Από 20.450 ευρώ το νέο MG3

To νέο MG3 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με τεχνολογία Hybrid+, ενώ προσφέρει σημαντικά περισσότερους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες.

Από 20.450 ευρώ το νέο MG3

Η MG Motor, λανσάρει το νέο μοντέλο της Σειράς 3. Το MG 3, με υβριδική τεχνολογία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την μάρκα στην αγορά των B χάτσμπακ.

Είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας στο οποίο τοποθετείται η τεχνολογία Hybrid+. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid+ καθιστά το νέο MG 3 το ταχύτερο σε επιτάχυνση υβριδικό μοντέλο του B Segment, με χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα σε 8΄΄. Η συνδυαστική ισχύς είναι 195 ίπποι και η μέση εργοστασιακή κατανάλωση μόλις 4,4 λίτρα /100 χλμ. Εκπομπές CO2 100 γραμ./χλμ.

Διαθέτει βενζινοκινητήρα 1.5 απόδοσης 102 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, καθώς και ξεχωριστό μοτέρ γεννήτριας που επιτρέπει μεγάλη ποικιλία τρόπων λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με τους παρακάτω τρόπους, καθένας εκ των οποίων επιλέγεται αυτόματα από το σύστημα Hybrid+:

EV – Λειτουργεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για όσο διάστημα το επιτρέπει η φόρτιση.

Σε σειρά – Ο κινητήρας λειτουργεί για την παραγωγή ενέργειας, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για κίνηση.

Σε σειρά και φόρτιση – Ο κινητήρας τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει και τη μπαταρία όταν έχει χαμηλή στάθμη ενέργειας.

Κίνηση και φόρτιση – Η ισχύς του κινητήρα καταλήγει στους τροχούς, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται και η μπαταρία μέσω της γεννήτριας.

Παράλληλη – Τόσο ο κινητήρας όσο και ο ηλεκτροκινητήρας κινούν τους τροχούς.

Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων κύκλου Atkinson, προσφέροντας υψηλή θερμική απόδοση 41%.

Ο κινητήρας βενζίνης συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Επιλογή ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης – Eco, Standard και Sport. Η λειτουργία Eco είναι βαθμονομημένη για βέλτιστη οικονομία καυσίμου και παρέχει ήπια απόκριση γκαζιού, ενώ η Standard παρέχει ένα συνδυασμό οικονομίας και απόδοσης και λειτουργεί καλά για τους περισσότερους τύπους διαδρομών. Στη Sport λειτουργία η ρύθμιση είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η καλύτερη και αμεσότερη απόκριση, αξιοποιώντας στο έπακρο τη συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συνόλου, προσφέροντας τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία των υβριδικών supermini.

Το νέο MG 3 είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, σχεδιασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυξημένες διαστάσεις, προσφέρει σημαντικά περισσότερους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες, διαθέτοντας ένα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ 293 λίτρων.
Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του είναι το ενσωματωμένο cockpit με διπλή οθόνη. Πίσω από το τιμόνι, μια ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών καλύπτει όλες τις ανάγκες πληροφόρησης του οδηγού, ενώ στο κέντρο του ταμπλό, υπάρχει η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment. Τα βασικά στοιχεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν δορυφορική πλοήγηση, δυνατότητα σύνδεσης smartphone μέσω Apple CarPlay/Android Auto και μια ενσωματωμένη εφαρμογή που προσφέρει συνδεσιμότητα κορυφαίου επιπέδου που συνήθως εμφανίζεται σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v