τον Μπάροουζ να τα πίνουν δίπλα σου, αν ο δρόμος τους είχε βγάλει στην Αθήνα. Φιλοξενεί συχνά και live, έχει και το απλό ποτό στα 6€. Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά από τις 19.30.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v