Ο Κήπος του Μεγάρου είναι ο ορισμός του αθηναϊκού καλοκαιριού

Στον Κήπο του Μεγάρου θα καλοκαιριάσουμε και φέτος για να απολαύσουμε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα φιλοξενηθούν στα δροσερά του μέρη.

Ο Κήπος του Μεγάρου είναι ο ορισμός του αθηναϊκού καλοκαιριού

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο δίνουμε ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου για να μοιραστούμε μελωδίες, ρυθμούς κι αγαπημένα τραγούδια, γεννώντας στιγμές που θα γίνουν παντοτινές αναμνήσεις. O αγαπημένος μας αθηναϊκός Κήπος γίνεται σημείο συνάντησης για όλους τους «πρωτευουσιάνους» αλλά και πολλούς ξένους επισκέπτες της πόλης αφού είναι ο ιδανικός τόπος για ηρεμία και χαλάρωση από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, ζωντανεύοντας κάθε καλοκαίρι μας.

Βλέπεις, στα πέριξ του διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής πλήθος καλλιτεχνικών και πολιτισμικών events που μπορούν να απολαύσουν οι μικροί και μεγάλοι «θαμώνες» του. Συναυλίες, μουσικά πάρτι για όλη την οικογένεια, προβολές από μαγνητοσκοπημένες όπερες, θέατρο σκιών για όλη την οικογένεια εναλλάσσονται στο φετινό πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής που έχει ήδη μπει στο καλοκαιρινό μας κάλενταρ.

Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου: Αργοναυτική εκστρατεία

26, 27 Ιουνίου και 2, 3 Ιουλίου

Ο Ηλίας Καρελλάς, μετά τη sold-out παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο» που ανέβασε, τον φετινό χειμώνα, στο Μέγαρο, εξορμά και αυτό το καλοκαίρι στον Κήπο με μια ολοκαίνουργια παραγωγή! Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης προσκαλεί τους μικρούς θεατές να ταξιδέψουν μαζί του στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας με την «Αργοναυτική εκστρατεία», το νέο του έργο που παρουσιάζεται στο υπαίθριο θέατρο σκιών του του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 18, 19, 26 και 27 Ιουνίου καθώς και στις 2 και 3 Ιουλίου (ώρα έναρξης: 20.30).

Το θρυλικό καράβι των Αργοναυτών, η Αργώ, σαλπάρει από τον Κήπο του Μεγάρου για μυθικές περιπέτειες. Ο Καραγκιόζης, στο πλευρό του Ιάσονα, θα συναντήσει την ανατρεπτική τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά στον ρόλο της Μήδειας για να συνταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Κολχίδα, με τη μελωδική συντροφιά της επταμελούς μπάντας πνευστών Hasta Brassta.

Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Κωστής Μαραβέγιας

28 και 29 Ιουνίου

Μόνιμος κάτοικος κάθε χρόνο στον Κήπο του Μεγάρου ο Κωστής Μαραβέγιας ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού του και φέτος με δύο συναυλίες σε ρυθμό beach party μεταμορφώνοντας, με τα τραγούδια και τις μουσικές του, το γκαζόν σε άμμο και τα δέντρα σε αλμυρίκια και κέδρους.

Γεμάτος πάντα με την υπέροχη, θετική του ενέργεια και το μεγάλο του χαμόγελο, μοιράζεται μαζί μας όλα τα αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του ‒και όχι μόνο‒ και μας προσκαλεί και φέτος να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε σε ένα καλοκαιρινό πάρτι που θα μας μείνει αξέχαστο. Ένα μαγιουδάκι και μια ψάθα καλό είναι να υπάρχουν εύκαιρα σαν πας σε συναυλία Μαραβέγια στο Μέγαρο. Εισιτήρια εδώ.

Πάρτι στον Κήπο του Μεγάρου με τους BurgerProject

6 Ioυλίου

Μετά την περσινή τους επιτυχία, οι αγαπημένοι Burger Project επιστρέφουν στον πανέμορφο Κήπο του Μεγάρου, το Σάββατο 6 Ιουλίου,με ένα αξέχαστο πάρτι! Το συγκρότημα-φαινόμενο στην παιδική μουσική σκηνή υπόσχεται και φέτος να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με το κέφι του, μετατρέποντας το κοινό του σε μια μεγάλη παρέα!

Μαζί τους αυτή τη φορά στη σκηνή θα έχουν και εκλεκτούς φίλους: Ο Space Cowboy στο βιολί, ο Billy the Kid στο τρομπόνι και guest super star η φανταστική soul funk queen Idra Kayne και ο Ζαχαρό, σε μία εκρηκτική συναυλία για όλη την οικογένεια.

Ένα πάρτι για όλους που τα έχει όλα! Γνωστές επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια των Burger Project, απρόσμενα κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο, αυτοσχεδιασμούς, χιούμορ, διαδραστικά μουσικά παιχνίδια! Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Προβολή της όπερας Οθέλλος του Τζουζέππε Βέρντι

1 Ιουλίου

Με τη συναρπαστική ερμηνεία του Jonas Kaufmann [Γιόνας Κάουφμαν] στον απαιτητικό ρόλο του Οθέλλου συνεχίζονται, τον Ιούλιο, οι προβολές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο κορυφαίος γερμανός τενόρος ενσαρκώνει με συγκλονιστικό τρόπο τον τραγικό Μαυριτανό της Βενετίας στην όπερα Οθέλλος του Giuseppe Verdi [Τζουζέππε Βέρντι], η οποία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο σαιξπηρικό έργο.

Σε αυτή την έξοχη παραγωγή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, τον Jonas Kaufmann πλαισιώνει μια πλειάδα διακεκριμένων μονωδών: η Rachel Willis-Sørensen [Ρέιτσελ Γουίλλις-Σόρενσεν] (Δυσδαιμόνα), ο Ludovic Tézier [Λουντοβίκ Τεζιέ] (Ιάγος), οBekhzod Davronov [Μπεχζόντ Νταβρόνοφ] (Κάσσιος), η Szilvia Vörös [Σύλβια Βαιραίς] (Αιμιλία), ο Ted Black [Τεντ Μπλακ] (Ροδερίκος), οIlja Kazakov [Ίλια Καζακόφ] (Λουδοβίκος),ο Leonardo Neiva [Λεονάρντο Νέιβα] (Μοντάνος), ο Ferdinand Pfeiffer [Φέρντιναντ Πφάιφερ] (Κήρυκας) και η Katharina Billerhart [Καταρίνα Μπίλλερχαρτ] (Μπιάνκα).

Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ

Γιώργος Περρής

9 Ιουλίου

Ο πιο όμορφος κήπος της Αθήνας γίνεται αφετηρία για την καλοκαιρινή περιοδεία του Γιώργου Περρή που θα φέρει κάτι από τη μαγεία της μουσικής του σε κάθε πόλη της Ελλάδας που θα εμφανιστεί.
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο Γιώργος, με τον γνώριμο και ζεστό τρόπο που τον χαρακτηρίζει, ετοιμάζει για το κοινό του μια γιορτή χαράς και ετοιμάζεται να τραγουδήσει, να μοιραστεί και  να συγκινήσει με τη σπάνια φωνή του. Κι επειδή πρόκειται για συναυλία του Γιώργου Περρή, το χιούμορ, απαραίτητο συστατικό κάθε του εμφάνισης, γίνεται το αόρατο νήμα που ενώσει τις ιστορίες ανάμεσα στα τραγούδια του. Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

«Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι» με τον Στάθη Άννινο και guests

10 Ιουλίου

Ο Στάθης Άννινος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς του, συνοδεύει ζωντανά με τους Δημήτρη Κλωνή και Ραφαήλ Μελετέα το αριστουργηματικό Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι του Ρόμπερτ Βίνε.  Ο υπνωτιστής Δρ. Καλιγκάρι, ο υπνοβάτης Τσέζαρε, και μια σειρά μυστήριων νυχτερινών δολοφονιών «στοιχειώνουν» τον Κήπο του Μεγάρου μέσα από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, ποικίλες μουσικές προσμίξεις και τους ήχους πιάνου, τσέμπαλου, ντραμς, μπάσου, Fender Rhodes και αναλογικών synthesizers.

Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v