Το ολοκαίνουργιο Citroen C3 φροντίζει το μυαλό και το σώμα κάθε επιβάτη

Το νέο C3 που παρουσιάστηκε στη Βιέννη είναι κατασκευασμένο με σκοπό να διευκολύνει με κάθε τρόπο τη μετακίνηση των επιβατών του.

Το ολοκαίνουργιο Citroen C3 φροντίζει το μυαλό και το σώμα κάθε επιβάτη

Αποστολή στην Αυστρία

Η Citroen έχει εφεύρει μερικά από τα πλέον αξιόλογα και χρήσιμα συστήματα ασφάλειας. Η γαλλική μάρκα στο ολοκαίνουργιο C3, αξιοποίησε την τελευταία γενιά των συστημάτων ασφαλείας. Κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου supermini στη Βιέννη δόθηκε έμφαση και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.    

Το ολοκληρωμένο πακέτο του ολοκαίνουργιου C3 με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού έχει σχεδιαστεί για να φροντίζει το μυαλό και το σώμα κάθε επιβάτη, κυρίως του οδηγού, και περιλαμβάνει:

- Το Active Safety Brake είναι ένα σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί από 5 έως 135 χλμ./ώρα, μέρα και νύχτα, για να βοηθήσει στη μείωση των τραυματισμών στους επιβάτες του οχήματος καθώς και στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

- Το Active Lane Departure Warning System βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τη σωστή θέση μεταξύ των σημάνσεων της λωρίδας δρόμου είτε διορθώνοντας απαλά το τιμόνι καθώς το αυτοκίνητο βγαίνει από τη λωρίδα του είτε ειδοποιώντας τον οδηγό να παρασύρεται με χαμηλότερες ταχύτητες. Λειτουργεί μεταξύ 60 και 180 χλμ./ώρα και απενεργοποιείται όταν χρησιμοποιούνται φλας.

- Το Driver Attention Alert ενημερώνει τον οδηγό εάν η τροχιά του οχήματος είναι ακατάλληλη εντός της λωρίδας του. Αυτή η ειδοποίηση δύο βημάτων ανιχνεύει πρώτα την ταλάντευση του οχήματος και ειδοποιεί τον οδηγό με έναν ήχο και μήνυμα: «οδηγήστε προσεκτικά», και μετά εκπέμπει μια πρόσθετη ειδοποίηση και μήνυμα που συμβουλεύει «επικίνδυνη οδήγηση» μόλις εντοπιστούν τέσσερις ταλαντεύσεις. 

- Το Coffee Break Alert συμβουλεύει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα μετά από 2 ώρες συνεχούς οδήγησης με ταχύτητα άνω των 65 χλμ./ώρα και επαναλαμβάνεται κάθε ώρα μετά από αυτό, εάν δεν γίνει διάλειμμα.

- Το Speed ​​Limit Recognition διαβάζει τα σήματα ορίου ταχύτητας και τα εμφανίζει στην οθόνη Head Up Display για να ενημερώσει τον οδηγό. Αυτό το έξυπνο σύστημα αξιοποιεί τα δεδομένα ορίου ταχύτητας που φυλάσσονται στο σύστημα πλοήγησης και μπορεί επίσης να διαβάσει προσωρινές πινακίδες ορίου ταχύτητας. Το Cruise Control με Speed ​​Limiter επιτρέπει στον οδηγό να περιορίσει τη μέγιστη ταχύτητά του για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση.

- Το ηλεκτρικό χειρόφρενο (EPB) εφαρμόζεται αυτόματα όταν ο κινητήρας σταματάει και απελευθερώνεται αυτόματα όταν πατηθεί το γκάζι. Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί το EPB χειροκίνητα μέσω ενός μοχλού ελέγχου στην κεντρική κονσόλα. Επιπλέον, το Hill Start Assist κρατά το όχημα για αρκετά δευτερόλεπτα σε κλίσεις μεγαλύτερες από 3% για να βοηθήσει τον οδηγό να αποτρέψει την ανεπιθύμητη κίνηση.

- Οι έξυπνοι προβολείς δέσμης χρησιμοποιούν την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ των φώτων διασταύρωσης και της μεγάλης σκάλας όταν ανιχνεύονται και περνούν με ασφάλεια επερχόμενα οχήματα.

- Οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης προειδοποιούν ηχητικά τον οδηγό για την εγγύτητα των εμποδίων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών κατά τη διάρκεια των ελιγμών οπισθοπορείας. Μια κάμερα ενεργοποιείται όταν η όπισθεν είναι ενεργοποιημένη για να παρέχει θέα πίσω από το όχημα και να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανά εμπόδια μέσω της έγχρωμης οθόνης 10,25 ιντσών (όπου υπάρχει).

Άμεση σύνδεση

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα σχετικά συμπαγές αυτοκίνητο, το C3 δίνει τεράστια σημασία στις συνδεδεμένες επιλογές infotainment, οι οποίες εστιάζονται στην ευκολία χρήσης από τους επιβάτες και στη γρήγορη πρόσβαση σε έξυπνες, χρήσιμες λειτουργίες που χρειάζονται όσοι το χρησιμοποιούν για να ταξιδεύουν εύκολα και να ζουν συνδεδεμένα. 

Τα χειριστήρια του τιμονιού και το κουμπί «Home» σε όλες τις εκδόσεις εξασφαλίζουν μια εμπειρία χωρίς άγχος για τον οδηγό όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Διατίθενται δύο επίπεδα συστήματος infotainment:

- Το My Citroen Play With Smartophone Station είναι στάνταρ στις εκδόσεις You και διαθέτει μια ενσωματωμένη βάση smartphone που επιτρέπει στους οδηγούς να προσαρτούν τη συσκευή τους και να εκκινούν αυτόματα μια αποκλειστική νέα εφαρμογή χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για πρόσβαση σε συντομεύσεις για υπηρεσίες τηλεφώνου, ραδιοφώνου, πλοήγησης και εφαρμογής μουσικής. Τα χειριστήρια του τιμονιού του ë-C3 διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και το κουμπί «Αρχική σελίδα» διευκολύνει την πλοήγηση πίσω στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Η μονάδα My Citroen Drive With 10" Touchscreen είναι στάνταρ στην έκδοση Max. Η κεντρική, εργονομικά σχεδιασμένη έγχρωμη οθόνη 10,25 ιντσών χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική widget εμπνευσμένη από smartphone για να παρέχει πρόσβαση μέσω εικονικών συντομεύσεων σε λειτουργίες πλοήγησης πλήκτρων, τηλέφωνο, ραδιόφωνο, εφαρμογές και πολυμέσων. Ασύρματο Η δυνατότητα WiFi επιτρέπει τον κατοπτρισμό smartphone και τη συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν σε ένα ή και στα δύο επίπεδα συνδρομών Συνδεδεμένων Υπηρεσιών για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το σύστημά τους μέσω του λογαριασμού τους MyCitroen ενώ χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ή την εφαρμογή MyCitroen.

Το «Connect One» προσφέρει άμεση πρόσβαση σε e-Call και Citroen Assistance, υπηρεσίες τηλεσυντήρησης και ψηφιακό φυλλάδιο.

Για μια μικρή μηνιαία χρέωση μετά από δοκιμή ενός έτους, το «Connect Plus» προσφέρει πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τη βέλτιστη διαδρομή για ταξίδια, καθώς οι εναλλακτικές λύσεις υπολογίζονται και προτείνονται με βάση τις αναμενόμενες ροές κυκλοφορίας και τις συνεχιζόμενες μποτιλιαρίσματα ή κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι δύο εκδόσεις του νέου C3 και τα αντίστοιχα στάνταρ επίπεδα συστήματος infotainment (My Citroen Play με Smartphone Station, My Citroën Drive με οθόνη αφής 10") είναι αμφότερα συμβατά με την εφαρμογή Citroen e-Routes.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v