Τα οφέλη του grooming για το κατοικίδιο

Υπάρχουν λόγοι σοβαροί να εμπιστευτείς το μπάνιο και τον καλλωπισμό του κατοικιδίου σου σε έναν επαγγελματία. Σου τους συγκεντρώσαμε όλους.

Τα οφέλη του grooming για το κατοικίδιο

Μπανάκι (μανάκι), καθαρισμός αυτιών, κόψιμο νυχιών, κούρεμα και στέγνωμα. Με μια λέξη, grooming ή ελληνιστί περιποίηση για τον τετράποδο φίλο σου, που χρειάζεται όσο κι εσύ την εξειδικευμένη επαγγελματικά φροντίδα για την υγεία και την ευεξία του. Κι αν δεν μας πιστεύεις, παρακάτω σου συγκεντρώσαμε τα οφέλη του grooming για τα ζωάκια μας.

Καλύτερη υγεία του δέρματος και του τριχώματος

Το τακτικό βούρτσισμα βοηθά στην απομάκρυνση της νεκρής τρίχας και των νεκρών κυττάρων του δέρματος, εξασφαλίζοντας υγιές και λαμπερό τρίχωμα. Επίσης, αποτρέπει τους κόμπους και τα μπερδέματα που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο ζωάκι σου. Όπως εξηγεί η Δέσποινα Νικολτσιούδη, grooming expert στο Pet City του Αιγάλεω, ένα σταθερό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιποίησης εξασφαλίζει υγιές δέρμα, λαμπερό τρίχωμα, καθαρά αυτιά χωρίς μολύνσεις, μείωση δερματικών λοιμώξεων και απομάκρυνση εξωπαρασίτων.

Πρόληψη και απομάκρυνση παρασίτων

Κατά τη διάρκεια του grooming, είναι πιο εύκολο να ανιχνευτούν τυχόν παράσιτα όπως ψύλλοι και τσιμπούρια. Η τακτική περιποίηση βοηθά επίσης στην αποτροπή ανάπτυξης παρασίτων στο τρίχωμα και στο δέρμα.

Μείωση της τριχόπτωσης

Το τακτικό επαγγελματικό βούρτσισμα απομακρύνει την περίσσεια τρίχα, μειώνοντας την ποσότητα που πέφτει μέσα στο σπίτι.

Εντοπισμός προβλημάτων υγείας

Το grooming δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τυχόν ανωμαλίες στο δέρμα, όπως εξανθήματα, όγκους ή πληγές, που ίσως να μην ήταν εμφανή διαφορετικά.

Υγιεινή και φροντίδα των νυχιών

Το κόψιμο των νυχιών είναι σημαντικό, καθώς τα υπερβολικά μακριά νύχια μπορεί να προκαλέσουν πόνο και προβλήματα βάδισης.

Αποφυγή δυσοσμίας

Το μπάνιο και η καθαριότητα των αυτιών και των δοντιών βοηθά στην αποτροπή κακής οσμής, ενώ μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Καλύτερη σχέση με το κατοικίδιο

Η διαδικασία περιποίησης μπορεί να είναι ένας τρόπος για να δεθείς περισσότερο με το κατοικίδιό σου, παρέχοντας του άνεση και φροντίδα.

Εν ολίγοις, η τακτική περιποίηση είναι ουσιώδης για να διατηρηθεί το κατοικίδιο καθαρό, υγιές και χαρούμενο.

Πού να απευθυνθώ;

Σε πολλά Pet City λειτουργούν κομμωτήρια που θα προσφέρουν στο κατοικίδιό σου την περιποίηση που του αξίζει από καταρτισμένους επαγγελματίες. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε: Σε Αιγάλεω, Αμπελόκηπους, Γλυφάδα, Ίλιον, Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι, Πειραιά, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Χολαργό. Δες εδώ την πλήρη λίστα των καταστημάτων και κλείσε το ραντεβού σου με ένα κλικ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v