Η Φίνος Φιλμς γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η Φίνος Φιλμς συνεχίζει να γιορτάζει τις παγκόσμιες ημέρες με ξεχωριστά βιντεάκια που έχουν «γεννηθεί» για να γίνουν viral.

Η Φίνος Φιλμς γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, έχει οριστεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας κι η Φίνος Φιλμς όπως συνηθίζει να κάνει σε αντίστοιχες μέρες, ετοίμασε ένα ξεκαρδιστικό βιντεάκι με σκηνές από αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το κλιπ δημοσιεύτηκε στον επίσημο Instagram λογαριασμό της Φίνος Φιλμς κι είναι στην ουσία ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια».

Ακολουθεί αναλυτικά η λεζάντα που συνόδεψε το viral πια βίντεο της Φίνος Φιλμς:

«Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική!

Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από τις ταινίες «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια».

H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της.

Δείτε όλα τα αφιερώματα για τις Παγκόσμιες Ημέρες εδώ ».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v