Γιατί οι διακοπές του Σεπτέμβρη είναι οι καλύτερες

Διακοπάρει καλύτερα όποιος διακοπάρει τελευταίος, και αν δεν μας πιστεύεις έχουμε όλους τους λόγους για τους οποίους σαν τον Σεπτέμβρη για διακοπές δεν έχει.

Γιατί οι διακοπές του Σεπτέμβρη είναι οι καλύτερες

Κράτησες φέτος την άδειά σου για Σεπτέμβρη, και αναρωτιέσαι αν έκανες καλά ή όχι; Εμείς είμαστε εδώ, να σε καλωσορίσουμε στο κλαμπ των όψιμων αδειούχων (άπαξ και μπεις, δύσκολα ξαναβγαίνεις, θα δεις) και να σου απαριθμήσουμε όλα εκείνα τα μικρά και τα μεγάλα που θα σου αποδείξουν ότι πήρες μια από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής σου.

Πρώτα απ’ όλα, οι τιμές

…που δεν πέφτουν απλώς, γκρεμοτσακίζονται στο μισό και βγάλε από εκείνες του Αυγούστου, με αποτέλεσμα αν θες να βρίσκεις φτηνά δωμάτια μέχρι και στις Κυκλάδες. Δεν μας πιστεύεις; Κλικ εδώ

Ο κόσμος που λάμπει διά της απουσίας του

Αν για τις διακοπές σου ονειρεύεσαι να κάνεις 20 λεπτά κύκλους για να βρεις να παρκάρεις σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το καλύτερο ταβερνάκι του νησιού, του χρόνου κλείσε διακοπές τέλος Ιουλίου, δεν θα απογοητευτείς. Αν πάλι πολυκοσμία και κοσμοσυρροή χορταίνεις τους χειμώνες σου στην Αθήνα, και το νησί προτιμάς να το μοιράζεσαι με λίγους και καλούς, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας σου.

Οι ντόπιοι

…που δεν είναι πια ημιθανή ζόμπι από την κούραση και την πίεση, και δε λένε από μέσα τους «εσύ μας έλειπες» βλέποντάς σε να πλησιάζεις την ταβέρνα/ το καφενείο/ την ξαπλώστρα στην παραλία. Είναι πάλι κανονικοί άνθρωποι, όπως είμαστε όλοι όταν δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ο καιρός

Τέρμα οι σαράντα βαθμοί υπό σκιάν, τέρμα και το «να περιμένουμε να πέσει λίγο ο ήλιος» που σε βάζει να περνάς άπραγος/η στο μπαλκόνι του ενοικιαζόμενου πολύτιμες ώρες από τις διακοπές σου. Τον Σεπτέμβρη οι θερμοκρασίες είναι αυτές που θα ‘πρεπε να είναι όλο το καλοκαίρι, και το φθινόπωρο παραμένει μακριά (καλησπέρα, κλιματική αλλαγή).

Η δουλειά που θα αποφύγεις

Νέα σαιζόν, νέοι στόχοι, νέα ξεκινήματα, νέοι ενοχλητικοί πελάτες/ συνεργάτες/ προϊστάμενοι που έχουν γυρίσει από τις διακοπές τους ολόφρεσκοι με λαμπρές ιδέες τις οποίες μάντεψε ποιος θα κληθεί να υλοποιήσει ώσπου να ξεχαστούν όπως οι αντίστοιχες περσινές… Σωστά, όχι εσύ, γιατί θα είσαι σε άδεια χοχοχο

Και άλλα πράγματα που θα αποφύγεις

Η κίνηση της Αθήνας, που είναι τον Σεπτέμβρη στα πιο εφιαλτικά της. Οι διαφημίσεις για σχολικά είδη και η διάχυτη μιζέρια τους. Οι ανατριχιαστικές ευχές για «καλό χειμώνα» των boomer συναδέλφων, γνωστών και συγγενών σου (φίλους που να εύχονται «καλό χειμώνα» θέλουμε να ελπίζουμε δεν έχεις).

Η παράταση που θα δώσεις στο καλοκαίρι σου

Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο αντίδοτο στη φθινοπωρινή μελαγχολία που πλησιάζει απειλητικά κατά πάνω μας; Το να φτιάχνεις αμέριμνος/η βαλίτσες για τις διακοπές σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v