Η Toyota στο θρυλικό Ράλι Ακρόπολις

Μετά από ένα χατ-τρικ νικών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Toyota Gazoo Racing World Rally Team επιστρέφει στο Ράλι Ακρόπολις με το GR Yaris Rally1 Hybrid.

Η Toyota στο θρυλικό Ράλι Ακρόπολις

Η Toyota Gazoo Racing World Rally Team, θα αξιοποιήσει την πρόκληση για την κατάκτηση των τίτλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2024 στο θρυλικό Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα στις 5-8 Σεπτεμβρίου.

Μετά από ένα χατ-τρικ υψηλής ταχύτητας με νίκες σε Πολωνία, Λετονία και Φινλανδία, το GR Yaris Rally1 Hybrid επιστρέφει σε πιο σκληρούς και δύσκολους δρόμους στη νότια Ευρώπη για τον δέκατο γύρο από τους δεκατρείς αυτής της σεζόν. Μετά από μια ιδιαίτερα ατυχή σειρά γεγονότων την τελευταία μέρα στη Φινλανδία, τώρα έχει βάλει στόχο να κλείσει την διαφορά των 20 πόντων.

Ο Sébastien Ogier πέτυχε τη νίκη στη Φινλανδία για να ανέβει στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, έχοντας πάρει τρεις νίκες και τρεις δεύτερες θέσεις στα έξι ράλι που έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής φέτος. Έχει ένα ισχυρό προηγούμενο ρεκόρ στο Ράλι Ακρόπολις, διεκδικώντας τη νίκη το 2011.

Παρά την ατυχία στη Φινλανδία που διέκοψε το δυνατό του σερί, ο Elfyn Evans βρίσκεται μόλις εννέα πόντους πιο πίσω, στην τέταρτη θέση, και θα προσπαθήσει να αντεπιτεθεί σε ένα ράλι που τερμάτισε δεύτερος συνολικά πέρυσι. Ο Takamoto Katsuta ολοκληρώνει τη σύνθεση των τριών αυτοκινήτων και έχει τερματίσει στην πρώτη εξάδα στις δύο προηγούμενες εκκινήσεις του στην Ελλάδα.



Φημισμένο για τους βραχώδεις ορεινούς δρόμους και τις σκληρές συνθήκες που προσφέρουν μια ιδιαιτέρα απαιτητική δοκιμασία για αυτοκίνητα, ελαστικά και πληρώματα, το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC το 2021.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το service park βρίσκεται στη Λαμία, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Αθήνας. Σε μια αλλαγή της διαδρομής για φέτος, το ράλι θα ξεκινήσει από τη Λαμία το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου για δύο βρόχους των τριών σταδίων στα γύρω βουνά. Το Σάββατο είναι λοιπόν ημέρα μαραθωνίου, που απομακρύνει τα πληρώματα από τη Λαμία για 16 ώρες και νότια ως το Λουτράκι στον Κορινθιακό κόλπο. Πέντε χωμάτινες ειδικές – μόνο μια επαναλαμβάνεται – ακολουθούνται από μια σούπερ ειδική διαδρομή στη διαδρομή της επιστροφής προς τη Λαμία. Τρεις ειδικές ολοκληρώνουν τη διοργάνωση την Κυριακή, με ένα δεύτερο πέρασμα στο Ελευθεροχώρι να λειτουργεί ως το Power Stage που τελειώνει το ράλι.

Αφού εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στο Rally1 με το TGR-WRT στη Φινλανδία, ο Sami Pajari επιστρέφει στο WRC2, όπου αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα με το GR Yaris Rally2.

Μαζί του άλλοι δυο οδηγοί με GR Yaris Rally2, Jan Solans (Teo Martín Motorsport) και Georg Linnamäe (RedGrey), οι οποίοι είναι πέμπτοι και έβδομοι αντίστοιχα στη βαθμολογία.

Jari-Matti Latvala (Team Principal)

«Όλοι στην ομάδα μας θα παλέψουμε για να κερδίσουμε το Ράλι Ακρόπολις. Η τελευταία μέρα του Ράλι Φινλανδίας μας έδωσε μερικές πικρές στιγμές λόγω των πόντων που χάθηκαν, παρόλο που κερδίσαμε το ράλι. Αλλά έδειξε επίσης πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτό το πρωτάθλημα. Τώρα, πρέπει να διατηρήσουμε το μαχητικό μας πνεύμα, να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε τον αγώνα. Η Ελλάδα ήταν καλή για εμάς πέρυσι, κάναμε ένα μεγάλο βήμα με το GR Yaris Rally1 Hybrid, σε ανώμαλους χωματόδρομους. Η αξιοπιστία είναι επίσης σημαντική για αυτού του είδους τη δύσκολη διοργάνωση και αυτό είναι επίσης ένα δυνατό σημείο για εμάς. Αυτό είναι ένα ράλι όπου πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν και αν μπορέσουμε να μείνουμε μακριά από προβλήματα, έχουμε μια καλή ευκαιρία για ένα δυνατό αποτέλεσμα».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2024 FIA για οδηγούς μετά τον ενατο γύρο:1. Thierry Neuville 168 πόντοι. 2. Sébastien Ogier 141. 3. Ott Tänak 137. 4. Elfyn Evans 132. 5. Adrien Fourmaux 119. 6. Kalle Rovanperä 86.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2024 FIA για κατασκευαστές μετά τον ένατο γύρο:1. Ομάδα Παγκόσμιου Ράλι Hyundai Shell Mobis 395 βαθμοί. 2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 375. 3. M-Sport Ford World Rally Team 207.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v