Όσα θα κάνεις αυτές τις γιορτές δωρεάν στην Αθήνα

Συναυλίες, παραστάσεις, πάρτι, σόου και άλλα ωραία και δωρεάν συμβαίνουν τις μέρες των γιορτών στην πόλη.

Όσα θα κάνεις αυτές τις γιορτές δωρεάν στην Αθήνα

Ένας από τους βασικούς λόγους να κάνεις Χριστούγεννα στην πόλη –πέρα από ότι το λέει η παράδοση– είναι η ατμόσφαιρα γιορτής που απλώνεται σε κάθε γειτονιά, και οι αναρίθμητες προτάσεις για να περάσεις ωραία χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Και αν δεν ξέρεις πού να πρωτοπάς και τι να πρωτοδείς, σου συγκεντρώσαμε εδώ τα καλύτερα.

Πάρτι στη Στοά Εμπόρων

Την Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου δίνουμε ραντεβού από τις 14:00 στη Στοά Εμπόρων, όπου ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96.6 οργανώνει ένα ολοήμερο εορταστικό event με δυναμικά DJ set, εμφανίσεις αγαπημένων καλλιτεχνών και πολλές εκπλήξεις,

Xmas Extravaganza στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Ανήμερα των Χριστουγέννων έχει την τιμητική της μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, η Κυψέλη. Από τις 17:30, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γιορτάζει με ένα μοναδικό «Xmas Extravaganza» πάρτι, με μουσική από επιφανείς DJs της πόλης, δημιουργώντας ένα χορευτικό soundtrack με balearic beat, rare grooves, disco και house ρυθμούς.

Varvakeios NYE Party στη Βαρβάκειο

Στην υποδοχή του 2024 συμμετέχει και φέτος η Βαρβάκειος Αγορά, παράλληλα με τη μεγάλη γιορτή που θα στηθεί στο Σύνταγμα. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μεγάλο «Varvakeios NYE Party» των Street Outdoors φέρνει από τις 23:00 στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Αθήνας καταξιωμένους DJ και παραγωγούς σε ένα αξέχαστο πρωτοχρονιάτικο πάρτι γεμάτο ρυθμό και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συναυλίες στο Σύνταγμα

Με mainstream τζαζ των δεκαετιών του ’50 και του ’60 έρχεται στη σκηνή του Συντάγματος το Sub Quartet την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 12:00, ενώ στις 18:00 τη σκυτάλη παίρνει ο ανατρεπτικός Πάνος Βλάχος, ο οποίος υπόσχεται μια αυτοσχέδια μουσική γιορτή που θα έχει απ’ όλα.

Επόμενο ραντεβού τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00, όπου ο γεμάτος ενέργεια Jerome Kaluta και η μπάντα του μας περιμένουν με διεθνείς soul επιτυχίες, από τα ’70s έως το σήμερα.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12:00, το Mihalis Kalkanis Group φέρνει τζαζ μουσικούς πειραματισμούς με φρέσκο ευρωπαϊκό ήχο στη σκηνή του Συντάγματος, ενώ το λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά ακολουθεί στις 18:00, με γιορτινές μελωδίες από όλο τον κόσμο, άριες και ντουέτα από τις πλέον δημοφιλείς όπερες και αποσπάσματα από αγαπημένα μιούζικαλ και οπερέτες, σε μια νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση με τη φωνή της Μαρίας Κατριβέση και του Γιώργου Χουσάκου.

Η γιορτινή σκηνή της Πλατείας Συντάγματος κλείνει δυναμικά την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, με δύο ξεσηκωτικές εμφανίσεις: στις 12:00, οι Jaguar Bombs θα στήσουν μια ξέφρενη γιορτή βγαλμένη από τις εφηβικές μας αναμνήσεις και τις playlist του MTV των early ’00s, συνδυάζοντας ανατρεπτικά τους Backstreet Boys και τις Spice Girls με Elvis, Offspring και Βλάσση Μπονάτσο, ενώ στις 18:00 ο μοναδικός performer Tonis Sfinos έρχεται με τους The Playmates, την πενταμελή μπάντα του, την τραγουδίστρια Νάγια Δούκα και τον ηθοποιό Αντώνη Παπαηλία στον ρόλο της «Λόλας», στο πιο φανταχτερό «Christmas Disco Party».

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, το ραντεβού μας με τη μουσική σκηνή του Συντάγματος ανανεώνεται για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, με ένα υπερθέαμα-έκπληξη γεμάτο μουσική, χορό και λάμψη, για το οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερα σύντομα.

Πάρτι, συναυλίες και εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

Μια γιορτινή εξτραβαγκάντζα έχει στηθεί και φέτος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με μουσικές, εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, πάρτι, συναυλίες, DJ sets, φεστιβάλ φωτιστικών εγκαταστάσεων από καταξιωμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού, και πολλές, πολλές εκπλήξεις. Στις συναυλίες απόψε Παρασκευή 22/12 τους Boforia & Ποζαύλι Duo, την Παρασκευή 29/12 τους Monozim & Yama και την Παρασκευή 05/01 τους Colorgraphs & Billie Kark.

Επιπλέον, από τις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, από τις 17.00 έως τις 23.00, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου, η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο 360° Christmas Pop-Up Bar. Με πανοραμική θέα στις φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου αλλά και σε όλη την πόλη, το εντυπωσιακό 360° Christmas Pop-Up Bar, είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές από την αρχιτέκτονα - σκηνογράφο Ελίνα Λούκου. Γνωστοί DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks από τις 20.00 έως τις 22.30 και μια μεγάλη λίστα από κοκτέιλ συμπληρώνουν την εμπειρία.

Το δε πάρτι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ στις 22.30 με την Αφροελληνίδα Idra Kayne σε ένα θεαματικό μουσικό show που θα παρουσιάσει μαζί με την 10μελή ορχήστρα της, και συνεχίζεται με το DJ set του Bill Brewster, ενός από τους ιδρυτές του φημισμένου dance club Fabric στο Λονδίνο, ευρύτερα γνωστό για τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο μιξάρει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής -από acid house και hip hop, μέχρι disco και rock- φτιάχνοντας ατμοσφαιρικά πάρτι όπου κι αν βρίσκεται.

Αναλυτικά όλες οι γιορτινές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ εδώ

Συναυλίες στο Παγοδρόμιο του Μεγάρου

Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φοράει τα καλά του και, με φόντο το ολόφωτο Παγοδρόμιό του, στήνει την καθιερωμένη μουσική γιορτή του στο Φουαγιέ Μουσών, προσφέροντας δωρεάν συναυλίες στους μικρούς, αλλά και… τους λιγότερο μικρούς φίλους του. Από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου, στη γιορτινή σκηνή του Φουαγιέ, νεανικά χορωδιακά σχήματα και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα ωδείων και μουσικών σχολείων της Αττικής θα παρουσιάσουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και υπέροχες μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο «Οι δρόμοι της θάλασσας» του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 18:15), το Ολιγομελές Σύνολο Jazz του Ωδείου Αθηνών (Τρίτη 26/12 και Σάββατο 30/12 στις 18:15) και το Σύνολο πνευστών και κρουστών El Sistema Greece (Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 17:00 και 18:15).

Ονειρεύτηκα τα Λευκά Χριστούγεννα στο Faust

Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 20.00, στο Faust είμαστε όλοι καλεσμένοι στην παράσταση «Ονειρεύτηκα τα Λευκά Χριστούγεννα», που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Θανάση Τριαρίδη με τραγούδια του Χρήστου Διαμαντή. Η Αντιγόνη Σταυροπούλου διαβάζει παραμύθι, ο Βασίλης Φαλάρας τραγουδά και παίζει μουσική, και οι Νικόλας Ανδρουλάκης, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Αλέξανδρος Σάουκ απαγγέλουν ποιήματα, σε μια θεατρική γιορτή για όλους.

Ξενάγηση και συναυλίες στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Για να γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα, το νέο μουσείο της πόλης ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 28/12 για μια διπλή οργανωμένη ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο (και απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 210 44 04 204). Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μεγάλης ντίβας της όπερας και του λυρικού θεάτρου, μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

Παράλληλα, η πρώτη συναυλία στους χώρους του έρχεται από το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτριος Δούνης», όπου στις δύο παραστάσεις «Christmas Visions» παρουσιάζει ένα εορταστικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες σουίτες από την Αναγέννηση έως και σήμερα, γραμμένες από Έλληνες και ξένους συνθέτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του μουσείου εδώ.

Η Νύχτα των Ευχών στην Πλατεία Κοτζιά

Χιλιάδες φωτισμένα φαναράκια θα φωτίσουν για μία ακόμα χρονιά τον αθηναϊκό ουρανό την Παραμονή των Χριστουγέννων. Το ραντεβού είναι στις 18.00 στην Πλατεία Κοτζιά, για να γράψεις την ευχή σου στο βιοδιασπώμενο φαναράκι που θα αφήσεις να ανέβει στον ουρανό. Θα ακολουθήσει πάρτι με μουσικές που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Pepper 96.6.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v