Νέο Cupra Tavascan: Ηλεκτρική επανάσταση

Το ολοκαίνουργιο Tavascan είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας, με ελκυστική εμφάνιση και δυνατές επιδόσεις.

Νέο Cupra Tavascan: Ηλεκτρική επανάσταση

Η Cupra ενισχύει την θέση της στην ηλεκτροκίνηση με το ολοκαίνουργιο μοντέλο Tavascan. Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupe που συνδυάζει την ελκυστική εμφάνιση με την άμεση απόκριση και τις επιδόσεις.

Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μετά το Born. Σηματοδοτεί το έναυσμα για μια νέα εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα. H εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζει για τις αθλητικές και σπορ αναλογίες της. Από μπροστά, τα φώτα matrix LED με την χαρακτηριστική υπογραφή των τριών τριγώνων είναι άμεσα αναγνωρίσιμα. Το εσωτερικό είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα χάρη στη χαρακτηριστική κεντρική γέφυρα μαζί με τους λεπτούς αεραγωγούς.

Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετική ισχύ: 210kW (286 ίπποι) και 250kW (340 ίπποι). Η ισχυρότερη έκδοση διαθέτει τετρακίνηση με δύο ηλεκτροκινητήρες, εξασφαλίζοντας επιδόσεις με μέγιστη πρόσφυση. Το CUPRA Tavascan έχει επίσης τη δυνατότητα να εξασφαλίσει αυτονομία έως 568 χλμ. (για την έκδοση 210kW) χάρη σε μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 77kWh.

Ως ένα SUV με προσανατολισμό στο συναίσθημα και την οδήγηση, διαθέτει τεχνολογία δυναμικού πλαισίου DCC Sport, σπορ ανάρτηση και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού. Αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και η προσθήκη ελαστικών υψηλών επιδόσεων τοποθετημένων σε ζάντες αλουμινίου έως και 21”, προσφέρουν μια μοναδική σπορ οδηγική εμπειρία.

Η ψηφιοποίηση βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας. Το 100% ηλεκτρικό SUV coupe ενσωματώνει ένα στάνταρ σύστημα infotainment 15” - το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής σε μοντέλο CUPRA - το οποίο μπορεί να παραμετροποιηθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό και ενσωματώνει μια πρόσφατα σχεδιασμένη και εξελιγμένη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI), με ένα slider με ρετρό φωτισμό.

Ενσωματώνει επίσης για πρώτη φορά ένα σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στον τομέα του ήχου εταιρεία Sennheiser Mobility. Το σύστημα αποδίδει τον καθαρό ήχο που φέρει την υπογραφή της Sennheiser και εμπιστεύονται οι μουσικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η ασφάλεια και η άνεση βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Η νέα έκδοση του Connected Travel Assist βελτιώνει την απόδοση του συστήματος μέσω των δεδομένων που λαμβάνει από το Cloud - ειδικά σε δρόμους με κακή σήμανση. Διατίθεται επίσης λειτουργία αυτοματοποιημένης αλλαγής λωρίδας, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους. Το CUPRA Tavascan περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λειτουργίες στάθμευσης, όπως της απομακρυσμένης υποβοήθησης στάθμευσης (RPA).

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη, το Cupra Tavascan κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Anhui του Volkswagen Group στην Κίνα, το οποίο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κόμβο καινοτομίας για την ηλεκτροκίνηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v