Οινογαστρονομικό Φεστιβάλ στο Brutus Tavern
Από σήμερα και για έξι, συνεχείς, Τρίτες
Από σήμερα και για έξι, συνεχείς, Τρίτες
Το Brutus Tavern, με την καρνιβορική κουζίνα του που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και εκτελεί ο Στέφανος Ρίζος, τη σέξι ατμόσφαιρα, την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τους sommelier: Άγγελο Αντωνίου και Γιώργο Δέδε, ετοιμάζεται να φέρει πολλά πυροτεχνήματα σε έμπειρους ουρανίσκους γνωρίζοντας, πολύ καλά, ότι οι γεύσεις δημιουργούν Πολιτισμό και γράφουν ανεξίτηλα στις μνήμες.
Το «The Perfect Match», πρόκειται, στην ουσία, για ένα οινογαστρονομικό φεστιβάλ που προσφέρει στους φίλους του Brutus και του κρασιού τη δυνατότητα να απολαύσουν σπουδαία -και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μεγάλα- κρασιά σε εξαιρετικές τιμές συνδυασμένα με ορισμένα από τα best sellers πιάτα του εστιατορίου. Παράλληλα δεν θα λείψουν κι οι συνεργασίες στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών six hands & four hands dinners στις διαδοχικές Τρίτες, που ξεκινούν από σήμερα και ολοκληρώνονται στις 26 Μαρτίου!
Οι τέσσερις από τις σημαντικότερες εταιρείες εισαγωγής κρασιών (Deals, Trinity Wines, Nicliani Cellars & Jeroboam), θα επιλέξουν ορισμένα από τα σπουδαιότερα κρασιά τους (πέντε σε κάθε βραδιά) που θα σερβίρονται (ένα ποτήρι των 100, 125 ή 150ml το καθένα) συνδυασμένα με συγκεκριμένα μενού. Τα μενού αυτά αποτελούνται από τα πιο αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου, ενώ σε δύο περιπτώσεις θα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του Μιχάλη Νουρλόγλου με guest chefs.
Αναλυτικότερα, σήμερα η πρεμιέρα θα γίνει με κρασιά από τη Deals και ένα εντυπωσιακό Six hands menu από τους σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, Παύλο Κυριάκη και Δήμο Σαμουράκη:
Ορεκτικό
Μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ / ψωμί από στάχτες λαχανικών
Champagne Amour de Deutz, Blanc de Blancs 2013
***
Πρώτο πιάτο
Παντζάρι / pancetta / wasabi / XO από χτένια
Bourgogne Blanc, Dom. Jacques Prieur 2020
Πιτσούνι berries / foie gras / καπνιστός κρόκος
Gevrey Chambertin 2019, Joseph Drouhin
***
Spanish Black Angus Cote de Boeuf
πουρές πατάτας με τρομπέτες/ σπαράγγια με lardo di Colonatta / σελινόριζα με μαύρο σκόρδο
Chateau Cos d’ Estournel 2015
***
Επιδόρπιο
Τραγανό φύλλο / κρέμα βανίλια / καραμέλα miso / πεκάν
Sherry Pedro Ximenez, Emilio Lustau
Τιμή συμμετοχής: €180 / άτομο
Τρίτη 27 Φεβουαρίου, συνέχεια με κρασιά από τη Nicliani Cellars και μενού από ορισμένα από τα best sellers του Brutus:
Raw Μοσχαρίσιο ταρτάρ / chutney από καμένο πράσο και λεμόνι
Alheit Cartology 2022
***
Yolk Πεϊνιρλί με αυγό / provolone dolce / χαβιάρι
Escarpment Vineyard Te Rehua 2019
***
Crust Πίτα με μοσχαρίσια ουρά / μανιτάρια / μπεσαμέλ από τυρί comte
Chateau Angelus 2020
***
Spanish Charra striploin steak με ψητή γλυκοπατάτα με καμένο βούτυρο / Μανιτάρια εποχής με ελαφριά κρέμα / Chimichurri
Hundred Acre Wraith 2018
***
Parfait φιστίκι βύσσινο και ψητό αχλάδι
Torbeck The Bothie 2015
Τιμή συμμετοχής: €195 / άτομο
Τρίτη 5 Μαρτίου το «The Perfect Match» συνεχίζεται με επιλογές από την Trinity Wines και μια ακόμη σειρά από best sellers του Brutus:
Gold Καρπάτσιο από Wagyu / λάδι φουντουκιού / παλαιωμένο Gouda / πιπέρι Τασμανίας
Ca` del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige
***
Bone Crème brulee από μεδούλι και foie gras / vadouvan opaline / fermented blueberries
Fenix Red Blend 2018, Jonata
****
Slider Burger με dry aged κιμά / Red Leicester τσένταρ / καραμελωμένα κρεμμύδια
Aalto PS Pagos Seleccionados 2020, Bodegas Aalto
***
Spanish Black Angus Côte de bœuf Πουρέ πατάτας / Γαλλική σαλάτα / Bearnaise με καμένο βούτυρο
Barolo Cannubi 2019, Michele Chiarlo
***
Κρέμα καραμελέ με καφέ
Chateau Rieussec 2010
Τιμή συμμετοχής: €195 / άτομο
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 12 Μαρτίου, το « Perfect Match» θα συναντήσει τα FNL events με ένα εντυπωσιακό Four Hands Dinner των Μιχάλη Νουρλόγλου και Βασίλη Μουρατίδη και μια σειρά από μεγάλα κρασιά της Nicliani Cellars ανάμεσα στα οποία η εκπληκτική σαμπάνια Clos de Goisses Juste Rose της Philipponnat και το εμβληματικό Sine Qua Non Grenache Distenta II
Τα μενού και τα κρασιά των τριών τελευταίων δείπνων, θα ανακοινωθούν άμεσα.
Brutus Tavern, Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ. 210 7240453 https://brutustavern.gr/