Μπορώ να πάω με καράβι από την Ευρώπη στην Αμερική;

Φοβάσαι τα αεροπλάνα; Θέλεις να διασχίσεις τον Ατλαντικό με πλοίο για τη φάση; Όποιος και αν είναι ο λόγος που αναρωτιέσαι αν υπάρχει καράβι για Αμερική, έχουμε την απάντηση.

Μπορώ να πάω με καράβι από την Ευρώπη στην Αμερική;

Είναι από τις κουβέντες που θα κάνεις είτε με άνθρωπο που φοβάται τα αεροπλάνα, είτε με μισομεθυσμένους φίλους κάποιο βράδυ του Αυγούστου στο μπαλκόνι, αφού εξαντλήσετε όλα τα υπόλοιπα θέματα. Είναι επίσης θέμα που θα βρεις στο in2life, γιατί δεν υπάρχει ταξιδιωτικό ζήτημα που να μην μας έχει απασχολήσει, αυτό σου το υπογράφουμε. Και για να απαντήσουμε επιτέλους στην ερώτηση του τίτλου, ναι, μπορείς να πας με καράβι από την Ευρώπη στην Αμερική. Φτηνό δεν θα είναι, αλλά πάντως μπορείς.

Εν αρχή ην το Queen Mary 2

Το διασημότερο πλοίο με τακτικά δρομολόγια από το Southampton της Αγγλίας στη Νέα Υόρκη, ανήκει στην εταιρεία Cunard, και είναι βασικά κρουαζιερόπλοιο, απλά χωρίς στάσεις. Κάνει το ταξίδι σε 6 έως 9 μέρες, και αναχωρεί από το Southampton μία φορά τον μήνα (επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια για το 2024, 16 Αυγούστου, 15 Σεπτεμβρίου, 17 Οκτωβρίου, 13 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου). Το κόστος ξεκινά από περίπου 1.000€ το άτομο σε δίκλινη καμπίνα one way, και περιλαμβάνει τρία γεύματα τη μέρα συν απογευματινό τσάι α λα βρετανικά με κεϊκάκια και τέτοια, και φουλ πρόγραμμα ψυχαγωγίας, στο οποίο συγκαταλέγεται το μοναδικό πλωτό πλανητάριο του κόσμου. Ο αγαπημένος μας Man in Seat 61 έχει εδώ δέκα χιλιάδες λέξεις για ό,τι απορία έχεις και δεν έχεις σχετικά με το πώς είναι αυτό το ταξίδι.

Κάτι έχω ακούσει για εμπορικά πλοία…

Θα σε στεναχωρήσουμε, αλλά από την πανδημία και μετά οι θέσεις επιβατών σε εμπορικά πλοία έχουν εν πολλοίς καταργηθεί. Υπάρχουν ακόμα κάποια περιορισμένα δρομολόγια που δέχονται επιβάτες, αλλά αυτά δεν διασχίζουν τον Ατλαντικό. Μπορείς να τα δεις όλα συγκεντρωμένα εδώ, και να κάνεις bookmark αυτή την σελίδα, γιατί αν ποτέ ξαναξεκινήσουν τα υπερατλαντικά ταξίδια με εμπορικά πλοία, θα είναι οι πρώτοι που θα τα δημοσιεύσουν.

Και μετά, είναι και οι κρουαζιέρες

Κάποιες από αυτές διασχίζουν τον Ατλαντικό, ξεκινώντας από λιμάνια της Ευρώπης και κάνοντας διάφορες στάσεις, για να καταλήξουν στη Νότια Αμερική. Θέλουν να έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, και φτηνές δεν είναι, είναι όμως σαφέστατα εμπειρίες ζωής. Δες για παράδειγμα την 17ήμερη της κορυφαίας MSC Cruises, που ξεκινά από τη Γένοβα της Ιταλίας και καταλήγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, με στάσεις στη Μαγιόρκα, την Τενερίφη και την Καζαμπλάνκα. Ξεκινά από 1.333€ το άτομο σε δίκλινη καμπίνα με φουλ πρόγραμμα διατροφής και ψυχαγωγίας, αναχωρεί τον Οκτώβρη, και την κλείνεις από το ελληνικό πρακτορείο PameKrouaziera.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v