Ταινίες που παίζουν στα θερινά και πρέπει να δεις

Το νέο Alien, ο φρέσκος Σιάμαλαν, αλλά και επανεκδόσεις μεγάλων δημιουργών που παίζουν στα θερινά και δεν πρέπει να σου ξεφύγουν.

Ταινίες που παίζουν στα θερινά και πρέπει να δεις

Αν έμεινες Αθήνα τον Αύγουστο τότε τα θερινά ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές ψυχαγωγίας. Παραμένουν τέτοιες και τώρα που βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Σεπτέμβρη μιας και φιλοξενούν ενδιαφέρουσες πρεμιέρες αλλά και κλασικές επανεκδόσεις.

Ιδού τι ξεχωρίσαμε από το τρέχον και προσεχώς πρόγραμμά τους.

Alien: Romulus

Εξερευνώντας τα βάθη ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν. Το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise του Ρίντλεϊ Σκοτ επανέρχεται στις ρίζες του δια χειρός Φέντε Αλβάρεζ, κι εμείς ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ξανά μια ανατριχιαστική εμπειρία τρόμου στο διάστημα, εκεί που κανείς δεν μπορεί να σε ακούσει να ουρλιάζεις.

Παγίδα

Ένας πατέρας και η έφηβη κόρη του πηγαίνουν σε μία ποπ συναυλία, όπου συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο ενός νοσηρού σχεδίου. Δεν χρειάζεται να αποκαλύψουμε κάτι άλλο για την υπόθεση. Ο αγαπημένος Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, της «Έκτης Αίσθησης», του «Άφθαρτου» και του «Σκοτεινού Χωριού», ασταμάτητος και παραγωγικός όπως πάντα, φέρνει στη μεγάλη οθόνη ένα αγωνιώδες θρίλερ για γερά νεύρα, ενίοτε άνισο, σίγουρα όμως ενδιαφέρον.

Deadpool & Wolverine

O απαθής Γουέιντ Γουίλσον περιφέρεται ως απλός πολίτης. Έχει αφήσει πλέον πίσω του τις μέρες του ως ο πολυλογάς και αθυρόστομος μισθοφόρος, Deadpool. Όταν ο πλανήτης του αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, ο Γουέιντ πρέπει απρόθυμα να αναλάβει δράση μαζί με έναν ακόμα πιο απρόθυμο... Το πιο διασκεδαστικό franchise του MCU επανέρχεται με άφθονη δράση, ασταμάτητες ατάκες, το… Like a Prayer της Μαντόνα σε μια υπέροχη σκηνή και το απολαυστικό δίδυμο των Ράιαν Ρέινολντς και Χιου Τζάκμαν σε τρελά κέφια.

Νυχτερινός Εκφωνητής

Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός  που εδώ και 30 χρόνια κάνει την ίδια μεταμεσονύχτια εκπομπή στο ραδιόφωνο, αφηγείται στα 50α του γενέθλια, από ένα ραδιοφωνικό θάλαμο, το χρονικό ενός παλιού του έρωτα. Σε ένα αφηγηματικό πλαίσιο που φτιάχνει η μαγεία του νυχτερινού ραδιοφώνου, η εκπομπή των δύσκολων γενεθλίων θα γίνει ένα ταξίδι λυτρωτικής αυτογνωσίας. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει μήνα Αύγουστο με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, έναν ρομαντικό φόρο τιμής στο ραδιόφωνο και στις ομορφιές της Αθήνας και, παράλληλα, έναν γλυκόπικρο και έντονα αυτοαναφορικό στοχασμό επάνω στους ματαιωμένους έρωτες και στις χαμένες ευκαιρίες της ζωής.

20.000 Είδη Μελισσών

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, όμως ένα οχτάχρονο τρανς κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τις σεισμικές αλλαγές που συντελούνται στον εύθραυστο εσωτερικό του κόσμο. Η μητέρα του στέκει ενθαρρυντικά στο πλευρό του, ο περίγυρος όμως αντιμετωπίζει την όλη συμπεριφορά του ως ένα παιδικό καπρίτσιο. Στη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών στη χώρα των Βάσκων, μέσα από τη συναναστροφή του με συγγενείς λιγότερο ή περισσότερο ανοιχτόμυαλους, θα προσπαθήσει να βρει τον εαυτό του και να τον συστήσει από την αρχή στους άλλους. 14 υποψηφιότητες Γκόγια και βραβείο ερμηνείας (για τη δεκάχρονη Σοφία Οτέρο) στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το υπέροχο και βαθιά συγκινητικό ντεμπούτο της Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν.

Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1959)

Σε μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ, ένας βετεράνος στρατιωτικός βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός άνδρα που φέρεται ότι βίασε τη σύζυγό του. Η υπεράσπισή του ανατίθεται στον Πολ Μπίγκλερ, έναν χαρισματικό αλλά κουρασμένο δικηγόρο, που προσπαθεί να αναζωογονήσει την καριέρα του. Υποψήφιο για επτά Όσκαρ, το κλασικό δικαστικό δράμα του Ότο Πρέμινγκερ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστορήμα του Τζον Βόλκερ αποτελεί μια εξαιρετική ακτινογραφία της μεταπολεμικής αμερικανικής κοινωνίας των 50s.

Μικρή Ιστορία Για Έναν Φόνο (1988)

Ένας νεαρός, ο Γιάτσεκ, διαπράττει τη βίαιη και παράλογη δολοφονία ενός οδηγού ταξί χωρίς κανένα προφανές κίνητρο. Ο Πιότρ, ένας επίσης νέος, ιδεαλιστής δικηγόρος, προσπαθεί να υπερασπιστεί τον Γιάτσεκ, σε μια προδιαγεγραμμένη δικαστική μάχη. Διεθνές Βραβείο της Επιτροπής στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI για μια οξυδερκή καταγγελία πάνω στο έγκλημα και την τιμωρία, σε σενάριο και σκηνοθεσία Κριστόφ Κισλόφσκι. Σε ψηφιακή επανέκδοση.

Οι ταινίες του Σταύρου Τσιώλη, προσεχώς

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τιμούν το Σταύρο Τσιώλη με ένα αφιέρωμα στις ταινίες του, που θα πραγματοποιηθεί στις 5-9 Σεπτεμβρίου, στην ταράτσα του Θερινού Κινηματογράφου Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Θα προβληθούν οι ταινίες: Μικρός δραπέτης, Ας περιμένουν οι γυναίκες, Έρωτας στη χουρμαδιά, Ακατανίκητοι εραστές, Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά, Μια τόσο μακρινή απουσία, Γυναίκες που περάσατε από ’δω και Φτάσαμεε! Περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v