Ο Άντρας με τα όλα του δίνει το άλλοθι της καλής τηλεόρασης στο Netflix

Ο νέος αγαπημένος τηλεοπτικός εθισμός μας είναι ένας Jeff Daniels με τα όλα του κι η φάση είναι ξεκάθαρα binge-watching.

Ο Άντρας με τα όλα του δίνει το άλλοθι της καλής τηλεόρασης στο Netflix

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Netflix έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα κακών σχολίων για τις επιλογές των ταινιών και των σειρών του προγράμματός του που γέρνουν συχνά υπέρ της ποσότητας έναντι της ποιότητας. Η streaming πλατφόρμα της καρδιάς μας έχει βρεθεί δικαιολογημένα σε αυτή τη θέση αρκετές φορές, όμως κάθε τόσο αντεπιτίθεται παρουσιάζοντας σειρές που θα σου ξυπνήσουν binge-watching αισθήματα και θα γίνουν το επόμενο κόλλημά σου. Μια από αυτές είναι σίγουρα και το «Ο Άντρας με τα όλα του» που φέρει τη δημιουργική υπογραφή του David E. Kelley.

Ο σύζυγος της Michelle Pfeiffer έχει βαριά προϋπηρεσία στην αμερικανική τηλεόραση αφού βρισκόταν πίσω από το σενάριο και την παραγωγή σε σειρές που αγαπήθηκαν όσο λίγες όπως το The Practice (1997-2004), Boston Legal (2004-2008) αλλά και το τελευταίο του συγκλονιστικό τηλεοπτικό πόνημα, Big Little Lies  μια υπέροχη δραματική σειρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Liane Moriarty, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε πολλά βραβεία.

Η σειρά βασίζεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που μας χάρισε η αμερικανική λογοτεχνία τον 20ο αιώνα επιβεβαιώνοντας τη θέση του Tom Wolfe ως ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της γενιάς του.

Ποιο είναι το στόρι της σειράς;

Το "A Man in Full" διαδραματίζεται κυρίως στην Ατλάντα της Τζόρτζια και ακολουθεί τις ζωές διάφορων χαρακτήρων, των οποίων οι μοίρες συνδέονται μέσα από κοινωνικές, οικονομικές και φυλετικές εντάσεις. Κεντρική φιγούρα είναι ο Charlie Croker, ένας πλούσιος και ισχυρός κτηματομεσίτης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την απειλή της χρεοκοπίας και πλάι του διασταυρώνονται οι ζωές πολλών κι ενδιαφερόντων χαρακτήρων που ξετυλίγουν τον κοινωνικό χάρτη των Η.Π.Α.

Ο Jeff Daniels επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είναι ένας από τους πλέον αδικημένους ηθοποιούς της γενιάς του, δίνοντας και πάλι ρεσιτάλ, βγάζοντας από πάνω τη στάμπα του «Πανηλίθιου» που τον συνοδεύει από όταν πρωταγωνίστησε στην επική κάφρικη κωμωδία στο πλάι του Jim Carrey. Στον Άντρα με τα όλα του ερμηνεύει με σθένος και περίσσια υποκριτική δεινότητα τον ρόλο του Croker δίνοντας στον χαρακτήρα του μια love it or hate it προέκταση που σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα, αφού αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Daniels.

H πιο-γοητευτική-πεθαίνεις Diane Lane και η Lucy Liu δίνουν ένα ξεχωριστό γυναικείο χρώμα σε μια «αντρική» σειρά βγάζοντας εις πέρας τα απαιτούμενα των ρόλων τους, γύρω από τους οποίους ξεδιπλώνεται μια δαιδαλώδης ιστορία με προδοσίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, ανατροπές και μια σκληρή κι άκρως ερωτεύσιμη γλώσσα που δεν ξεχνά –καλώς αν μας ρωτάς- τις λογοτεχνικές της αναφορές.

Η σειρά έχει έναν Succession αέρα που μας αρέσει ιδιαίτερα κι ακολουθεί το μοτίβο της καλής αμερικανικής τηλεόρασης που έχει κυριαρχήσει στις προτιμήσεις των θεατών, γέρνοντας την πλάστιγγα του ενδιαφέροντος υπέρ αυτής, έναντι του κινηματογράφου τα τελευταία 20 χρόνια. Μιλάμε για μια ξεκάθαρη περίπτωση grower τηλεοπτικού εθισμού (που γίνεται όλο και καλύτερο επεισόδιο, με το επεισόδιο) που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου, χάρη στη διορατικότητά του σεναρίου, το διαρκές κλείσιμο του ματιού στον θεατή και τις σκηνοθετικές του αρετές. Ο Daniels κουβαλά τη σειρά στις πλάτες του σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο για εκείνον που ξεχωρίζει. πέραν των προαναφερθέντων, και για το δηλητηριώδες χιούμορ του, αλλά και για τις εξαιρετικά κλιμακούμενες εκρήξεις του Croker. Ολοκληρώνοντας την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σειράς, σίγουρα θα υποκλιθείς στον David E Kelley που κατάφερε να φτιάξει μια σειρά που δεν θα λείψει από τη λίστα μας με τις καλύτερες του 2024.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v