Οι γονείς επιβραβεύουν τα Volvo EX90 και XC90 Recharge

Θρίαμβος για τα Volvo EX90 και  XC90 Recharge  στα Parents Best Family Car Award, στις ΗΠΑ, καθώς και τα δύο κέρδισαν στις κατηγορίες τους.

Οι γονείς επιβραβεύουν τα Volvo EX90 και  XC90 Recharge

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 και το plug-in υβριδικό Volvo XC90 Recharge αναδείχθηκαν ΄΄Το Καλύτερο Ηλεκτρικό SUV 3 σειρών και το Καλύτερο Υβριδικό SUV΄΄, αντίστοιχα, στον διαγωνισμό Parents Best Family Car Award, στις ΗΠΑ.

Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 140 μοντέλα 

Ομάδα γονέων από ειδικούς κριτές, οι οποίοι έχουν όλοι προσωπική εμπειρία με τις οικογένειές τους σε αυτά ή παρόμοια οχήματα, αξιολόγησε πάνω από 140 μοντέλα στους ακόλουθους τομείς: συνολική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας, παιδικά καθίσματα επιβατηγού αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας εγκατάστασης, του χώρου για την υποδοχή καθισμάτων στην πίσω και τρίτη σειρά και πρόσβαση στην τρίτη σειρά, ισχύς και τεχνικές προδιαγραφές κάθε μοντέλου αλλά και την οικογενειακή φιλικότητα κάθε μοντέλου.

Τόσο το Volvo EX90 όσο και το Volvo XC90 Recharge κατέκτησαν την κορυφή στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. 

Πλήρως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030 

Το Volvo EX90 θέτει την πολυτελή σουηδική εταιρεία σε μια πορεία για να γίνει πλήρως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Το EX90 ενσωματώνει τη σκανδιναβική σχεδιαστική αρχή της μάρκας για την εύκολη και αποδοτική λειτουργία. Είναι  ένα ευέλικτο και κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με τη σύγχρονη και κομψή σχεδίαση.   

Το Volvo EX90 αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή ασφάλειας για τη premium φίρμα. Το επταθέσιο SUV ανεβάζει περαιτέρω τα πρότυπα της εταιρείας όσον αφορά την ασφάλεια και έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.  

Προηγμένη μηχανική και της ευρυχωρία  

Ένα ουσιαστικό μέρος της σειράς Volvo Cars, το βραβευμένο Volvo XC90 Recharge είναι μια ακόμη επιτυχία του σκανδιναβικού σχεδιασμού, της προηγμένης μηχανικής και της ευρυχωρίας.  

Με εξελιγμένη μηχανική, φυσικά υλικά και αποδοτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, το Volvo XC90 είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση της σκανδιναβικής πολυτέλειας.

Η στάνταρ ασφάλεια στο Volvo EX90 είναι επίσης υψηλότερη από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της μάρκας πριν από αυτό. Έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί τον οδηγό και το περιβάλλον και να συμβάλει ουσιαστικά στην ασφαλή οδήγηση.

Μπορεί επίσης να γίνει πιο έξυπνο και ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από νέα δεδομένα και λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού over-the-air.

Αόρατη ασπίδα ασφαλείας  

Διαθέτει μια αόρατη ασπίδα ασφαλείας που ενεργοποιείται από την τελευταία τεχνολογία ανίχνευσης, εσωτερικά και εξωτερικά. Αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας, όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με τους βασικούς υπολογιστές του αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης, όπου το NVIDIA DRIVE εκτελεί το εσωτερικό λογισμικό της Volvo Cars για να δημιουργήσει μια εικόνα 360 μοιρών του κόσμου σε πραγματικό χρόνο. 

Οι αισθητήρες δεν κουράζονται ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται και να αντιδρούν όταν ο οδηγός αργεί να αντιδράσει. Το Lidar, που παραδίδεται από τη Luminar, μπορεί να αισθανθεί το δρόμο μπροστά, είτε είναι μέρα είτε νύχτα, επίσης και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα εκατοντάδες μέτρα μπροστά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για ενημέρωση, δράση και αποφυγή. Οι αισθητήρες συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της συνολικής απόδοσης της λειτουργίας υποβοηθούμενης οδήγησης Pilot Assist, προσφέροντας συγχρόνως μια νέα υποστήριξη διεύθυνσης κατά την αλλαγή λωρίδας. 

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας των αυτοκινήτων φροντίζει επίσης όλους του επιβάτες.

Μετρούν τη συγκέντρωση του βλέμματος των ματιών

Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, που τροφοδοτούνται από τους αλγόριθμους που έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία, μετρούν τη συγκέντρωση του βλέμματος των ματιών. Η τεχνολογία επιτρέπει στο Volvo EX90 να κατανοεί πότε αποσπάται η προσοχή του οδηγού, πότε νυστάζει κι αντίστοιχα πότε είναι απρόσεκτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ειδοποιήσει τον οδηγό πρώτα ωθώντας απαλά και μετά πιο επίμονα το τιμόνι. Σε περίπτωση που αποκοιμηθεί ή αρρωστήσει ο οδηγός, σταματά με ασφάλεια και καλεί σε βοήθεια. 

Χάρη στο υπερσύγχρονο σετ αισθητήρων που περιλαμβάνει το lidar, αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που είναι έτοιμο για οδήγηση χωρίς επίβλεψη στο μέλλον.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v