Σαν σήμερα πριν 41 χρόνια ο Λουκιανός έκανε πάρτι στη Βουλιαγμένη

Τα ημερολόγια έγραφαν 25 Ιουλίου του 1983 όταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μάζευε όλη την Αθήνα στο θρυλικό του πάρτι στη Βουλιαγμένη.

Σαν σήμερα πριν 41 χρόνια ο Λουκιανός έκανε πάρτι στη Βουλιαγμένη

«Απόψε θα ζηλέψει ο Κηλαηδόνης το πάρτι που θα κάνουμε εμείς» λένε σε έναν στίχο του «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε» οι Λαθρεπιβάτες. Η αλήθεια είναι όμως είναι πως μέχρι σήμερα, 41 ολόκληρα χρόνια μετά, δεν έχει βρεθεί πάρτι να ξεπεράσει τη θρυλική Βουλιαγμένη του Κηλαηδόνη.

Ήταν Δευτέρα, είχε Πανσέληνο, και ήταν η πρώτη φορά που γινόταν στην Ελλάδα συναυλία σε ανοιχτό χώρο, που δεν ήταν γήπεδο ή θέατρο. Περίπου 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Τα εισιτήρια κόστιζαν 300 δραχμές.

«Η σκηνή ήταν μια φορτηγίδα, από αυτές που χρησιμοποιούνται από τον Ο.Λ.Π. (Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς), για να μεταφέρουν προϊόντα για φόρτωμα στα καράβια. Κερκίδες δεν υπήρχαν. Ο κόσμος καθόταν ελεύθερος στην άμμο της ακτής. Μπορούσε να κινείται, να κολυμπά, να χορεύει, να ξαπλώνει» διαβάζουμε στο σάιτ LoukianosKilaidonis.gr.

«Ο θεατής δεν ήταν απλός θεατής, ήταν καλεσμένος σε πάρτι, στο πάρτι του Λουκιανού. Το “Πάρτι στη Βουλιαγμένη” οργανώθηκε μόνο από τον Λουκιανό, την Άννα Βαγενά και μερικούς στενούς συνεργάτες τους.

»Στην βραδιά συμμετείχαν (με σειρά εμφάνισης) οι: Νέλλη Σεμιτέκολο, Μανώλης Μικέλης με την Big Band, Λία Βίσση, Μαντώ Σταματοπούλου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Χορωδία και μαντολινάτα Φώτη Αλέπορου, Διονύσης Σαββόπουλος, Three and the Koukos Band, Αφροδίτη Μάνου και Γιώργος Νταλάρας. Τη βραδιά μετέδιδε ζωντανά από το Α’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Γιάννης Πετρίδης».

Το 2018, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το ΤΑΥΠΕΔ στο οποίο ανήκει πλέον η πλαζ έδωσαν το όνομα του Λουκιανού στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v