Τιμή πρόκληση για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30

Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βγαίνει κερδισμένο από τα νέα οικονομικά κίνητρα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Τιμή πρόκληση για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30

Σε νέες, ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πωλούνται πολλά μικρά και μικρομεσαία αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω της κρατικής επιδότησης ύψους 9.000 ευρώ που καθορίζει το νέο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ΄ Κύκλος».

Μάλιστα για να αναπτυχθεί πιο γρήγορα η αγορά των EV, τα νέα οικονομικά κίνητρα ισχύουν από την 1 Μαΐου 2024.

Η αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 κατέλαβε μόλις το 4,1% της συνολικής πίτας των πωλήσεων. Πουλήθηκαν μόνο 2.589 καινούργια αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Πέρσι την ίδια περίοδο οι πωλήσεις ανήλθαν στις 2.575 μονάδες.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ενισχύει την προσπάθεια εξηλεκτρισμού του στόλου των οχημάτων. Η επιδότηση αφορά την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, τρικύκλων και ποδηλάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Προϋπολογισμός 33 εκατ. ευρώ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ανακοίνωσαν τα εξής στοιχεία:

- Η δράση έχει προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, ενώ η ημερομηνία επιλέξιμης δαπάνης ξεκινά από την 1η Μαΐου 2024 και η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2025.

- Η εισαγωγή αυξημένης ανώτατης επιδότησης για φυσικά πρόσωπα, από 8.000 ευρώ, που ήταν ο προηγούμενος Κύκλος, στις 9.000 ευρώ. Αυτή η επιδότηση, εάν συνδυαστεί και με την αύξηση της επιστροφής για απόσυρση παλαιού οχήματος αν αυτό έχει ταξινομηθεί πριν το 2010, από τα 1.000 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος κύκλος, στις 2.000 ευρώ, αθροίζει στις 11.000 ευρώ.

- Ο πολίτης μπορεί να λάβει επιδότηση, για το 30% της λιανικής τιμής προ φόρων του οχήματος και μέχρι ύψους 9.000 ευρώ – από 8.000 ευρώ που ήταν στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β΄ Κύκλος» – για να αποκτήσει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

- Η επιδότηση προσαυξάνεται για εκείνους για άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνους, καθώς και οι νέους, έως 29 ετών. Στους ΑμεΑ, το ύψος της επιπλέον επιδότησης, φτάνει τα 1.000 ευρώ. Στους νέους, με ηλικία έως 29 ετών επίσης υπάρχει επιπλέον επιδότηση, 1.000 ευρώ. Για πολύτεκνες οικογένειες η επιδότηση ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο από το τρίτο και πάνω και μπορεί να φτάσει τα 4.000 ευρώ επιπλέον, συνολικά.

- Επιδοτείται και η τοποθέτηση φορτιστή με 500 ευρώ.

- Για τα νομικά πρόσωπα, μειώνεται το ύψος της επιδότησης κατά 2.000 ευρώ, ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο ποσοστό της αυξημένης ζήτησης.

- Το ύψος της επιδότησης για ηλεκτρικά ποδήλατα παραμένει ίδιο με αυτό του Β’ Κύκλου (40% της λιανικής τιμής προ φόρων και έως 800 ευρώ).

Από 26.570 ευρώ το Volvo EX30

Κερδισμένο από τα νέα οικονομικά κίνητρα είναι και το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30. Το μικρότερο μοντέλο της πολυτελούς σουηδικής μάρκας, με το όφελος των 9.000 ευρώ και του οφέλους 2.000 ευρώ από την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου, πλέον κοστίζει 26.570 ευρώ στη βασική του έκδοση.

Επίσης, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα καθορίζει την μηνιαία δόση στα 249 ευρώ.

Πρωτόγνωρο επίπεδο τεχνολογίας

Ο συνδυασμός αυξημένης επιδότησης και άμεσης εκταμίευσης που παρέχει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με την ιδιαίτερα ελκυστική τιμή του νέου μικρού SUV της Volvo δίνει σε ένα ευρύτερο κοινό τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τις επιλογές του και να περάσει σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο τεχνολογίας και βιώσιμης, ηλεκτρικής κινητικότητας.

Επιπλέον, χάρη στα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα της Volvo Car Financial Services, περισσότεροι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από τις κορυφαίες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση και την ασφάλεια, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα και την οδήγησή τους.

Ενδεικτικά, με το νέο πρόγραμμα Volvo Advantage Plus, για την έκδοση Single Motor Core η μηνιαία δόση διαμορφώνεται σε 249 ευρω. Το παράδειγμα αφορά προτεινόμενη λιανική τιμή (προ επιδότησης) 37.570 ευρώ, με προκαταβολή 15.493 ευρώ, επιτόκιο 4,9%, διάρκεια 48 μήνες και τελευταία δόση 15.405 ευρώ.

Φυσικά, ο αγοραστής μπορεί να επωφεληθεί ταυτόχρονα και από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ΄ Κύκλος» και από τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Στο παραπάνω παράδειγμα, η άμεση εκταμίευση των 11.000 ευρώ πρακτικά απομειώνει ισόποσα την προκαταβολή στο ισοδύναμο των 4.493 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το Volvo που μόλις έβαλε πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μικρών premium SUV, γίνεται πλέον προσβάσιμο και σε αγοραστές μικρότερων κατηγοριών.

Μινιμαλιστική αισθητική

Το Volvo EX30 έχει δυναμική εμφάνιση που απηχεί την τελευταία λέξη του σκανδιναβικού design, έξυπνο και πρακτικό εσωτερικό με κορυφαία ποιότητα και μινιμαλιστική αισθητική, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά. Ως γνήσιο Volvo, αναβαθμίζει περαιτέρω την ασφάλεια με πρωτοποριακά συστήματα προστασίας, ενώ παρέχεται με πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών που περιλαμβάνει ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google.

Το premium μικρό SUV διατίθεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης και προσφέρει μεγάλη αυτονομία, έως 476 χλμ., και σύντομους χρόνους φόρτισης (26 λεπτά από 10 έως 80% σε ταχυφορτιστή).

Στη τιμή του συμπεριλαμβάνονται πλήρης στάνταρ εξοπλισμός, εγγύηση 5 ετών και δωρεάν συντήρηση 3 ετών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v