Επαναστατικές καινοτομίες για την ψηφιακή πρόσβαση οχημάτων

Το BMW Group πρωτοπορεί στην εισαγωγή και εφαρμογή της ψηφιακής πρόσβασης των οχημάτων δίνοντας νέες απεριόριστες δυνατότητες στους οδηγούς του.

Επαναστατικές καινοτομίες για την ψηφιακή πρόσβαση οχημάτων

Το BMW Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που λαμβάνει την πιστοποίηση CCC Digital Key από την κοινοπραξία Car Connectivity Consortium για την ψηφιακή πρόσβαση στα οχήματά του.

Η πιστοποίηση βασίζεται στις υψηλότερες απαιτήσεις του CCC για ασφαλή και διαλειτουργική πρόσβαση vehicle-to-device και επιβεβαιώνει ότι το ψηφιακό κλειδί της BMW πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Το Car Connectivity Consortium είναι ένας διακλαδικός οργανισμός τυποποίησης και έχει ως αποστολή την περαιτέρω ανάπτυξη της συνδεσιμότητας των οχημάτων με έξυπνες κινητές συσκευές και την προώθησή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανάπτυξη διακλαδικών τεχνολογιών

Το γερμανικό γκρουπ είναι μέλος της κοινοπραξίας από το 2017. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία ηγείται της ανάπτυξης και καθιέρωσης διακλαδικών τεχνολογιών και προτύπων ασφαλείας με τους εταίρους της στην κοινοπραξία. Εκτός από έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινητοβιομηχανιών, στις εταιρείες-μέλη του CCC περιλαμβάνονται επίσης οι σημαντικότεροι κατασκευαστές smartphone, προμηθευτές αυτοκινήτων Tier 1, κατασκευαστές ημιαγωγών και πάροχοι προϊόντων ασφαλείας.

Πρωτοπορεί με την εισαγωγή του ψηφιακού κλειδιού

Δεν είναι μόνον ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που πιστοποιήθηκε, αλλά και πρωτοπόρος στην εισαγωγή και εφαρμογή της ψηφιακής πρόσβασης των οχημάτων. Από το 2018, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν, να κλειδώνουν και να εκκινούν το όχημα εύκολα χρησιμοποιώντας το Ψηφιακό Κλειδί BMW στο smartphone τους μέσω Επικοινωνίας Κοντινού Πεδίου (Near Field Communication - NFC).

Το 2021 λανσαρίστηκε η iX και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε το BMW Digital Key Plus ως η πρώτη παγκοσμίως εφαρμογή της τεχνολογίας ultra-wideband (UWB) για ψηφιακή πρόσβαση στο όχημα. Το Digital Key Plus προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες, αυξημένη ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία, καθώς οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να βγάζουν το smartphone τους για να ξεκλειδώσουν, να κλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημα. Η τεχνολογία έχει περάσει τόσο στα μοντέλα της BMW στην compact κατηγορία όσο και στη νέα οικογένεια MINI.

Ψηφιακό κλειδί

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να μοιράζεται ψηφιακό κλειδί με φίλους και μέλη της οικογένειας σε διάφορες πλατφόρμες χρησιμοποιώντας συμβατικές υπηρεσίες messenger. Η προδιαγραφή για την ψηφιακή πρόσβαση στο όχημα με βάση την τεχνολογία UWB αναπτύχθηκε ο γερμανικός όμιλος και τους συνεργάτες του και καθιερώθηκε από κοινού ως παγκόσμιο πρότυπο για την αυτοκινητοβιομηχανία μέσω του Car Connectivity Consortium (CCC).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v