Wine bars για κρασάκια έξω

Aν ψάχνεις δροσερά wine bars για τις επόμενες οινικές δοκιμές σου, τότε πρέπει να έρθεις οπωσδήποτε μαζί μας γιατί σου έχουμε κρατήσει θέση στα καλύτερα της πόλης.

Wine bars για κρασάκια έξω

Όσο καλοκαιριάζει τόσο η ανάγκη μας για δροσερά κρασάκια σε αυλίτσες, κήπους και πεζοδρομάκια μεγαλώνει καθότι είμαστε wine lovers και το παραδεχόμεθα. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε κι αναζητούμε δροσερές εξορμήσεις στα πιο όμορφα wine bars της πόλης ώστε να μην στερηθούμε καλοκαιριάτικα τις αγαπημένες μας οινικές δοκιμές. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε μια λίστα να την πιείς κυριολεκτικά και μεταφορικά στο ποτήρι και σε περιμένουμε για να τσουγκρίσουμε παρέα.

Batu Spritz Βar

Mάρκου Μπότσαρη 21, Αιγάλεω, τηλ.:21 1001 7267

Από τις πολύ φρέσκιες αφίξεις στη Μάρκου Μπότσαρη το Batu καλεί τους wine lovers να spritz-άρουν μαζί του και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς, αφού τους δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις εξαιρετικά low alcohol και οινο- κοκτεϊλάκια που θα σε ενθουσιάσουν. Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης διαλεχτά κρασιά αλλά και ψαγμένα μπυράκια με σαφή έμφαση στις μικροζυθοποιείες ενώ αν πεινάσεις υπάρχουν και τα απαραίτητα τσιμπολογήματα για να φύγεις χορτασμένος από εκεί. Ο χώρος είναι εξαιρετικά διακοσμημένος κι όταν πιάνουν οι ζέστες μεταφερόμαστε στο εξωτερικό πεζοδρομάκι του Batu για να πιούμε στην υγειά σου δίχως αύριο. Τα κρασάκια σε ποτήρι ξεκινούν από 5€.

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ: 2160046388

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Terroirist Wine Bar (@terroirist_athens)

Αφού χειροκροτήσουμε όρθιοι για το όνομα θα περάσουμε στην πανέμορφη και πρόσφατα ανακαινισμένη χαλανδριώτικη μονοκατοικία κατευθυνόμενοι στην λιλιπούτεια αυλίτσα της γιατί εκεί είναι η φάση η καλοκαιρινή.

Στον κατάλογο του αγαπημένου wine bar των βορείων προαστίων θα βρεις περισσότερες από 80 ετικέτες, 40 εκ των οποίων διαθέσιμες και σε ποτήρι. Συνδυάζονται ωραιότατα με επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά ελληνικής και γαλλικής προέλευσης, αλλά και με ενδιαφέροντα πιάτα, όπως καπνιστή πέστροφα με ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και μελάνι σουπιάς και χταπόδι με αμπελόφυλλα και αγιολί από μαύρο σκόρδο. Τιμές από 5€ το ποτήρι.

Junior does Wine

Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, τηλ: 2107222883

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Junior (@juniordoeswine)

Το Junior does Wine δεν άργησε να γίνει ο νέος αγαπημένος οινο-εθισμός του αθηναϊκού κέντρου και πώς να γίνει διαφορετικά αφού το δικαιολογημένο hype του συνοδευόταν από έναν πολύ όμορφο χώρο και ψαγμένες επιλογές κρασιών (η κάβα του, περιλαμβάνει περί τις 60 ετικέτες σε φιάλη και 15 σε ποτήρι) που τιμούν τα ευλογημένα ελληνικά terroir; Στο μενού θα βρεις και τα απαραίτητα νόστιμα συνοδευτικά, όπως μπρουσκέτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, τα οποία θα απολαύσεις με το κρασί σου στα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€.

Faidon Delicatessen

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ: 215 51 09 975

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FAIDΩN'S Athens (@faidons_athens)

Aν ψάχνεις έναν τρισυπόστατο οινικό προορισμό (wine bar, κάβα και delicatessen) τότε ξεκάθαρα το Faidon Delicatessen στη Βούλα είναι για σένα, αφού αποθεώνει την ιστορία του ευρωπαϊκού κρασιού. Εκεί θα βρεις περισσότερες από 600 ετικέτες ενώ οι 20 από αυτές εναλλάσσονται καθημερινά ως προτάσεις ημέρας για να τις πιείς στο ποτήρι αν λαχταράς. Το καλοκαίρι η industrial αυλίτσα σφύζει από ζωή με τα ελεύθερα αυτοσχέδια σε σχήμα κρασοβάρελου τραπεζάκια να αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση κατά τους θερινούς μήνες. Το ποτήρι κρασί στα 4€.

Winest & Πέπερι

Μεσολογγίου 38, Νέα Ιωνία τηλ.: 21 1418 1279

Εδώ και τέσσερα χρόνια, απέναντι από το λατρεμένο all day γαστροφαγάδικο Πέπερι, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν ανοίξει τη δική τους κάβα, η οποία επιβάλλεται να μπει στα οινικά σου ραντάρ. Εκεί θα βρεις ετικέτες εκλεκτών μικρών ελληνικών οινοποιείων αλλά και μπουκάλια από την Χιλή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις Η.Π.Α., την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία μεταξύ άλλων σε εξαιρετικές τιμές. Αν μάλιστα θες να απολαύσεις τα κρασιά στον χώρο του Πέπερι, δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς αφού μπορείς να το κάνεις πληρώνοντας τη λιανική τιμή του μπουκαλιού συν ένα service fee (κόστος του σέρβις) της τάξεως των 12€ ανεξαρτήτως της τιμής του μπουκαλιού. Πολύ συχνά στα τραπεζάκια που απλώνονται στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου διοργανώνονται βραδιές οινογνωσίας και wine tasting events με οινοποιούς και σομελιέ από όλη τη χώρα. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€.

Wine is fine

Βύσσης 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2103230304

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by WINE IS FINE ! (@wineisfine.athens)

Το Wine is fine άνοιξε τις πύλες του στο Μοναστηράκι με στόχο να γίνει το νέο στέκι των locals αλλά και των ξένων επισκεπτών της περιοχής που λατρεύουν το κρασί. Εκεί θα βρεις περισσότερες από 80 ετικέτες από όλο τον κόσμο με τον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα να κερδά ποσοστιαία τους υπόλοιπους μέσα από εξεζητημένες προτάσεις. Όσο καλοκαιριάζει η δράση μεταφέρεται στα τραπεζάκια του πεζόδρομου και εμπλουτίζεται με ντελικάτα τσιμπολογήματα όπως χοιρινό πατέ, πατατοσαλάτα με ρέγκα, σκορδάτα μανιτάρια σοτέ και σπαγγέτι με αυτοτάραχο. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από τα 5€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v