Στον Κορυδαλλό θα φας καλά

Το κυνήγι του καλού φαγητού μας έφερε στις γειτονιές του Κορυδαλλού που ξέρουν από νόστιμους μεζέδες, μερακλήδικα σουβλάκια και γαστρονομικές λιχουδιές.

Στον Κορυδαλλό θα φας καλά

Όλοι οι σωστοί μεζεδοκυνηγοί δεν αφήνουν ευκαιρία για περιποιημένα τσιμπούσια να πάει χαμένη και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς. Εμείς αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί θα απευθυνθούμε σε μεζεδοκυνηγούς, gastro-lovers και ταβερνομάχους και θα τους μιλήσουμε για τα καλούδια που θα βρουν γύρω από τις γειτονιές του Κορυδαλλού ο οποίος μας δίνει μπόλικες πεντανόστιμες αφορμές για να ανηφορίσουμε ή να κατηφορίσουμε στα μέρη του.

O Mίμης και η Άννα

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός τηλ.:21 3014 4642

Παραδοσιακό μεζεδοταβερνάκι με μια δροσερή αυλίτσα που είναι ταμάμ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ο Μίμης κι η Άννα έχουν πολλά γευστικά διλήμματα για τον ουρανίσκο σου.

Εδώ τρώμε παστουρμαδόπιτα, τη σαλάτα του "Αγρού" με radicchio, iceberg, λόλα πράσινη, καλαμπόκι, καπνιστό χοιρινό, μουστάρδα και μέλι μέσα σε φωλιά παρμεζάνας το κοκό του Μίμη (κοτόπουλο φιλέτο με κόλιανδρο και κρέμα φέτας, σε φωλιά κανταΐφι), σαλιγκάρια στιφάδο και φτυαράκια με μεζέδες με τον λογαριασμό να κυμαίνεται περί τα 17- 20€ το άτομο, συμπεριλαμβανομένων ουζακίων ή κρασακίων.

Αν είσαι μέλος του In2life Club τότε μπορείς να απολαύσεις εκπτώσεις και προσφορές από τη συνεργαζόμενη αυτή επιχείρηση.

Βασίλης

Κολοκοτρώνη 160, τηλ.: 210 5441397

Aς ξεκινήσουμε με τα βασικά, ρίχνοντας υπότιτλους σε όποιους τυχόν δεν καταλαβαίνουν ότι η σωστή κρεατοταβέρνα στα παϊδάκια φαίνεται. Για τα παϊδάκια του Βασίλη που λες, μιλάει όλη η Αθήνα, αφού από κάθε γειτονιά της συρρέει κόσμος στον Κορυδαλλό για μια μπαμπάτσικη μερίδα. Οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1976 και καλοταΐζει τους θαμώνες του. Πέρα από τα αρνίσια  παϊδάκια που είναι η αδιαπραγμάτευτη σπεσιαλιτέ, το κοκορέτσι αλλά και το ψητό αρνί είναι must. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού ή μπύρας θα κυμανθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Αγανάκτηση

Ταξιαρχών και Σερρών 44, Κορυδαλλός, τηλ.: 21 0495 2441

Αν διαβάσεις κάποια από τις πολλές λίστες που κυκλοφορούν με τα καλύτερα σουβλατζίδικα τη Αττικής και δεν συμπεριλαμβάνει τούτο εδώ το θρυλικό κορυδαλλιώτικο τυλιχτάδικο είναι λογικό να σε πιάσει μια Αγανάκτηση.

Το τιμημένο όνομά της έγινε σλόγκαν χάρη στην ανυπομονησία των Κορυδαλλιωτών για να δοκιμάσουν το πολυπαινεμένο μπιφτέκι του Κυρ Νίκου. Εδώ προσκυνούμε τη χάρη του μπιφτεκιού με την πεντανόστιμη σάλτσα, το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτα ένα από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Οι πίτες ξεκινούν από 3,20€.

Risotto

Πλ. Παγκόσμιας Ειρήνης 2, τηλ.: 21 0497 0473

@in2life_gr Το Risotto του Κορυδαλλού είναι το αγαπημένο μας ιταλικό εστιατόριο σε όλη την Αθήνα #ιταλικοεστιατοριο #κορυδαλλος #risotto #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #ζυμαρικα #πιτσα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ оригинальный звук - LALE⚘️

Η «Πλατεία Μέμου» στον Κορυδαλλό πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να μας καλεί στη γειτονιά της για φαγητό. Το ντελικάτο Risotto με τον υπέροχο εξωτερικό χώρο σου προσφέρει ό,τι λαχταρά ο ουρανίσκος σου σε ένα μενού που όλοι οι καλοί χωράνε.

Από το μενού ξεχωρίζουμε το ριζότο ψαρονέφρι, το ραβιόλι πιστάτσιο με σπανάκι και ρικότα, την πίτσα Greca (με ελιές, φέτα, πράσινη πιπεριά, χωριάτικο λουκάνικο και ντοματίνια) αλλά και την Corleone μπεργκεράρα για τους αντιφρονούντες με 2 μπιφτέκια κοτόπουλο, μπεικον, τσένταρ, ντοματα, άϊσμπεργκ, Caesar’ s σως και παρμεζάνα. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Σούζυ Τρως

Δημητρίου Μαλαγαρδή 56, τηλ.: 21 0496 9325

@in2life_gr Το Σούζυ Τρως στον Κορυδαλλό θα γίνει το νέο αγαπημένο σου εστιατόριο #κορυδαλλος #εστιατορια_αθηνα #σουζυτρως #εστιατόριο #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #φαγητο ♬ original sound - Lucca

Από τα πιο όμορφα μεζεδοπωλεία των δυτικών προαστίων το Σούζυ Τρως ζει μεγάλες στιγμές ειδικά το κατακαλόκαιρο χάρη στην τεράστια αυλή του που φιλοξενεί τους πιστούς θαμώνες του.

Οι συνδέσεις με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο δεν περιορίζονται στο όνομα, αλλά ντύνουν τόσο το εσωτερικό του χώρου όσο και την αυλή.

Από το μενού ξεχωρίζουν οι κεφτέδες σε αρωματισμένο γάλα καρύδας με κρέμα μήλου και σχοινόπρασο, η ζεστή πατατοσαλάτα με σύγκλινο Κρήτης, λιαστή ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι και sour cream αρωματισμένη με λεμόνι. Στα επιβάλλεται η πίτα ημέρας γεμισμένη με ψαρονέφρι, σως τυριών και λαχανικά, και τυλιγμένη σε καλοψημένο χωριάτικο φύλλο και το χοιρινό κότσι μπρεζέ που έλιωνε στο στόμα, με πορτοκάλι, δεντρολίβανο και πουρέ κολοκύθας. Ο λογαριασμός με κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ το άτομο.

Παναγιώτης 1970

Γρηγορίου Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός, τηλ.: 210-56.22.355


Από το 1970 όταν και πρωτοάνοιξε αυτός εδώ ο σουβλακοθρύλος κρατά τη σημαία της παράδοσης ψηλά, τρατάροντάς μας τη διαλεχτή τυλιχτή πραμάτεια του.

Ο Παναγιώτης βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο της Προοδευτικής κι έχει γίνει σημείο συνάντησης πια, για όσους λαχταρούν το σουβλάκι όπως παλιά. Παρότι πλέον στον κατάλογο υπάρχουν κι άλλες επιλογές (δοκίμασε όπως και δήποτε τα καλοψημένα χοιρινά καλαμάκια) όσοι ξέρουν θα πάνε στον Παναγιώτη για το μπιφτέκι με τη «μυστηριωδούς προελεύσεως» σάλτσα του και το τζατζικάκι που είναι πιο απαλό κι από την καρδιά ενός μαρουλιού. Οι πίτες ξεκινούν από 3,30€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v