Πιάσε τραπέζι γωνία να σου σερβίρουμε την πιο ωραία ζεστή σοκολάτα της πόλης

Η χειμωνιάτικη φάση είναι χουχουλιαστή και σοκολατένια, κι αν βρεις καλύτερα μέρη για να απολαύσεις αχνιστή σοκολατίτσα να μας τρυπήσεις τη μύτη.

Πιάσε τραπέζι γωνία να σου σερβίρουμε την πιο ωραία ζεστή σοκολάτα της πόλης

Μπορείς να φανταστείς πιο ιδανικό χειμωνιάτικο σκηνικό από το να κουρνιάζεις σε μια αρχοντική μπερζέρα –πολυθρόνα ντε- ενός ντελικάτου café πίνοντας ζεστή σοκολατίτσα και ρεμβάζοντας. Εμείς δεν μπορούμε για αυτό πήραμε σβάρνα αγαπημένες μας σοκολατερί και πιάσαμε τραπεζάκι γωνία για να μην μας ενοχλήσει κανείς όσο απολαμβάνουμε το καλύτερο ζεστό ρόφημα που υπάρχει.

Σοκολάτα 56

Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα τηλ.:21 0322 9919

Η Σοκολάτα 56 είναι ίσως η πιο φημισμένη σοκολατερί της Αθήνας, όπως μαρτυρά και το όνομά της. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τρία σποτ αφού μετακινήθηκε από τη στοά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην οδό Απόλλωνος κι από εκεί στη Στοά Μπολάνη που πλέον καλεί όλους τους σοκολατολάτρεις της πρωτεύουσας. Η ποικιλία τεράστια αφού υπάρχουν όχι 1 ούτε 2 αλλά συνολικά 42 σοκολατοεπιλογές να τις πιείς κυριολεκτικά και μεταφορικά στο ποτήρι. Ο χώρος με τη ρετρό αισθητική και τις όμορφες αφισούλες του σε προδιαθέτει να χουχουλιάσεις απολαμβάνοντας το ζεστό σου ρόφημα φτιάχνοντας το ιδανικό χειμερινό σκηνικό χαλάρωσης.

Γραμματόσημο

Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:21 0582 0517

Πάμε τώρα σε ένα café ορόσημο για την περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου, που δεν είναι άλλη από το Γραμματόσημο. Το πλήρως λειτουργικό τζουκμπόξ, οι ραπτομηχανές, η βέσπα, ο αργαλειός, αλλά και οι αυθεντικοί πίνακες του Μώραλη στήνουν ένα vintage σκηνικό για το Γραμματόσημο που δικαίως ζει μέρες δόξας κατά τη χειμερινή περίοδο με τους θαμώνες να συρρέουν για να πιούν μια ζεστή σοκολατίτσα κρυφοκοιτώντας την πλατεία. Αξίζει να συνοδέψεις με την εξίσου απολαυστική κις λορέν του κι ας αργήσει η δίαιτα μία μέρα.

9 Plus

Μάκρης 9, Αιγάλεω, τηλ. 21 0531 6386

Το 9 Plus έχει κερδίσει τις προτιμήσεις Αιγαλεωτών και μη τα τελευταία χρόνια, αφού ολοένα και περισσότεροι συχνάζουν σε αυτό το νοσταλγικό bistrot café που έχει μια vintage ροπή στη διακόσμηση η οποία ομολογουμένως πολύ μας αρέσει.

Μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να πιάσεις μια θέση στο κουκλίστικο εσωτερικό του που μοιάζει βγαλμένο από γκαλερί και να δοκιμάσεις μια από τις πολλές σοκολάτες του καταλόγου. Εδώ η Valrhona έχει και το όνομα και τη χάρη αλλά και πολλές επιλογές για να μην μείνει παραπονεμένος ούτε ο πιο ιδιότροπος ουρανίσκος.

Dark Side of Chocolate

Σόλωνος 49, Αθήνα, τηλ.: 210 3392348

Στο μικρό πλην ρομαντικό μαγαζάκι του που βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του ‘30, με την παριζιάνικη εσάνς δοκιμάζουμε εντελώς πρωτότυπες γεύσεις με βάση τη σοκολάτα. Εκτός των χειροποίητων σοκολατακίων αρωματισμένων με ελληνικά βότανα, βρίσκουμε και ζεστά σοκολατένια ροφήματα που φτιάχνονται από την premium σοκολάτα De L’ Opera. Σχεδόν 15 διαφορετικές εκδοχές σοκολάτας σε βάζουν σε μεγάλο δίλημμα –μην πούμε και τρίλημμα- για το τι θα διαλέξεις όμως εμείς έχουμε ορκιστεί αιώνια πίστη στην White Satin (μια συγκλονιστική λευκή καραμελωμένη σοκολάτα).

L’Arrêt du temps

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7  Παγκράτι τηλ. 210-72.53.200

Κάτι ανάμεσα σε μπιστρό και βιεννέζικο καφέ με «βαριές» βιβλιοθήκες, περσικά χαλιά και χαμηλό φωτισμό κρύβεται πίσω από το Caravel. Oι αρχοντικοί πίνακες κι η εντυπωσιακή σκάλα φέρνουν στον νου ιδιωτικές πριβέ πινακοθήκες που αποτελούν το ιδανικό σποτ για να απολαύσεις μια αχνιστή, πυκνή σοκολάτα Callebaut με περιεκτικότητα σε κακάο 70% που λιώνει αργά μέσα σε γάλα και σίγουρα θα σε συναρπάσει.

Petite Fleur 

Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ: 2103613169

Το παριζιάνικο μπιστρό Petite Fleur δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και στη σοκολάτα του έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Στον ιδιαίτερο χώρο του θα πιείς το καφεδάκι σου ή οποιοδήποτε ρόφημα με βάση την σοκολάτα χωρά ο νους σου, αφού οι σοκολατίστα του ξέρουν από καλό ζεστό ρόφημα. Εδώ όλες οι σοκολάτες είναι έξτρα πηχτές όπως πρέπει, αφού έχουν ως βάση τους τη βέλγικη βιολογική και πολυδιαφημισμένη Valrhona.

Clemente VII

Βουκουρεστίου 3, Κολωνάκι, τηλ. 2103219340

Όπως μάλλον θα έχεις καταλάβει, στο Κολωνάκι χωράνε πολλές εκλεκτές σοκολατερί, μετατρέποντάς το σε μια σχεδόν βέλγικη αποικία αφού κι εδώ η Valrhona κάνει το θαύμα της. Η ιδιαιτερότητα του αναγεννησιακού Clemente που θα σε ενθουσιάσει με την αρχοντική ομορφιά του είναι ότι σερβίρει σοκολάτα ζεσταμένη σε μπεν μαρί -γι’ αυτό κάνε λίγη υπομονή μέχρι να ετοιμαστεί. Η σοκολάτα βελούδινη και πηχτή, ίσως και να έχει μία υποψία γλυκάνισου, φτιάχνεται με σοκολάτα Valrhona και σερβίρεται στην κατάλληλη θερμοκρασία, ώστε να μην αλλοιωθούν και οι νότες των γεύσεων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v