Μάνα κουράγιο: Χρεοκοπεί η εταιρεία που μας έμαθε τα «τάπερ»

Η Tupperware ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης αυτή την εβδομάδα, λόγω φθίνουσας ζήτησης ετών.

Μάνα κουράγιο: Χρεοκοπεί η εταιρεία που μας έμαθε τα «τάπερ»

Η εταιρεία που μας έμαθε τα «τάπερ», καθώς, για ένα μεγάλο μέρος του αιώνα διαμόρφωσε ουσιαστικά την αποθήκευση τροφίμων, ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, μετά από μια πολυετή προσπάθεια αναζωογόνησης της επιχείρησης, εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Tupperware Brands, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία, αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και επιστράτευσε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση πραγματοποιούνται μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους, ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δανειστές συμφώνησαν φέτος να της δώσουν κάποια περιθώρια ανάσας στους παραβιασμένους όρους του δανείου, αλλά η εταιρεία συνέχισε να παρουσιάζει ζημιές.

Στον απόηχο της είδησης, οι μετοχές της εταιρείας βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση πάνω από 50% στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Bloomberg πάντως, τα σχέδια δεν είναι οριστικά και ενδέχεται να αλλάξουν, ενώ εκπρόσωπος της Tupperware αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την είσοδό της στην αγορά των πλαστικών προϊόντων η Tupperware την έκανε το 1946, όταν ο ιδρυτής της Earl Tupper εφηύρε το θρυλικό πλέον αεροστεγές κάλυμμα των δοχείων και κατάφερε να μπει στα αμερικανικά νοικοκυριά, μέσω των κατ’ οίκον επιδείξεων τάπερ που ανέλαβαν κυρίως γυναίκες.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v