Από 28.960 ευρώ η νέα BMW Σειρά 1

Το πεντάθυρο μοντέλο λανσάρεται με ανανεωμένο προφίλ και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων.

Από 28.960 ευρώ η νέα BMW Σειρά 1

Η νέα BMW Σειρά 1 ενισχύει το προφίλ της, με αναθεωρημένη σχεδίαση, αναβαθμισμένη γκάμα συστημάτων κίνησης και βελτιωμένη τεχνολογία πλαισίου.

Οι κινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt και μία διαδικασία παραγωγής βασισμένη στην κυκλική οικονομία βελτιστοποιούν τη βιωσιμότητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Ο προοδευτικός χαρακτήρας του αντικατοπτρίζεται επίσης στο επανασχεδιασμένο εσωτερικό, στην ευρεία γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, στο νέο BMW iDrive με QuickSelect και στις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το BMW Operating System 9.

Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 42 χιλ. φτάνοντας στα 4.361 χιλ., ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 χιλ. Το πλάτος του οχήματος είναι 1.800 χιλ., και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 χιλ. στα 1.459 χιλ.

Η ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού, δεν περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις (στάνταρ). Οι επιφάνειες και τα στοιχεία διακόσμου υψηλής ποιότητας, ο επανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display υπογραμμίζουν την premium ατμόσφαιρα του εσωτερικού.

Το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 10,25” και μια οθόνη ελέγχου 10,7”. Ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων στο cockpit έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη συνεπή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο κλιματισμός ελέγχεται επίσης ψηφιακά. Αποθηκευτικός χώρος 380 - 1.200 λίτρα.

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας και ο τετρακύλινδρος diesel συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, η οποία ενισχύει τόσο την αποδοτικότητα όσο και την άμεση παροχή ισχύος. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνεργάζονται στάνταρ με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Με μέγιστη ισχύ 170 ίππων, το σύστημα κίνησης προσφέρει επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,8΄΄. Η νέα BMW 120d αποδίδει ισχύ 163 ίππων και εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9΄΄.

Προσφέρει μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης ως μέρος του βασικού ή προαιρετικού εξοπλισμού της. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Exit Warning και Traffic Sign Recognition, καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

Εκτός από τα υψηλής ποιότητας συστήματα υποβοήθησης, η διευρυμένη γκάμα του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης αυτόματο κλιματισμό, σύστημα συναγερμού, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες και το BMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασισμένο στο cloud.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 28.960 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v