Μπάιντεν: «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «είναι περήφανος» που «είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο».

Μπάιντεν: «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Μία εβδομάδα μετά το ντιμπέιτ του με τον Ντόλαντ Τραμπ το οποίο προκάλεσε αρκετές αμφιβολίες για την πνευματική διαύγειά του, ο Τζο Μπάιντεν φάνηκε ξανά να συγχέει διαφορετικά πρόσωπα και περιόδους, δίνοντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Wurd της Φιλαδέλφειας ως μέρος των εορτασμών της 4ης Ιουλίου.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανος που είμαι, όπως είπα, ο πρώτος αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφερόμενος μάλλον στην περίοδο που υπήρξε ο ίδιος αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα και την αντίστοιχη θητεία της Κάμαλα Χάρις.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα και η Κάμαλα Χάρις έγραψαν ιστορία όταν εξελέγησαν το 2008 και το 2020, αντίστοιχα, εκείνος ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος και εκείνη ως πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος και γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Σε κάποια στιγμή της συνέντευξης, ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν ο «πρώτος πρόεδρος που εξελέγη σε όλη τη χώρα, στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όταν ήμουν παιδί».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v