e-ROUTES: Ο συγκυβερνήτης του ηλεκτρικού οχήματος

Η Stellantis επεκτείνει την εφαρμογή e-ROUTES σε όλες τις μάρκες της στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

e-ROUTES: Ο συγκυβερνήτης του ηλεκτρικού οχήματος

Το e-ROUTES σχεδιάζει, καθοδηγεί στον προορισμό και προτείνει βέλτιστους σταθμούς φόρτισης σε οποιαδήποτε διαδρομή για να μειώσει το άγχος της εμβέλειας

Η Stellantis είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παρέχει μια εφαρμογή σχεδιασμού διαδρομής για smartphone ενσωματωμένη με δεδομένα οχημάτων σε πραγματικό χρόνο και λύσεις προβολής, προσαρμοσμένες για ηλεκτρικά οχήματα.

Το e-ROUTES είναι μια εφαρμογή για κινητά σχεδιασμένη για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, απρόσκοπτα συμβατή με CarPlay ή Android Auto και συνδεδεμένη με δεδομένα οχήματος σε πραγματικό χρόνο για να μειώσει το άγχος της αυτονομίας, προτείνοντας βέλτιστους σταθμούς φόρτισης σε οποιαδήποτε διαδρομή.

Ο κύριος σκοπός του είναι να παρέχει μια έξυπνη λύση προγραμματισμού ταξιδιού ικανή να παρέχει πάντα ενημερωμένη καθοδήγηση πλοήγησης με βάση δεδομένα οχήματος σε πραγματικό χρόνο, όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η χωρητικότητα της μπαταρίας, η θερμοκρασία αέρα κ.λπ.

Το e-ROUTES υπόσχεται στους χρήστες του:

-Μείωση άγχους εμβέλειας κατά τη διάρκεια ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, χάρη στις ακριβείς προτάσεις για τους πιο αποτελεσματικούς σταθμούς φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής.

-Διαισθητικός προγραμματισμός ταξιδιού. Χάρη στην ενσωμάτωσή του με δυναμικά δεδομένα οχήματος και προδιαγραφές κατανάλωσης, παρέχει προσαρμοσμένο και έξυπνο σχεδιασμό με βάση τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

-Μείωση νοητικού φόρτου εργασίας, με πλήρη εμπειρία πλοήγησης, από τον προγραμματισμό έως την καθοδήγηση με κίνηση σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων κάμερας ταχύτητας και φωνητικών οδηγιών.

Είτε απευθείας στο smartphone είτε με μεγαλύτερη άνεση με το CarPlay και το Android Auto στο σύστημα infotainment στην κεντρική οθόνη του οχήματος, το e-ROUTES βοηθά διαισθητικά τους οδηγούς προγραμματίζοντας το ταξίδι τους, καθοδηγώντας τους στον προορισμό και προτείνοντας τους πιο αποτελεσματικούς σταθμούς φόρτισης κατά μήκος η διαδρομή, προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις του οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών πληρωμής και του ελάχιστου επιπέδου μπαταρίας.

Η καθοδήγηση προς κάθε σταθμό φόρτισης υποστηρίζεται από πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και δυναμικές ενημερώσεις κατάστασης φόρτισης του οχήματος. Έτσι, βοηθά τον οδηγό να υπολογίσει εκ νέου την πρόβλεψη ταξιδιού σε περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός ταξιδεύει με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με τον προτεινόμενο προγραμματισμό, το e-ROUTES θα τον ενημερώσει  για νέες επιλογές διαδρομής.

Σχεδιασμένη από τη Διεύθυνση Λογισμικού της Stellantis, η εφαρμογή e-ROUTES τροφοδοτείται από:

-Ένα προηγμένο αλγόριθμο δρομολόγησης, σημείο αναφοράς στην αγορά, ο οποίος υπολογίζει την καταλληλότερη διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των σταθμών φόρτισης, την ποιότητά τους (ποσότητα και χαρακτηριστικά των τερματικών σε κάθε σταθμό) και τη διαθεσιμότητά τους (πληροφορίες για διαθέσιμες, εν χρήσει ή εξω- σημεία φόρτισης εκτός υπηρεσίας).

-Μια απρόσκοπτη σύνδεση με το αυτοκίνητο, η οποία μοιράζεται δυναμικά με την e-ROUTES τα απαραίτητα δεδομένα του οχήματος (κατάσταση φόρτισης μπαταρίας, κατάσταση φόρτισης, θερμοκρασία αέρα κ.λπ.) για να παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως το προβλεπόμενο εύρος και το επίπεδο φόρτισης κατά την άφιξη.

-Ένα σετ συνδεδεμένων λειτουργιών πλοήγησης, χρησιμοποιώντας χάρτες υψηλής ποιότητας πάντα ενημερωμένους, εμπλουτισμένο με καθοδήγηση τελευταίας τεχνολογίας, πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και ένα ολοκληρωμένο σύνολο ταξιδιωτικών υπηρεσιών (όρια ταχύτητας, κλείσιμο δρόμων, κίνδυνοι κ.λπ. ).

Επιπλέον, κάθε ταξίδι υποστηρίζεται από ακριβείς προτάσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα των βυσμάτων του σταθμού φόρτισης, έτσι ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν εάν ένας σταθμός είναι απασχολημένος ή όχι. Επιπλέον, όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, κάθε προτεινόμενος σταθμός φόρτισης θα εμφανίζει εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να αποφασίσουν εάν θα περάσουν τον χρόνο επαναφόρτισης πίνοντας έναν καφέ ή αν θα προγραμματίσουν το ταξίδι με βάση την προσβασιμότητα σε ορισμένες υπηρεσίες. Επιπλέον, το e-ROUTES – ανάλογα με τη διαθεσιμότητα – θα εκτιμήσει το κόστος κάθε συνεδρίας χρέωσης, ενημερώνοντας τον πελάτη εκ των προτέρων το συνολικό κόστος της χρέωσης που απαιτείται για το ταξίδι.

Τέλος, όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε το ταξίδι, είναι δυνατό, κατά την κρίση του χρήστη, να επιλέξει εάν θα ενεργοποιήσει τον φωνητικό οδηγό για να λάβετε φωνητικές ενδείξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η Stellantis NV είναι μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο που στοχεύει να παρέχει καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή ελευθερία μετακίνησης σε όλους. Εκτελεί το Dare Forward 2030, ένα τολμηρό στρατηγικό σχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου να γίνει εταιρεία τεχνολογίας μηδενικής κινητικότητας με καθαρό άνθρακα έως το 2038, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών, ενώ δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλα τα  ενδιαφερόμενα μέρη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v