Η VW θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η VW στοχεύει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η VW θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η Volkswagen, της οποίας η προσπάθεια να αναπτύξει μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου στερεάς κατάστασης με την αμερικανική startup QuantumScape έχει καθυστερήσει, διεξάγει συνομιλίες με τη γαλλική Blue Solutions για την συγκεκριμένη τεχνολογία, αναφέρει το Reuters.

Η Blue Solutions, η οποία είναι μονάδα του γαλλικού ομίλου Bollore, παράγει ήδη μπαταρίες στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά λεωφορεία Daimler. Η VW και η Blue Solutions είναι πιθανό να καταλήξουν σε κοινή αναπτυξιακή συμφωνία τους επόμενους μήνες για την προσαρμογή της τεχνολογίας για αυτοκίνητα.

Η κίνηση της VW να διευρύνει τις επιλογές της στον τομέα των μπαταριών είναι απαραίτητη για την ευρύτερη ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Η τεχνολογία των μπαταριών στερεάς κατάστασης εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία και μικρότερο χρόνο φόρτισης αλλά προς το παρόν αυτές οι μπαταρίες είναι ακριβότερες από τις μπαταρίες λιθίου.

Πάντως, η VW είναι από τους υποστηρικτές των μπαταριών στερεάς κατάστασης καθώς θεωρεί ότι είναι ένα βασικό βήμα στην εξέλιξη των μπαταριών των EV. Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης υπόσχονται μεγαλύτερες αποστάσεις οδήγησης και μικρότερους χρόνους φόρτισης από τα παραδοσιακά πακέτα ιόντων λιθίου.

Ένας εκπρόσωπος της Blue Solutions επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια μπαταρία για επιβατικά αυτοκίνητα και είπε ότι είχε υπογράψει συμφωνίες ανάπτυξης με την BMW και μια άλλη εταιρεία, ενώ ακόμη τόνισε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με μια τρίτη, αλλά αρνήθηκε να προσδιορίσει τις υπόλοιπες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία παρήγαγε το πλήρως ηλεκτρικό BlueCar, ένα χάτσμπακ με αμάξωμα από ανοξείδωτο χάλυβα που σχεδιάστηκε από την Pininfarina και χρησιμοποιήθηκε στο AutoLib, ένα πρώιμο πρόγραμμα κοινής χρήσης αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Η Blue Solutions έχει εγκαταστήσει τις μπαταρίες σε ηλεκτρικά λεωφορεία και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με τον γίγαντα ηλεκτρονικών ειδών της Ταϊβάν, Foxconn για την ανάπτυξη των μπαταριών στερεάς κατάστασης τέταρτης γενιάς για χρήση σε δίτροχα.

Την ίδια στιγμή η VW, η Toyota, η BMW και άλλες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες συναγωνίζονται να λύσουν τα προβλήματα των μπαταριών στερεάς κατάστασης, οι οποίες παραμένουν τεχνικά στάσιμες παρά τις έρευνες εδώ και δεκαετίες.

Η Blue Solutions, από την πλευρά της, προσπαθεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης των τεσσάρων ωρών που απαιτείται από τις τρέχουσες μπαταρίες της, κάτι που ωστόσο είναι εφικτό αυτή τη στιγμή για λεωφορεία που σταθμεύουν τη νύχτα σε σταθμούς και εγκαταστάσεις συντήρησης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v