Τι να πάρω μαζί μου στην παραλία για το κατοικίδιό μου;

Ετοιμάζεσαι για παραλία παρέα με τον τετράποδο φίλο σου; Δες πώς θα προετοιμαστείς σωστά και τι δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα θαλάσσης σου.

Τι να πάρω μαζί μου στην παραλία για το κατοικίδιό μου;

Δροσιά, παιχνίδι, κολύμπι, ξεγνοιασιά. Όσο ενθουσιάζεσαι εσύ με την παραλία, τόσο κι άλλο τόσο θα ενθουσιαστεί και ο τετράποδος φίλος σου, που θα περάσει μια ολόκληρη μέρα μαζί σου στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον. Αρκεί να προετοιμαστείς σωστά, και να λάβεις υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες του για ασφάλεια και δροσιά στην παραλία. Φροντίσαμε εμείς για αυτό, ετοιμάζοντάς σου τη λίστα με τα απαραίτητα για τα τετράποδα μπάνια του λαού.

Νερό και Μπολ

Το νερό είναι το άλφα και το ωμέγα για να μείνει ο σκυλάκος σου ενυδατωμένος και ασφαλής στην παραλία. Πάρε μαζί σου ένα μπολάκι ταξιδιού σαν αυτό εδώ από τα Pet City που είναι φτιαγμένο από σιλικόνη και πτυσσόμενο για να χωράει εύκολα σε κάθε τσάντα. Κοστίζει μόλις 5,50€.

Ομπρέλα ή Σκίαστρο

Το ήξερες ότι τα ζωάκια μας μπορούν να πάθουν ηλίαση ή θερμοπληξία, ακριβώς όπως κι εμείς; Η σκιά είναι πολύ σημαντική και για αυτά, οπότε πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι έχεις στο πορτμπαγκάζ την ομπρέλα θαλάσσης ή ένα σκίαστρο για να καθίσετε όσες ώρες λαχταρά η ψυχή σας με ασφάλεια στην παραλία.

Παιχνίδια

Τι θα ήταν η θάλασσα χωρίς παιχνίδι; Πάρε μαζί μερικά από τα παιχνίδια του σκύλου σου για να τον κρατήσεις απασχολημένο και χαρούμενο όσες ώρες αποφασίσετε να μείνετε στην παραλία. Μπαλάκια και παιχνίδια που επιπλέουν είναι ιδανικά για την περίπτωσή σας. Στις αγαπημένες μας ανακαλύψεις φέτος το καλοκαίρι συγκαταλέγεται το Ice Ball, που το γεμίζεις με νερό, το αφήνεις στην κατάψυξη να παγώσει και διατηρείται δροσερό για ώρες. Το βρίσκεις στα Pet City, με 3,90€.

Σνακ

Μετά από τόσο παιχνίδι και κολύμπι, μια λιγούρα θα σας έρθει, οπότε είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος/η με κάποια σνακ που δεν θα λιώσουν από τη ζέστη και δεν θα αρωματίσουν όλη την παραλία με τις μυρωδιές τους. Ιδανικά είναι τα γνωστά και αγαπημένα Pedigree Dentastix (με 10,99€ η συσκευασία των 28 τεμαχίων) και τα Purina Dentalife (στα 6,96€ η συσκευασία των 21 τεμαχίων). 

Παπουτσάκια θαλάσσης

Ειδικά αν ο σκυλάκος σου πηγαίνει παραλία πρώτη φορά, τα προστατευτικά παπουτσάκια είναι καλή ιδέα –θα χρησιμεύσουν και εκτός παραλίας, όταν βγαίνετε βόλτες στο λιοπύρι της πόλης, για να προστατεύονται τα πόδια του από την καυτή άσφαλτο. Αυτά εδώ που βρήκαμε στα Pet City είναι αδιάβροχα, κουμπώνουν πανεύκολα και κοστίζουν 7,20€.

Σωσίβιο

Αν ανησυχείς επειδή δεν είναι εξοικειωμένος με την θάλασσα, υπάρχουν ειδικά σωσίβια για σκύλους, όπως αυτό εδώ που κοστίζει 32,90€, είναι άνετο και ανθεκτικό και διαθέτει ιμάντες στο λαιμό και στη μέση με ρυθμιζόμενο μήκος που κλείνουν με πλαστικό κλιπ. Επιπλέον, έχει ανακλαστικές ραφές για να μπορείς να εντοπίζεις εύκολα τον σκυλάκο σου ακόμα και στο σκοτάδι.

Σακούλες Απορριμμάτων

Αυτονόητες με κατοικίδιο ή χωρίς στην παραλία, αλλά επειδή πολλοί έχουμε την τάση να τις ξεχνάμε, τις βάζουμε κι αυτές στη λίστα μας για να είναι ολοκληρωμένη. Θυμήσου ότι αφήνουμε πάντα την παραλία καθαρή –ιδανικά καθαρότερη και απ’ ό,τι τη βρήκαμε.

Κιτ Πρώτων Βοηθειών

Ένα μικρό κιτ πρώτων βοηθειών για κατοικίδια με αντισηπτικό, γάζες και τσιμπιδάκια μπορεί να είναι χρήσιμο σε περίπτωση μικροτραυματισμών.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v