Ανάμνηση η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης δεν θα διεξαχθεί το 2025, λόγω «αβεβαιοτήτων που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία».

Ανάμνηση η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι νέες εξελίξεις στον κλάδο του αυτοκινήτου και η επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας είναι οι σημαντικότερες αίτιες για την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2025.
Οι διοργανωτές της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1905, ανέφεραν «αβεβαιότητες που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία» και τη «διαβρωμένη ελκυστικότητα» των ευρωπαϊκών εκθέσεων αυτοκινήτων.

Αβεβαιότητες

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης δεν θα διεξαχθεί το 2025, δήλωσε η οργανωτική επιτροπή, επικαλούμενη «αβεβαιότητες που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και τη διαβρωμένη ελκυστικότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών εκθέσεων».

Η έκθεση, η οποία χρονολογείται από το 1905, επέστρεψε φέτος από μια τετραετή απουσία λόγω του COVID-19, αλλά την παρακολούθησαν μόνο η Renault Group, η Lucid και αρκετές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το μέλλον της εκδήλωσης τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά από μια καθυστερημένη απόφαση, λίγες μέρες πριν από την διοργάνωση του 2020, από τις ελβετικές αρχές να ακυρώσουν την παράσταση για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, αναφέρει το Automotive News Europe.

Ουδέτερο έδαφος

Τα προηγούμενα χρόνια, η έκθεση της Γενεύης είχε προσελκύσει περισσότερους από 500.000 επισκέπτες και θεωρήθηκε ως ουδέτερο έδαφος για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες εν μέσω των άλλων μεγάλων εκθέσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η οργανωτική επιτροπή είπε ότι θα συνεχίσει να σχεδιάζει μια έκθεση αυτοκινήτου στο Κατάρ τον Νοέμβριο του 2025, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο κοινό εκτός Ευρώπης. Η εκδήλωση της Μέσης Ανατολής πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2023 με τίτλο: Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ.

«Είναι ικανοποιητικό να συνειδητοποιούμε ότι οι εκθέσεις αυτοκινήτου συνεχίζουν να προσελκύουν μάρκες σε διάφορα μέρη του κόσμου και ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει ενισχύσει την απήχησή της στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης Sandro Mesquita σε δήλωση.

Αλλά μια ελβετική παράσταση σίγουρα δεν θα αναβιώσει, είπε η οργανωτική επιτροπή.

«Η έλλειψη ενδιαφέροντος που δείχνουν οι κατασκευαστές για το Σαλόνι της Γενεύης σε ένα δύσκολο βιομηχανικό πλαίσιο, ο ανταγωνισμός από τις εκθέσεις του Παρισιού και του Μονάχου που ευνοούνται από την εγχώρια βιομηχανία τους, και τα επίπεδα επενδύσεων που απαιτούνται για τη διατήρηση μιας τέτοιας έκθεσης, ηχούν το τελευταίο χτύπημα για μια μελλοντική έκδοση», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Alexandre de Senarclens, πρόεδρος του ιδρύματος που διοργάνωσε την εκπομπή της Γενεύης.

Το ίδρυμα θα διαλυθεί επίσης, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αποτυχία το 2024

Οι διοργανωτές προσπάθησαν να μειώσουν το κόστος για την εκδήλωση του 2024 σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά στο τέλος εμφανίστηκαν μόνο εννέα μάρκες: Renault, Dacia, BYD και οι υπομάρκες της Denza και Yangweng, Lucid, MG και η νέα μάρκα SAIC IM, μαζί με Ιταλικός οίκος σχεδιασμού Pininfarina.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v