Μην αγνοείς αυτούς τους έξι βασικούς κανόνες του φενγκ σούι στο σπίτι σου
Αν θες το σπίτι σου να πλημμυρίζει με καλή ενέργεια, τότε αυτοί οι βασικοί κανόνες το φενγκ σούι, ενδέχεται να βοηθήσουν.
Αν θες το σπίτι σου να πλημμυρίζει με καλή ενέργεια, τότε αυτοί οι βασικοί κανόνες το φενγκ σούι, ενδέχεται να βοηθήσουν.
Επιστημονικά αποδεδειγμένο δεν είναι, όμως δεν χάνεις και κάτι αν το δοκιμάσεις.
Αν όλα σού πάνε στραβά, τότε ίσως να θες να φέρεις λίγη καλοτυχία/ θετική ενέργεια/ ζεν ατμόσφαιρα/ όπως προτιμάει ο καθένας να το λέει, στο σπίτι σου ακολουθώντας μερικούς βασικούς κανόνες της ασιατικής αυτής φιλοσοφίας.
Η πρώτη εικόνα
Το φενγκ σούι το λέει ρητά: όταν η είσοδος του σπιτιού είναι όμορφη προσελκύουμε όμορφα πράγματα και ανθρώπους στη ζωή μας. Φρόντισε λοιπόν να είναι καθαρό το χαλάκι της εισόδου, να μην αφήνεις σκουπίδια δίπλα στην πόρτα και, ιδανικά, να διακοσμήσεις τον χώρο της εισόδου με ένα λουλουδάκι ή φυτό και όμορφα χρώματα.
Δε νομίζουμε να κοιμάσαι με το κεφάλι προς τη Δύση ε; Ή απέναντι από κανά καθρέφτη;
Σύμφωνα με το φενγκ σούι, πρέπει πάντα να κοιμόμαστε με το κεφάλι προς την Ανατολή ή αν αυτό δεν είναι δυνατό προς Βορρά ή προς Νότο, αλλά όχι προς τη Δύση και ποτέ μα ποτέ με τα πόδια να «κοιτάζουν» προς την πόρτα του δωματίου. Γιατί; Είναι η στάση που βγαίνει ο νεκρός από το δωμάτιο – κατά την κινέζικη παράδοση και το τελευταίο που θες είναι αυτήν την κακότυχη θέση.
Επίσης, μην κοιμάσαι απέναντι από καθρέφτη. Ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι δεν σε αφήνει να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια.
Ακαταστασία στοπ!
Αν είσαι φύσει ακατάστατος, τότε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η ακαταστασία, είναι απολύτως απαγορευτική. Όταν ένα σπίτι είναι τακτοποιημένο, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ενοίκων του είναι κι αυτά… σε τάξη, σε αντίθεση με ένα σπίτι όπου ρούχα και κάθε λογής αντικείμενα βρίσκονται διάσπαρτα από εδώ και από εκεί.
Θες να βάλεις τάξη στο σπίτι σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Κλικ εδώ.
Πόσα καθίσματα έχεις στο σαλόνι;
Για να είναι ακόμα πιο εναρμονισμένο με τους κανόνες του φενγκ σούι το σπίτι, αύξησε τα καθίσματα στο σαλόνι σύμφωνα με τον εξής κανόνα: οι θέσεις πρέπει να είναι τόσες όσα τα μέλη της οικογένειας που μένουν στο σπίτι συν πέντε. Κι επειδή λογικά δεν μένεις σε βίλλα ή σε μέγαρο, αν δεν έχεις τον απαραίτητο χώρο για τόσες καρέκλες/ πολυθρόνες/ καναπέδες, τα μαξιλάρια στο πάτωμα κάνουν την ίδια δουλειά.
Πώς τα πας με τα χρώματα;
Δώσε βάση εδώ, είναι πολύ σημαντικό: το κίτρινο θεωρείται ότι «εξυψώνει» το σπίτι όπως ο σηκώνεται κάθε πρωί ο Ήλιος. Το κόκκινο φέρνει, σύμφωνα με τους Κινέζους, ελπίδα και παρηγοριά. Το πράσινο είναι το χρώμα της καλοτυχίας και την αναγέννησης, ενώ το λευκό το χρώμα της νέας αρχής.
Σπίτι φωτεινό και ισορροπημένο
Όλα τα δωμάτια του σπιτιού πρέπει να είναι φωτεινά, και να περιλαμβάνουν στη διακόσμησή τους και τα πέντε στοιχεία της φύσης. Ποια είναι αυτά; Γη, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο. Το νερό ενισχύεται με γυαλιστερά ή διάφανα υλικά όπως οι γυάλινες επιφάνειες και οι καθρέφτες, η γη με χαλιά, και κουρτίνες, πήλινα, πέτρινα, πορσελάνινα ή κεραμικά σκεύη, η φωτιά με κεριά, τζάκια, και ζωηρό φωτισμό, το ξύλο με υλικά από ξύλο, χαρτί, ψάθα και μπαμπού και το μέταλλο με αντικείμενα από ανοξείδωτο ατσάλι, σιδερένια, μπρούτζινα και μεταλλικά.
Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν κάποιο στοιχείο «επιβάλλεται» στα υπόλοιπα, τότε η ροή της ενέργειας καταστρέφεται.