Ella Resorts: Ιδού η Ρόδος, ιδού η καλοπέραση και η φιλοξενία  

Έχοντας σκοπό να κάνουν την διαμονή και την επίσκεψη «εμπειρία», τα ξενοδοχεία των Ella Resorts προσφέρουν (και) μαγικές γαστρονομικές προτάσεις.

Ella Resorts: Ιδού η Ρόδος, ιδού η καλοπέραση και η φιλοξενία

Ένα εντυπωσιακό διήμερο γαστρονομίας και γευσιγνωσίας οργάνωσαν τα Ella Resorts στην Καλλιθέα της Ρόδου, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου της γεύσης και της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα του κατ΄ εξοχήν τουριστικού νησιού, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο (adults only) Elissa και το οικογενειακό Helea για την διαμονή του. Δεν είναι όμως η διαμονή η μόνη επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τις υπηρεσίες των δύο μονάδων, αφού τα εστιατόρια και οι υπηρεσίες αναψυχής δεν απευθύνονται αποκλειστικά στους διαμένοντες. Και ευτυχώς. 

Το γαστρονομικό καμάρι του ροδίτικου resort είναι το Elissa, το οποίο φιλοξενεί, όπως είπαμε, αποκλειστικά ενήλικο κοινό. Τα τρία fine dining εστιατόρια με την ανεμπόδιστη θαλάσσια θέα, αν και προσανατολισμένα σε λίγο ως πολύ διαφορετικές μεταξύ τους κουζίνες, διατηρούν τον premium χαρακτήρα των γεύσεων που προσφέρουν και συγκαταλέγονται στις πολυτελείς επιλογές εστίασης του νησιού.

Στο Fourni, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Alexandros Tsiotinis έχει από την φετινή σεζόν αναλάβει το χτίσιμο ενός γευστικού κόσμου που περιλαμβάνει θαλασσινά και ψητά κρέατα. Το εγχείρημα είναι απολύτως επιτυχημένο και το α λα καρτ μενού του Fourni αρκεί για να αμφισβητήσει αρκετές από τις βεβαιότητες που έχει ο καθένας από εμάς για την μεσογειακή κουζίνα, και να δοκιμάσει απρόσμενες όσο εκλεκτικές της «συγγένειες».

Καπνιστό χέλι (με βλίτα στα κάρβουνα, ψητά κεράσια και πουρέ από καμένο κουνουπίδι), γεμιστά πιτάκια ραγού (με μοσχαρίσιο μάγουλο, κρέμα παρμεζάνας και crumble μαϊντανού), ribeye (με σάλτσα μπεαρναίζ, λαχανικά σχάρας και μανιτάρια) ήταν λίγα μόνο από τα όσα περιλαμβάνονταν στο μενού της δοκιμής. Εξαιρετικό το wine pairing που επιμελήθηκαν οι άνθρωποι του Κτήματος Άλφα, φροντίζοντας ώστε το διαφορετικό κρασί ανά πιάτο όχι μόνο να συνοδεύει τις γεύσεις αλλά να πλέκεται οργανικά μαζί τους δημιουργώντας ένα συνολικά απογειωτικό γευστικό αποτέλεσμα.

Το γεύμα σε ένα ακόμη fine dinning gourmet εστιατόριο του… ενήλικου Elissa, το Kavos, είχε περισσότερο θαλασσινό χρώμα- και αυτό το επιμελείται ο σεφ Tsiotinis. Η έντονη παρουσία της θαλάσσιας κουζίνας στα resort των Ella Resorts, δεν είναι τυχαία. Εκφράζει την άποψη των resorts για την εμπειρία φιλοξενίας που οι μονάδες θέλουν να προσφέρουν: τη διασύνδεση με τον κάθε φορά τοπικό χαρακτήρα του μέρους, ώστε ο επισκέπτης ή ο φιλοξενούμενος να μην έχει την αίσθηση μιας ατοπικής και αχρονικής εμπειρίας, που συχνά αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό των διακοπών στα περισσότερα resorts, αλλά να μπορεί να την βάλει στο πλαίσιό της και έτσι να τη ζήσει πιο αληθινά.  

Ταραμοσαλάτα (με καπνιστό ελαιόλαδο, φαγόπυρο και pesto από αμπελόφυλλα) λουκουμάδες από χταπόδι (με αγιολί ψητού σκόρδου και κρέμα ταραμά) και αστακό με παραδοσιακές χυλοπίτες (και κρέμα από γραβιέρα Πάρου, και λεμονόχορτο) ήταν μερικές από τις εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις του φετινού μενού που δημιούργησε για το Kavos ο σεφ Tsiotinis. Στη δοκιμή συνοδεύτηκαν από πιο ελαφριές οινικές επιλογές του Κτήματος Άλφα, όπως το Ασύρτικο, το ροζέ Σκαντζόχοιρος και το Οικοσύστημα Chardonnay.

Στα ύδατα μιας διεθνούς κουζίνας με πολλούς φίλους σε όλον τον κόσμο κινείται το εστιατόριο Masari, όπου ο σεφ Θάνος Στασινός δημιουργεί υψηλού επιπέδου ασιατικά και κυρίως ιαπωνικά πιάτα, όπως το σεβίτσε λαβράκι (με γάλα τίγρης και πουρέ γλυκοπατάτας), το αριστοτεχνικό Νιγκίρι με φρέσκο τόνο και το Νιγκίρι με λαβράκι, και τα γιαπωνέζικα τηγανιτά dumplings (γεμιστά με γαρίδα και σάλτσα γλυκιάς σόγιας). Ποιος να δοκιμάσει και να μην θεωρήσει ότι η υψηλή γαστρονομία είναι μία από τις τέχνες της ζωής;     

Το μενού σε όλα τα εστιατόρια των Ella Resorts αναπροσαρμόζεται για τη σεζόν και τις περιστάσεις, άρα, εσύ επισκέπτη, έχε υπόψη ότι οι γαστρονομικές δημιουργίες των σεφ του ροδίτικου resort θα δώσουν ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι- πάντα ωστόσο, όπως λένε οι άνθρωποι των Ella Resorts, με την ίδια νοοτροπία της εμπειρίας.         

Το φαγητό στο fine dining τμήμα των Ella Resorts είναι ένα γοητευτικό βήμα στον τύπο διακοπών που δημιουργεί lifestyle αναμνήσεις υψηλής ποιότητας. Είναι μια πολυτελής εμπειρία που αξίζει να έχεις, ακόμη και αν -όπως όλες οι εμπειρίες- δεν είναι για κάθε μέρα.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα δύο ξενοδοχεία στην Ρόδο, ενώ τα Ella Resorts ετοιμάζουν δύο νέα resorts για το 2025, σε Κρήτη και Κέρκυρα. 

Ο γενικότερος χαρακτήρας των Ella Resorts αντανακλάται στις υπηρεσίες και τους ανθρώπους των Elissa και Helea της Ρόδου: Φιλόξενη διαμονή σε beach resorts διάσημων προορισμών αναψυχής, και Lifestyle εμπειρίες τόσο για ζευγάρια και ενήλικες όσο και για οικογένειες. Μια value for money πολυτέλεια.

Άλλωστε, το όνομα των Ella Resorts δεν είναι τυχαίο, παρά τα δύο του «λ». Είναι ένα διεθνές κάλεσμα σε μια ελληνική φιλοξενία υψηλής αισθητικής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v