Tips για μια λαμπερή επιδερμίδα

Αν ψάχνεις τις κατάλληλες χρήσιμες συμβουλές ώστε η επιδερμίδα σου να είναι πιο λαμπερή, τότε για πέρνα μέσα που έχουμε κάτι να σου πούμε.

Tips για μια λαμπερή επιδερμίδα

Η λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι μόνο ένα σημάδι ομορφιάς, αλλά και υγείας. Η υγεία του δέρματος αποτελεί ένδειξη της συνολικής ευεξίας του οργανισμού μας, και μια λαμπερή επιδερμίδα δείχνει ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας σωστά. Αν τώρα κι εσύ λαχταράς να αποκτήσεις μια υπέροχη επιδερμίδα που θα ζήλευαν ακόμη και στα εξώφυλλα περιοδικών μόδας και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, τότε είμαστε οι άνθρωποί σου. Βλέπεις, συγκεντρώσαμε μπόλικες χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς, που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η επιδερμίδα σου και σου τις παρουσιάζουμε.

Καθαρισμός και Ενυδάτωση

Καθάριζε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ για να απομακρύνεις ρύπους και μακιγιάζ. Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποίησε μια καλή ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν τώρα θες να προσφέρεις μία έξτρα δόση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα σου, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα serum προσώπου που περιέχει υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη Ε. Με τη βοήθεια αυτών των ενεργών συστατικών η επιδερμίδα σου θα φαίνεται πιο φρέσκια και αναζωογονημένη.

Η σωστή διατροφή κάνει τη διαφορά

Πρόσθεσε χρήσιμες αντιοξειδωτικές πινελιές στη διατροφή σου. Τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν  αναμφισβήτητα στη διατήρηση και ανάκτηση της λαμπερής επιδερμίδας. Τώρα το καλοκαίρι, τα προσλαμβάνεις πολύ εύκολα κι από το πιάτο σου. Τη διάσημη ρασβερατρόλη, που περιέχεται εν αφθονία στα κόκκινα σταφύλια και το  κρασί. Το λυκοπένιο, που αποκαλείται «αντηλιακό της φύσης» συστατικό της ντομάτας και του καρπουζιού. Την βήτα-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α) από τα καρότα. Την… πολυπόθητη βιταμίνη C, από τα  βλίτα, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα φασολάκια, τα εσπεριδοειδή κ.α.

Αντίο βαρύ make-up

Απόφυγε  το βαρύ make-up ακόμα και τις βραδινές ώρες. Το χρυσό χρώμα που αφήνει ο ήλιος στην επιδερμίδα την κάνει να φαίνεται λαμπερή και γεμάτη υγεία. Λίγες πινελιές, με λίγη μάσκαρα, ένα  lipstick ή lipgloss, και πιθανόν ένα concealer, αρκούν να αναδείξουν και να τονίσουν τα δυνατά σου σημεία.

Προστασία από τον ήλιο

Χρησιμοποίησε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 (δείκτη προστασίας 30) κάθε μέρα, ακόμα και τον χειμώνα. Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητη για την πρόληψη πρόωρης γήρανσης και δερματικών προβλημάτων. Εξίσου χρήσιμη θα αποδειχθεί και μία ενυδατική προσώπου με ενσωματωμένη υψηλή προστασία SPF αρκεί να την εφαρμόζεις καθημερινά, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της.

Μην πεις το νερό νεράκι

Πίνε άφθονο νερό καθημερινά για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο από μέσα. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και στην βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Απολέπιση

Κάνε απολέπιση στο πρόσωπό σου μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να προάγεις την ανανέωση του δέρματος. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν για να αποφύγεις τον ερεθισμό. Σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου, αν διαλέξεις απολεπιστικά προϊόντα εμπλουτισμένα με φυσικά συστατικά, όπως η αλόη ή το ελαιόλαδο.

Ποιότητα Ύπνου

Κοιμήσου τουλάχιστον 7-8 ώρες τη νύχτα. Ο ύπνος βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και μειώνει τους μαύρους κύκλους και την θαμπή όψη της επιδερμίδας. Φρόντισε να πέφτεις για ύπνο κάθε μέρα την ίδια ώρα και θα δεις ότι η επιδερμίδα σου θα γίνει πολύ πιο λαμπερή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v