Τι γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μου;

Χρειάζεσαι καινούρια γυαλιά ηλίου, αλλά δεν έχεις ιδέα ποια θα σου πηγαίνουν; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Τι γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μου;

Σε ποιους ταιριάζουν οι πεταλούδες, και ποια σχήματα προσώπου κολακεύουν τα κλασικά γυαλιά του αεροπόρου; Μείνε κοντά μας, θα μάθεις πολλά.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν απαλές, καμπύλες γραμμές με σχεδόν ίσο πλάτος και μήκος. Συχνά χαρακτηρίζονται από πιο γεμάτα μάγουλα και απαλή γραμμή του σαγονιού.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Ορθογώνιος ή τετράγωνος σκελετός, γεωμετρικά σχήματα
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: Στρογγυλεμένοι σκελετοί, υπερμεγέθεις σκελετοί

«Για τα γοητευτικά στρογγυλά πρόσωπα εκεί έξω, το καλύτερο στοίχημά σας είναι ορθογώνια ή τετράγωνα πλαίσια. Γιατί; Επειδή φέρνουν μια αίσθηση ισορροπίας στα απαλά χαρακτηριστικά σας, προσθέτοντας γωνίες όπου υπάρχουν καμπύλες και επιμηκύνοντας το πρόσωπό σας για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα», εξηγεί η επαγγελματίας στυλίστρια Lana Ashby Rowder, ιδρύτρια της LookingGLASS.

Αντίθετα, οι στρογγυλοί σκελετοί δεν είναι ιδανικοί καθώς μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο στρογγυλό. Τα υπερμεγέθη γυαλιά μπορούν επίσης να κατακλύσουν τα απαλά χαρακτηριστικά σας, πράγμα που τα κάνει λιγότερο κολακευτικά από άλλα στυλ.

Τετράγωνο πρόσωπο

Τα τετράγωνα πρόσωπα χαρακτηρίζονται από έντονες γραμμές σαγονιού, και αντίστοιχο πλάτος σε μέτωπο και σαγόνι. Έχουν επίσης καθαρότερες γραμμές και πιο έντονες γωνίες σε σύγκριση με στρογγυλά ή οβάλ πρόσωπα.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Στρογγυλά και οβάλ σχήματα, και τα κλασικά aviators (γυαλιά του αεροπόρου)
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: Τετράγωνοι και ορθογώνιοι σκελετοί, μικροσκοπικοί σκελετοί

Ο γενικός εμπειρικός κανόνας όταν επιλέγετε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σας είναι η αντίθεση. Έτσι, για παράδειγμα, εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, τότε οι τετράγωνοι σκελετοί είναι κολακευτικοί, ενώ οι στρογγυλοί σκελετοί τείνουν να κολακεύουν τα τετράγωνα πρόσωπα, σημειώνει η Tracy Vontélle Green, συνιδρυτής της μάρκας γυαλιών Vontélle.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Ακριβώς όπως ένα οβάλ πρόσωπο, το ορθογώνιο έχει μεγαλύτερο μήκος απ’ ό,τι πλάτος. Ωστόσο, αυτό το σχήμα έχει ευθείες πλευρές και τετράγωνο, καλοσχηματισμένο σαγόνι.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Στρογγυλοί ή οβάλ σκελετοί, aviators, μεγαλύτεροι σκελετοί
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: τετράγωνοι ή ορθογώνιοι σκελετοί, μικροσκοπικοί σκελετοί

Τα ορθογώνια πρόσωπα αναδεικνύονται καλύτερα σε στυλ γυαλιών ηλίου με στρογγυλεμένες άκρες ή υπερβολικά σχήματα, όπως τα aviator, τα οποία μπορούν να προσδώσουν λίγη απαλότητα ενώ εξισορροπούν το πλάτος του προσώπου. Όσο για τα λιγότερο κολακευτικά στυλ, τα ορθογώνια ή τετράγωνα τείνουν να υπερτονίζουν τις άκαμπτες γραμμές του προσώπου ενώ τονίζουν επίσης το μήκος του προσώπου. Σημειώστε επίσης ότι οι υπερβολικά μικροί σκελετοί μπορούν να επιμηκύνουν περισσότερο το πρόσωπο, επομένως προτιμήστε μεγαλύτερα στυλ.

Οβάλ πρόσωπο

Απαλά και στρογγυλεμένα, αλλά επίσης μακρύτερα σε σχέση με το πλάτος τους, τα οβάλ πρόσωπα θεωρούνται από τα πιο ευέλικτα σχήματα προσώπου όταν πρόκειται για την επιλογή γυαλιών ηλίου.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Τετράγωνοι και ορθογώνιοι σκελετοί, γατίσια μάτια (τα λεγόμενα cat eyes sunglasses, όπως για παράδειγμα αυτά), στρογγυλοί σκελετοί
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: Υπερβολικά μεγάλοι ή υπερβολικά στενοί σκελετοί.

«Οι περισσότεροι σκελετοί φαίνονται τέλειοι για εσάς, αλλά οι καλύτερες επιλογές είναι τετράγωνα, ορθογώνια ή στρογγυλά σχήματα που έχουν πλάτος ίσο ή μεγαλύτερο από το πιο πλατύ σημείο του προσώπου σας. Αυτά τα σχήματα διατηρούν τη φυσική ισορροπία του προσώπου», λέει η Rowder. «Διαλέξτε το ζευγάρι σας σε μεσαίο μέγεθος. Συνήθως, τα υπερβολικά μεγάλα ή πολύ στενά πλαίσια θα εξουδετερώσουν τα αρμονικά χαρακτηριστικά σας».

Τριγωνικό πρόσωπο

Με πιο φαρδύ μέτωπο και στενό πηγούνι, το σχήμα του τριγωνικού προσώπου έχει μια διακριτική όψη ανεστραμμένου τριγώνου.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Ορθογώνια σχήματα, γατίσια μάτια, browline (αυτά που έχουν σκελετό πάνω, αλλά όχι κάτω και γύρω από τους φακούς των γυαλιών)
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: Ογκώδεις ή στρογγυλοί σκελετοί, πεταλούδες

Τα τριγωνικά σχήματα επωφελούνται από τη χρήση στυλ γυαλιών ηλίου που φέρνουν ισορροπία σε ένα πλατύτερο μέτωπο, λέει η Green. Η αγαπημένη της επιλογή για αυτό το σχήμα προσώπου είναι ένα ορθογώνιο πλαίσιο. Μερικές άλλες καλές επιλογές περιλαμβάνουν γυαλιά ηλίου cat eye και στυλ browline. Τα πλαίσια που δεν είναι τόσο κολακευτικά περιλαμβάνουν σχήματα πεταλούδας, αυτά με ογκώδη σκελετό και κυκλικά ή στρογγυλά στυλ.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Τα άτομα με σχήμα προσώπου ρομβοειδές έχουν ψηλά και φαρδιά ζυγωματικά σε συνδυασμό με πιο στενό πηγούνι και μέτωπο, που δημιουργούν αυτή την κλασική διαμαντένια εμφάνιση.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Γατίσια μάτια, χωρίς πλαίσιο, aviators
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: στενοί σκελετοί, γεωμετρικοί σκελετοί, διακοσμημένα στυλ

Η αγαπημένη επιλογή της Green για σχήματα προσώπου με διαμάντια είναι το μάτι της γάτας, το οποίο προσφέρει ωραία αντίθεση με το γωνιακό σας σχήμα χωρίς να σας επιβαρύνει. Τα γυαλιά ηλίου με οβάλ ή σκελετό χωρίς πλαίσιο μπορούν επίσης να συμπληρώσουν τα ζυγωματικά σας και να απαλύνουν τις έντονες γωνίες. Αντίθετα, οι υπερβολικά στενοί σκελετοί μπορούν ενδεχομένως να υπερβάλουν τα ζυγωματικά σας και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός ευρύτερου μετώπου. Τα γυαλιά ηλίου με πολλές βαριές λεπτομέρειες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν άνισο αποτέλεσμα.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς μοιάζουν πολύ με τα τριγωνικά, με το φαρδύ τους μέτωπο και το στενό σαγόνι. Ωστόσο, σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς το πηγούνι είναι πιο μυτερό και συχνά υπάρχει μια έντονη καμπύλη στη γραμμή των μαλλιών.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου: Μάτια γάτας, wayfarer (για παράδειγμα αυτά), γωνιακά σχήματα
Τα χειρότερα γυαλιά ηλίου: Διακοσμημένος σκελετός, χοντρός ή βαρύς σκελετός

«Με το πιο φαρδύ μέτωπό σας και το στενότερο πηγούνι σας, τα cat-eye γυαλιά ηλίου είναι η αδελφή ψυχή σας. Μιμούνται τις φυσικές καμπύλες του προσώπου σας, προσθέτοντας ισορροπία και τραβώντας την προσοχή στα μάτια», λέει η Ρόουντερ. «Τα Wayfarers είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή, προσφέροντας κλασική εμφάνιση που δεν είναι πολύ βαριά στην κορυφή».

Η ίδια προτείνει να αποφύγετε οτιδήποτε πολύ διακοσμημένο ή βαρύ στο πάνω μέρος των πλαισίων, καθώς αυτό μπορεί να αποβάλει τη φυσική ισορροπία των χαρακτηριστικών σας και να κάνει το μέτωπό σας να φαίνεται πιο φαρδύ.

Με πληροφορίες από Real Simple 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v